vrijdag, april 19, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 7 mei en dinsdag 10 mei

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 7 mei en dinsdag 10 mei

-

Zaterdag 7 mei

MMO – Warmunda

Zou het MMO dan toch gaan nog lukken om aan degradatie uit de vierde klasse te ontkomen? Een paar weken geleden leek het doek gevallen te zijn voor de formatie van John van Berkel, maar na het knappe gelijkspel tegen koploper Teylingen en de winst bij buurman Woubrugge lijkt bij de groen-witten het geloof in handhaving weer helemaal terug te zijn. Ondanks de hoopgevende resultaten van de laatste weken staat MMO nog steeds wel op de laatste plaats. De Hoogmadenaren moeten in de laatste vijf competitiewedstrijden nog aardig wat puntjes halen om uiteindelijk op de, veilige, 10e plek te eindigen. Komende tegenstander Warmunda is voor MMO wellicht een ideale tegenstander om de opmars verder vorm te geven, want voor de mannen van Barry van Rijn en Remco Breuer is het seizoen in feite al gespeeld. Het behalen van de een plek voor de nacompetitie zit er niet meer in en voor degradatie hoeft men op Sportpark Overbos niet te vrezen. Het heenduel tussen beide clubs in Warmond eindigde in een 3-0 overwinning voor Warmunda.

LSVV’70 – Teylingen

Teylingen boekte afgelopen zaterdag een regelmatige 2-0 overwinning op Bernardus en het gat met de nieuwe runner-up Koudekerk is, met nog 6 wedstrijden te spelen, 5 punten. De Sassenheimers lijken dus af te stevenen op de titel. Tegenstander LSVV’70 lijkt op papier een te nemen horde te zijn voor de rood-zwarten maar een bananenschil ligt altijd op de loer, zoals Teylingen vorige week aan den lijve ondervond bij hekkensluiter MMO. Om onderschatting van de Leidenaren, die strijden tegen degradatie, te voorkomen zal Teylingen-trainer Rob Jonkman zijn manschappen vast nog fijntjes aan deze recente struikelpartij in Hoogmade herinneren. De heenwedstrijd eerder dit seizoen tussen beide clubs eindigde in een 5-0 overwinning voor Teylingen. Voor degenen die komende zaterdag deze ontmoeting willen bezoeken, let op: de wedstrijd wordt niet in Leiden, maar op Sportpark Roodemolen in Sassenheim gespeeld. De duels zijn eerder in goed overleg omgewisseld.

Bernardus – Koudekerk

Koudekerk won haar laatste wedstrijd knap met 5-1 van Meerburg en lijkt de strijd om het kampioenschap nog niet te hebben opgegeven. Om kans op de titel te blijven behouden zullen de Koudekerkers zelf alle resterende wedstrijden moeten winnen en daarnaast hopen dat koploper Teylingen in het laatste gedeelte van het seizoen minimaal vijf punten laat liggen. Komende tegenstander Bernardus heeft hele andere problemen. De ploeg van Ron Paling staat net boven de rode streep en zal dus de komende wedstrijden alles in het werk moeten stellen om de huidige positie op de ranglijst vast te houden. Los van deze belangen mag het treffen voor beide clubs gerust als wedstrijd van het jaar worden betiteld. De strijd tussen de bevriende burenclubs is altijd goed voor veel belangstelling van inwoners van Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk en dat zal komende zaterdag vast niet anders zijn. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 4-1 overwinning voor Koudekerk.

Meerburg – Kickers’69

Na de nederlaag bij Koudekerk lijkt het erop dat Meerburg zich zo zoetjes aan kan gaan voorbereiden op de nacompetitie. De winnaar van de eerste periodetitel verloor voor de tweede keer op rij en het gat met koploper Teylingen is, met nog 6 wedstrijden te spelen, inmiddels opgelopen tot 6 punten. Meerburg zakte door deze nederlaag naar de 3e plek, maar de tweede plaats, de achterstand op vice-koploper Koudekerk is slechts 1 punt, lijkt nog wel haalbaar voor de zwart-witten. Komende tegenstander Kickers’69 maakt een goede periode door. De Leimuidenaren vreesden lang voor de degradatie maar door 4 overwinningen in de laatste 5 wedstrijden, is Kickers’69 gestegen naar een 7e plaats en is daardoor zo goed als zeker van een langer verblijf in de vierde klasse. Het heenduel tussen beide teams eindigde in een 1-2 zege voor Meerburg. Nog nieuws uit de ziekenboeg: Sem Overduin en Tom Klomperman zijn niet ongeschonden uit het teffen met Koudekerk gekomen. Het tweetal hoopt spoedig meer te weten over de opgelopen schade.

