woensdag, september 27, 2023
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zondag 27 februari

Voorbeschouwing derde klasse A, zondag 27 februari

-

AVV Alphen-Sporting Leiden

Hoewel het een gezellige boel was in de kleedkamer van Sporting Leiden na de verloren wedstrijd tegen Stompwijk’92, zou men toch graag weer eens een of meer punten willen halen. Hoezeer je ook min of meer recreatief speelt, in eerste instantie voetbal je toch voor een goed resultaat. AVV Alphen moet er dan ook niet vanuit gaan dat de Leidenaren zich willoos over zullen geven. Er werd wel degelijk strijd geleverd. Voetballend gezien was het allemaal zo slecht nog niet bij de mannen van trainer Koos Habraken. Belangrijk is ook of de selectie compleet is. Dat is nog maar zelden gebeurd dit seizoen. Voor de Leidse brigade is het te hopen dat Habraken wat te kiezen heeft in Alphen. Mocht dat het geval zijn, dan hoort een puntendeling zeker tot de mogelijkheden. Voor AVV Alphen is het de eerste competitiewedstrijd sinds 28 november, wij herhalen: 28 november. Het is een bizar gegeven natuurlijk. Hoe staat de ploeg ervoor? Is iedereen wedstrijdfit? De antwoorden zullen pas zaterdag volgen. Dat AVV Alphen een potje kan voetballen bewijst de 4-8 zege bij SVH wel. De supporters van de Alphense ploeg zullen blij zijn weer eens langs de lijn te mogen staan. Wat het ons inziens extra leuk maakt voor de volgers van de thuisclub: de verslagen van de wedstrijden zullen vanaf nu op de website van leidenamateurvoetbal te zien zijn.

DHL-Voorschoten’97

Een puntje slechts is het verschil op de ranglijst tussen DHL en Voorschoten’97. De laatst genoemde sleepte op de valreep een gelijkspel uit het vuur tegen SVH en was daar blij mee. DHL won nipt en nestelde zich in de subtop. Koploper Kethel Spaland lijkt buiten bereik, maar de opponenten van zondag aanstaande azen op de tweede plek. Voorschoten’97 is bezig aan een wat mindere serie: geen van de vier laatste wedstrijden werd in winst omgezet. De Delftenaren wonnen juist de laatste twee duels. Puur cijfermatig gezien ontlopen de ploegen elkaar weinig. Een gelijkspel zou de meest voor de hand liggende uitkomst zijn.

Overige wedstrijden: Kethel Spaland- WIK, Madestein- SVH, ODB- Taurus, Stompwijk’92- HWD.

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read