HomeZaterdagDerde klasseVoorschoten 97 (zo) heeft geen kind aan Taurus

Voorschoten 97 (zo) heeft geen kind aan Taurus

-

Derde klasse (zondag)- Op deze koude zondagmiddag werd de wedstrijd gespeeld tussen Voorschoten ’97 en Taurus. Het Delftse Taurus sloot de ranglijst en Voorschoten’97 stond vooraf op een negende plaats. Vlak voor aanvang van de wedstrijd werd er door de harde kern een ware groen-gele vuurwerkshow gecreëerd op sportpark Adegeest, waardoor de opkomst van beide teams niet te volgen was. De wedstrijd was al snel gespeeld en uiteindelijk liep de score op naar 7-1, mede door een hattrick van de in de spits geposteerde Bryan Hilders.

Na een minuut vond Voorschoten 97 het net al. Via een inworp van Jarno van der Born kwam de bal terecht in de zestienmeter en werd daar ingeschoten bij de tweede paal door Timo van Aken (1-0). Voorschoten 97 bleef de druk houden op het Delftse doel. Na kansen van Justin Aschman en Hilders kwam de bal in de zeventiende minuut voor de voeten van Lars Beelen die Ferenc Merczel probeerde te bereiken. De bal werd onderschept door doelman Baken, maar de sluitpost liet los en zo kon de genoemde speler alsnog de 2-0 op het scorebord zetten.

In de volgende periode kwam Bryan Hilders nadrukkelijk in het spel voor en in die fase maakte de aanvaller de 3-0. Tussendoor kwam Taurus nog op 3-1 na een handsbal in de Voorschotense defensie. Deze strafschop werd benut door Tijmen Smith. Hierna maakte Hilders na een mooie individuele actie de 4-1 en daarna na goed overzicht houden van Aschman de 5-1. Met deze stand gingen beide ploegen na de warmte van de kleedkamer om daarna de tweede helft te starten.

In de tweede minuut van de tweede helft schoot Glenn Mulder in de kluts vanuit een corner de 6-1 tegen het net. De toeschouwers dachten weer een doelpuntrijke helft te kunnen aanschouwen. Helaas was dit niet het geval. In de vijftiende minuut kreeg verdediger Wout Adriaanse de bal op eigen helft en ging op avontuur. In de combinatie met de Voorschotense aanval kreeg hij de bal meegespeeld en kwam rechtstreeks voor de doelman en schoot netjes de bal tegen de touwen. Daarmee was de koek op.

Spits Hilders (normaliter verdediger), die niet voor het eerst een hattrick maakte in zijn leven, meende na afloop dat zijn ploeg meer zorgvuldig had kunnen zijn. De dubbele cijfers zouden dan zeker behaald zijn. ,,Aan de andere kant, na vijf niet gewonnen wedstrijden achtereen is dit wel weer eens een lekkere opsteker. We hopen de draad weer op te kunnen pakken na de winterstop.”

Voorschoten ’97 – Taurus 7-1.

Basisopstelling Voorschoten 97: Van der Niet, Van der Born, Mulder, Hilders, Adriaanse, Oerlemans, Beelen, Van Aken, Aschman, Vijlbrief, Merczel.

Foto’s: met dank aan Luuk Oerlemans (V’97)