maandag, april 15, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 4 juni

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 4 juni

-

Bij het ingaan van de laatste competitieronde van de derde klasse A  zijn de beslissingen onderaan de ranglijst gevallen. FC VVC degradeerde naar de vierde klasse, terwijl Be Fair en Gouda via de nacompetitie nog een kans krijgen op lijfsbehoud. Wie in deze afdeling de kampioensschaal omhoog mag houden wordt komende zaterdag bekend. Alphia heeft daarvoor de beste papieren. Indien de oranjehemden komende zaterdag de ontmoeting tegen gemeentegenoot Aarlanderveen winnend afsluiten, dan kunnen de champagneflessen op sportpark De Bijlen worden ontkurkt.

FC Oegstgeest – Sporting Leiden

FC Oegstgeest en Sporting Leiden verzekerden zich van een verlengd verblijf in de derde klasse. Op sportpark De Voscuyl zal met een goed gevoel worden teruggekeken op deze voetbaljaargang. De formatie van Thijmen Kruider deed het dit seizoen aanmerkelijk beter dan de laatste twee jaren en ontwikkelde zich tot een stabiele middenmoter. Sporting Leiden kende een seizoen met ups en downs, maar het was uiteindelijk ruim voldoende om niet in serieuze degradatienood te geraken. De twee regiogenoten spelen komende zaterdag in hun onderlinge treffen in Oegstgeest  voor de spreekwoordelijke eer en zullen het duel ook benutten om het seizoen met een goed gevoel af te sluiten. De heenwedstrijd in Leiden tussen beide teams eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Be Fair – TAVV

TAVV maakt zich zo zoetjes aan op voor de nacompetitie, maar welke tegenstander de formatie van Dennis Tijssen in de eerste ronde aantreft, is nog afhankelijk van de eindklassering van de Ter Aarders. De blauw-witten bezetten nu de derde plaats op de ranglijst maar als TAVV haar laatste competitiewedstrijd wint en vice-koploper FC Oudewater komende zaterdag opnieuw punten morst, dan eindigt TAVV het seizoen als runner-up. Tegenstander Be Fair moet ook in de nacompetitie aan de bak, de Waddinxveners strijden in de extra wedstrijden voor het behoud van het derde klasserschap. De eerdere wedstrijd dit seizoen tussen beide clubs eindigde in een 5-0 overwinning voor TAVV.

Lugdunum – Blauw Zwart

Lugdunum leek na een dramatische serie begin dit kalenderjaar, de eerste acht competitiewedstrijden van 2022 gingen allemaal verloren, linea recta op weg naar de vierde klasse, maar door een opmerkelijke revival, met  daarbij een hoofdrol voor  topschutter Koos de Haas, knokten de kikkers zich naar een veilige plek. Tegenstander Blauw Zwart, volgend seizoen getraind door huidig Valken’68-trainer Alan Campfens, kende ook een moeizaam seizoen en speelde zich pas de laatste weken van deze voetbaljaargang definitief veilig. De heenwedstrijd in Wassenaar tussen beide clubs eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Alphia – Aarlanderveen

Aarlanderveen-trainer Sander van Dijk zal met gemengde gevoelens terugkijken op de bijna afgelopen competitie. Zijn ploeg liet het in deze voetbaljaargang vooral tegen de kleinere ploegen liggen, waardoor een p/d-ticket buiten bereik bleef voor de Trots van de Polder. Aarlanderveen sluit het seizoen af met een uitbeurt bij Alphia, dat zich bij winst van de derby kampioen van de derde klasse A mag noemen. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 3-4 overwinning voor Alphia.

Overige wedstrijden in deze klasse: CVC Reeuwijk – Gouda, VVSB – Nieuwkoop, FC VVC – FC Oudewater.

Must Read