donderdag, mei 2, 2024
HomeZaterdagVierde klasseEmoties lopen hoog op bij Warmunda-Kickers ‘69

Emoties lopen hoog op bij Warmunda-Kickers ‘69

-

Vierde klasse A (zaterdag)– Eindelijk was het weer zover voor de voetballers op welk niveau dan ook. Het was aan de frisse kant, maar met een mager zonnetje was het prima voetbalweer. Toch kon de frisse temperatuur de gemoederen niet tot bedaren brengen, op het naast gelegen veld werd een wedstrijd al na een half uur gestaakt aangezien Abbenes het wel weer welletjes vond. Dit bleek een voorbode te zijn voor hetgeen er even later op het hoofdveld van Sportpark Overbos plaatsvond, waar in de 63e minuut bij een 0-1 tussenstand de leidsman de wedstrijd staakte.

Het is bijna gemeengoed geworden dat de “pupil van de week” voor de wedstrijd de tegenstander te kijk zet en dan ook nog tot scoren komt. Waarschijnlijk kwam het jonge Warmunda spelertje wat spelritme tekort, want hij schoot voor open doel naast en dit lag zeker niet aan de medewerking van de bezoekers. Zoals het staken op veld 2 een voorbode was op het gebeuren op het hoofdveld, was de misser van de pupil typerend voor het spelpeil van de thuisclub.

De Overbos-bewoners konden bij een overwinning weer naar boven kijken en dat moest toch zeker mogelijk zijn tegen de Leimuidenaren die in de onderste regionen bivakkeren. In het eerste kwartier viel er weinig te beleven en het gevaarlijkste moment van de blauw-witten kwam dan ook uit een vrije trap die door Roy Komen werd ingebracht en door de keeper werd overgetikt. Uit de aansluitende corner kwam de bal voor de voeten van Sepehr Safi die de bal met zijn hak a la Madjer wilde binnenwerken.

Tot tien minuten voor rust gebeurde er weinig. Keeper Rens van der Zwet had al wel een paar keer moeite met terugspeelballen gehad, maar bij het openingsdoelpunt van de bezoekers maaide hij volledig over de bal heen en Pascal Broers zal zelden zo een doelpunt op een presenteerblaadje hebben gekregen (0-1). Een paar minuten later verdubbelden de oranje-witten bijna de voorsprong uit een corner, de kopbal raakte de paal en de terugspringende bal werd van de lijn gehaald. Bij de ploeg van het trainersduo Barry van Rijn en Remco Breuer was handenbinder Kevin van Bentem de gevaarlijkste man, al werd hij vaak goed in toom gehouden.

Wie na rust een ontketend Warmunda had verwacht, kwam bedrogen uit. De bezoekers kregen de beste kansen tot het moment dat de vlam in de pan sloeg. Er waren bijna twintig minuten gespeeld na de rust toen er pal voor de dug-out van Kickers een fel duel plaatsvond, dit was het startsein voor een totale invasie van begeleiders en spelers die zeker geen 1,5 meter afstand hielden. De scheidsrechter besloot tot een adempauze nadat hij een gele en een rode kaart aan de ploeg uit Leimuiden had gegeven. Na de break ontspon zich een woordenwisseling tussen de scheidsrechter en de begeleiding van Kickers en dit was voor de referee het sein om de wedstrijd definitief te staken.

De teleurgestelde aanvoerder Sjoerd Winkelman: ,,Hier zit natuurlijk helemaal niemand op te wachten. We waren gemotiveerd om eindelijk weer eens lekker te voetballen. Niet dat we daar in slaagden, want het was heel rommelig van onze kant. We hadden afgesproken om ons in te laten zakken en dan er snel uit te komen, maar dat kwam er niet echt uit. We hebben een smalle selectie en mede door een Corona geval deze week moesten we ons iets aanpassen. Ook is ons veld slecht. Toch mogen we ons hier niet achter verschuilen en dan zo’n einde, ik had me een andere herstart voorgesteld.

En ook de tuchtcommissie van de KNVB weet weer dat de bal rolt…..

Warmunda-Kickers ’69 0-1 (0-1). 34. Broers 0-1. Gestaakt in de 63e minuut! Scheidsrechter: Van der Luijt

Basisopstelling Warmunda: Van der Zwet, Komen, Witkamp, Winkelman, Sohrab Safi, Van Bentem, Kortekaas, Sepehr Safi, Seegers, Van Ulden, Vis.

Basisopstelling Kickers ’69: Mollers, Straathof, Van Velzen, J. van Vliet, De Rijk, Tent, N. van Vliet, Broers, Van der Hoorn, Hup.