vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 15 oktober

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 15 oktober

-

Sporting Leiden – SCW

Sporting Leiden verloor afgelopen zaterdag met 3-0 bij DWO, de club van voormalig DoCoS-trainer Dennis Olman, en blijft dus na drie gespeelde wedstrijden op één punt staan. Komend weekend ontvangt de ploeg van Huig-Jan Heeringa en Cor Varkevisser hekkensluiter SCW, dat na drie ruime nederlagen nog op nul punten staat. Op papier lijkt het voor de Leidenaren een uitgelezen gelegenheid om de eerste driepunter van het seizoen in de wacht te slepen, maar uiteindelijk zal het toch echt op het veld moeten gaan gebeuren. Tegenstander SCW, afkomstig uit Rijsenhout, speelde de laatste tien jaar onafgebroken in de derde klasse in West 1, is voor Sporting Leiden een onbekende tegenstander, het treffen in Leiden wordt de eerste ontmoeting ooit tussen beide teams. SCW eindigde vorig seizoen in haar afdeling op de achtste plaats.

Nieuwkoop – Aarlanderveen

Het treffen tussen Nieuwkoop en Aarlanderveen is voor beide clubs de wedstrijd van het jaar. Aan de ontmoeting van vorig seizoen worden de mannen van Sander van Dijk niet graag herinnerd, want toen deze pot ging kansloos met 6-1 verloren. De groenhemden zijn dus gewaarschuwd en zullen er alles aan doen om een nieuwe Nieuwkoopse oorwassing te voorkomen. Aarlanderveen kent tot nu toe een alleraardigste competitiestart, uit de eerste drie wedstrijden werden zeven punten behaald. Afgelopen zaterdag was het doelpunt van invaller Sallem Chemlali voldoende om de wedstrijd  tegen RKDES winnend af te sluiten (1-0). Nieuwkoop behaalde afgelopen zaterdag de eerste driepunter van het seizoen, bij SCW werd met 1-5 gewonnen.

Lugdunum –  VVSB

Lugdunum won afgelopen zaterdag nipt van Van Nispen (0-1). De Leidenaren, die het in De Zilk zonder het aanvalsduo Koos de Haas en Reinaldo van den Berg moesten doen, verzamelden uit de eerste drie wedstrijden zeven punten en deelt nu samen met Aarlanderveen, Blauw Zwart en DWO de koppositie in de derde klasse A. Komende tegenstander VVSB verloor afgelopen zaterdag in eigen huis met 1-3 van promovendus Koudekerk en volgt op één punt van de kikkers. De BAVO-mannen bewaren goede herinneringen aan hun laatste bezoek aan de Kikkerpolder, want vorig seizoen keerden de paarshemden met een 0-5 overwinning terug naar Noordwijkerhout.

Stompwijk’92 – FC Oegstgeest

FC Oegstgeest kwam afgelopen weekend niet in actie vanwege trieste omstandigheden bij de club. De formatie van Thijmen Kruider gaat komend weekend op bezoek bij Stompwijk’92. De Stompwijkers, dit seizoen weer onder leiding van Erik van Manen, zijn nieuw op de zaterdag en behaalden drie punten uit de eerste drie wedstrijden. Van Van Nispen werd gewonnen. Van Manen kan ook komend seizoen weer vertrouwen op topschutter Nick Ammerlaan. De linksbuiten, in het verleden een succesvol aanvalsduo vormend met huidig UVS-spits Enrico Geus, stond de afgelopen jaren garant voor minstens 20 doelpunten per seizoen en is dus voor de Oegstgeestse defensie een speler waar rekening mee gehouden moet houden.

Overige wedstrijden in deze klasse: Koudekerk – Blauw Zwart (zie Krakerrr van de Week later in de week), RKDES – Van Nispen, Alphen – DWO.

Must Read