SJC – SJZ (wordt gespeeld op vrijdagavond 6 mei)

SJZ leek afgelopen zaterdag, na twee vorige nederlagen, opnieuw op weg naar een zeperd, maar de formatie van Arie van Duijn zette een 0-2 achterstand tegen Roodenburg toch nog om in een overwinning (3-2). De Zoeterwoudse ploeg verstevigde door deze zege haar 4e plaats op de ranglijst, een klassering die zo goed als zeker voldoende is voor het spelen van p/d-wedstrijden. Komende tegenstander SJC staat op de 6e plaats van de ranglijst en de zwart-witten kunnen nu al terugkijken op een goed seizoen. De Noordwijkers speelden zich al snel veilig en toonden zich voor menig topploeg in de vierde klasse een lastige opponent. De heenwedstrijd tussen beide teams in Zoeterwoude eindigde in een 4-1 overwinning voor SJZ.

Football Factory – Woubrugge (zie Krakerrr van de Week)

Roodenburg is vrij

Dinsdag 10 mei

De komende week wordt er ook een doordeweeks competitieprogramma in de zaterdag vierde klasse A gespeeld. Alle ploegen, behalve SJZ dat vrijaf is, komen op dinsdag 10 mei in actie. De wedstrijden beginnen om 20.00 uur.

Teylingen – SJC

In deze streekderby zijn met name voor koploper Teylingen de belangen groot. Een zege op de Noordwijkers zou de formatie van Rob Jonkman een stukje dichter bij het zo gewenste kampioenschap brengen. Voor tegenstander SJC staat er minder op het spel. De zwart-witten zijn reeds verzekerd van een verlengd verblijf in de vierde klasse en de kans dat de Noordwijkers een nacompetitie-ticket bemachtigen is zo goed als uitgesloten. De heenwedstrijd tussen beide teams eindigde in een 2-6 overwinning voor de Sassenheimers.

Bernardus – LSVV’70

De ontmoeting Bernardus tegen LSVV’70 is een wedstrijd die ergens om gaat. Beide clubs hebben de punten hard nodig in hun strijd tegen degradatie en kunnen, na hun verliespartijen van afgelopen zaterdag, een nieuwe driepunter dus goed gebruiken. De eerdere ontmoeting tussen beide teams in Leiden eindigde in een 3-2 zege voor de roodhemden.

Koudekerk – MMO

Ook in dit duel is er nog genoeg om voor te spelen. Koudekerk moet winnen om het koploper Teylingen tot het eind van het seizoen lastig te maken, terwijl MMO de drie punten hard nodig heeft om een afdaling naar de vijfde klasse te voorkomen. Het eerdere treffen tussen beide teams in Hoogmade eindigde in een 0-3 zege voor Koudekerk.

Warmunda – Woubrugge

Woubrugge, strijdend tegen degradatie, gaat dinsdagavond op bezoek bij Warmunda. De Warmonders hoopten aan het begin van het seizoen in ieder geval mee te kunnen strijden om een plek in de nacompetitie, maar een waslijst aan blessures in deze voetbaljaargang zette een streep door de ambities op Sportpark Overbos. De formatie van Barry van Rijn en Remco Breuer kan dus vrijuit voetballend het seizoen afmaken en  een overwinning van zijn ploeg zal vooral bij de overige degradatiekandidaten met gejuich worden ontvangen. De heenwedstrijd tussen beide clubs in Woubrugge eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Football Factory – Meerburg

Football Factory, een andere degradatiekandidaat, begon het kalenderjaar met een goede serie, maar zag haar laatste drie competitiewedstrijden op rij verloren gaan. In de thuiswedstrijd tegen top 3-ploeg Meerburg, reeds verzekerd van een plek in de nacompetitie, zullen de Leidenaren dus op jacht moeten gaan naar een overwinning. Het eerdere treffen tussen beide clubs in Zoeterwoude-Rijndijk werd met  3-0 gewonnen door Meerburg.

Kickers’69 – Roodenburg

Ook Roodenburg heeft nog te kampen met degradatiezorgen. De Leidenaren hadden zich al zo goed als zeker veilig kunnen spelen, maar in de laatste wedstrijden, tegen LSVV’70 en SJZ, werd een 2-0 voorsprong  uit handen geven en stapten de blauw-zwarten toch nog  puntloos het veld af. Komende tegenstander Kickers’69 verzekerde zich door een goede serie van een verlengd vierdeklasserschap, waardoor de Leimuidenaren de competitie zonder degradatiestress kunnen uitspelen. De heenwedstrijd in Leiden tussen beide clubs eindigde in een 3-0 overwinning voor Roodenburg.

Must Read