zondag, mei 26, 2024
HomeZaterdagVierde klasseVoorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 9 april

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 9 april

-

Meerburg – LSVV’70

Meerburg won afgelopen zaterdag de Rijndijk-derby bij Bernardus met 1-2 en bleef door deze overwinning ook deze week de lijstaanvoerder van haar klasse. Teylingen had dinsdagavond bij winst van het inhaalduel bij Koudekerk over de Zoeterwouderen heen kunnen gaan, maar de rood-zwarten zagen deze ontmoeting opnieuw gecanceld worden. Meerburg kan dit weekend bij winst tegen LSVV’70  verder uitlopen op de Sassenheimers, want de formatie van Rob Jonkman komt zaterdag niet in actie. Waar Meerburg nog volop in de kampioensrace zit, daar kent LSVV’70 andere prioriteiten. De Leidenaren zullen in de nog resterende duels van dit seizoen alles uit de (spelers)kast moeten trekken, om ook volgend seizoen verzekerd te zijn van het vierdeklasserschap. De heenwedstrijd tussen beide teams eerder dit seizoen in de Kikkerpolder was overigens een  zeer doelpuntrijk duel en eindigde in een 3-7 overwinning voor de formatie van Jelle Korbee.

Roodenburg – SJC

Roodenburg had afgelopen weekend geen schijn van kans bij kampioenskandidaat Teylingen (6-0 verlies), maar dat laat onverlet dat de Leidenaren kunnen terugkijken op een goede start van het kalenderjaar. Uit de laatste vijf wedstrijden werden negen punten behaald, de twee verliespartijen werden bij top 5-ploegen geleden. Komende zaterdag krijgen de blauw-zwarten bezoek van SJC. De Noordwijkers staan slechts drie punten boven de Noord-bewoners, dus zijn er voor de thuisploeg zeker weer mogelijkheden op een goed resultaat. Het eerdere treffen in de kustplaats tussen beide clubs eindigde in een 1-1 gelijkspel.

SJZ – MMO

MMO peurde in de tumultueuze slotfase tegen mededegradatiekandidaat Kickers’69 toch nog een puntje uit het duel (3-3), maar de Hoogmadenaren werden van dit resultaat niet heel veel wijzer. De formatie van John van Berkel staat nog steeds op de laatste plaats en heeft driepunters nodig om een sprongetje op de ranglijst te maken. MMO gaat komende zaterdag op bezoek bij die andere groen-witten uit deze klasse: SJZ. De Zoeterwoudse formatie kent een stabiel seizoen en staat redelijk vast op de vierde plek. De ploeg van Arie van Duijn komt net tekort om zich te mengen in de kampioensstrijd tussen Teylingen, Meerburg en Koudekerk, maar is voor iedere tegenstander in de vierde klasse een niet te onderschatten opponent. Het heenduel tussen beide teams in Hoogmade leverde SJZ een 1-4 overwinning op.

Koudekerk – Woubrugge

Koudekerk kende een slechte seizoenstart, uit de eerste drie wedstrijden werden slechts drie punten behaald, maar sindsdien is de formatie van Jarno Verweij en Gert Labots aardig op stoom gekomen. Van de volgende twaalf wedstrijden werden er elf gewonnen en werd er één keer gelijkgespeeld. Omdat koplopers Teylingen en Meerburg dit seizoen sporadisch punten morsen is het gaatje met de top 2 nog niet gedicht, maar Koudekerk blijft het tweetal in de nek hijgen. Komende zaterdag ontvangt Koudekerk het kwakkelende Woubrugge, dat de laatste winstpartij in november van het vorige jaar boekte en de degradatiestreep steeds dichterbij ziet komen. De heenwedstrijd tussen beide clubs in Woubrugge eindigde, onder overigens erbarmelijke weersomstandigheden, in een 0-6 overwinning voor Koudekerk.

Kickers’69 – Bernardus

Kickers’69 gaf afgelopen zaterdag in de wedstrijd bij MMO een 1-3 voorsprong uit handen, maar dinsdagavond deed de Leimuidense formatie wel goede zaken. In Warmond werd met 0-3 van Warmunda gewonnen en door deze overwinning maakte Kickers’69 een reuzensprong op de ranglijst (van plek 12 naar plek 7). De onderlinge krachtsverschillen in het rechterrijtje van deze klasse zijn zeer klein en, met uitzondering  van de top 4-clubs, is geen enkele ploeg zeker van een verlengd vierdeklasserschap. Komende tegenstander Bernardus verloor dit weekend nipt met 1-2 van Meerburg en ook de Rijndijkers hebben de punten hard nodig. De formatie van Ron Paling staat met 13 punten op de 11e plaats, een klassering die aan het eind van dit seizoen rechtstreekse degradatie naar de nieuw te formeren vijfde klasse zou betekenen. De heenwedstrijd tussen beide teams eindigde in een doelpuntloze remise.

Football Factory – Warmunda

Football Factory is dit kalenderjaar niet langer het lelijke eendje van de vierde klasse. De Leidenaren zijn op dit moment zelfs de trotse koploper van de tweede periode en van onderschatting door  tegenstanders is geen sprake meer. De rood-zwarten behaalden dit weekend een verdienstelijk gelijkspel bij SJC (2-2) en ontmoeten zaterdag in eigen huis Warmunda. Waar de Leidse ploeg bezig is aan een opmars, daar is bij de ploeg van Barry van Rijn en Remco Breuer juist sprake van een neerwaartse spiraal. De Warmonders kampen al langere tijd met een enorme blessuregolf en dat heeft ook zijn weerslag op de resultaten van de Overbos-bewoners. Na een hoopgevende start is Warmunda teruggezakt naar de brede middenmoot en na de doordeweekse nederlaag tegen Kickers’69 komt nu ook de gevarenzone dicht in de buurt. Het heenduel tussen beide teams eindigde in een 5-0 zege voor Warmunda.

Teylingen is vrij

Must Read