HomeRoodenburgInterviews RoodenburgWinst Roodenburg drukt MMO vaster op laatste plaats

Winst Roodenburg drukt MMO vaster op laatste plaats

-

Vierde klasse A (zaterdag)- In Leiden-Noord stond een heuse kraker op het affiche, rode lantaarndrager MMO bracht een bezoek aan het op de ranglijst dichtbij staande Roodenburg. Het was voor trainer John van Berkel zelfs een beetje thuiskomen, hij heeft een verleden bij de vereniging met het mooiste shirt van Leiden en omstreken. In de strijd om handhaving tellen sentimenten echter niet, na een ruststand van 0-1 stond er na 90 minuten voetbal een 2-1 stand in het voordeel van de Leidse ploeg op het scorebord en kwamen de drie punten uiteindelijk terecht bij de ploeg die er het meeste recht op had.

Als en wat tellen niet in de voetballerij, maar dat het ook zomaar andersom had kunnen zijn is een feit. Ondanks de nederlaag was er nog wel iets positief te melden over de ploeg uit Hoogmade. Richard Bakker begon weer eens in de basis, dit na lang blessureleed.

Geen engerlingen dit keer op het hoofdveld, maar al redelijk snel was duidelijk dat goed combinatievoetbal op het hoofdveld onmogelijk was. Het eerste kansje was voor de bezoekers, de inzet van captain Bakker verdween via keeper Khalid Makkor over de achterlijn. De gastheer mocht het spel maken, Met Moeite Opgericht probeerde via de omschakeling voor gevaar te zorgen maar stonden zij te diep dan was er gevaar voor de omschakeling.

In het middengedeelte van de eerste helft gebeurde er in korte tijd heel veel, namens de Leidenaren waren Walid Belkhir, Annas Bardaa en Youssef Er-Rabt gevaarlijk en het Hoogmaadse geblaf kwam van Levi Overduin. De thuisclub had het verzorgdere spel, aan inzet geen gebrek bij de gasten maar te vaak werd de lange bal gehanteerd. Het wachten was op een Leidse voorsprong. Youssef Bardaa had deze op zijn schoen maar keeper Albin van Wieringen kwam als winnaar uit de strijd. Wie zich verzoend had met een brilstand bij de rust kwam bedrogen uit. Een lange bal van de goed ingevallen Frank Vlieger werd op waarde geschat door Bakker en met een technisch hoogstandje stonden de gasten ineens op voorsprong.

,,Vorige week heb ik als invaller al wat minuten gemaakt, vandaag kon ik beginnen en afgesproken was om een helft vol te maken. Ik ben erg blij dat ik weer kan spelen, ook dit seizoen is het weer veel kwakkelen geweest met kleine blessures maar nu eindelijk weer fit. De eerste helft zat ik er wel goed in, goed voetbal was lastig maar hard geknokt en een persoonlijk succesje met een lekkere goal”, aldus de doelpuntenmaker.

Na een paar minuten in de tweede helft verscheen Tom Disseldorp namens de Hoogmadenaren alleen voor Makkor, meer dan een kans werd het niet. Het offensiefje kreeg een paar minuten later een vervolg maar Overduin schoot de bal langs de verkeerde kant van de paal. De thuisclub deed ook een duit in het zakje, echter beide Er-Rabten troffen vooralsnog geen doel.

Het bleek uitstel van executie want niet veel later werd het alsnog gelijk, randje buitenspel mocht Youssef Er-Rabt alleen op het doel afgaan en miste hij niet. Met nog 20 minuten te spelen was de stand weer in evenwicht, dat het hier niet bij zou blijven was op dat moment wel duidelijk. Vermoeidheid ging meespelen, het werd een open wedstrijd met kansen aan beide kanten maar ondanks de grote belangen was en bleef het een uitermate sportieve wedstrijd.

MMO dacht een paar minuten voor tijd op voorsprong te komen. Het doelpunt werd in eerste instantie ook goedgekeurd door de man in het zwart, maar na overleg met de assistent-scheidsrechter werd de treffer alsnog geannuleerd. Het was voor hen dan ook extra zuur dat in blessuretijd de treffer aan de andere kant viel. Mohammed Matoug haalde de trekker over en de drie punten bleven in de sleutelstad. Over de gehele wedstrijd gezien niet onverdiend, maar wederom kreeg de ploeg van Van Berkel in de laatste minuten het deksel op de neus.

Bakker na afloop: ,,Na de wedstrijd gaan we altijd even met z’n alleen de kleedkamer in, de teleurstelling was ditmaal erg groot. De hele wedstrijd met elkaar geknokt en dan verliezen we hem weer in de laatste minuten. Combinatievoetbal was lastig op dit veld, daarnaast staan wij ook niet in de positie om mooi en verzorgd voetbal te spelen. Er wordt strijd en opportunisme gevraagd en dat hebben wij in principe goed gedaan maar het gewenste resultaat bleef uit. Wij hadden zelf de 0-2 kunnen en moeten maken, dat is dan niet het geval en  dan niet en dan verlies je hem uiteindelijk nog.”

Assistent trainer Youssef Bourezma was na afloop uiteraard een tevreden man. ,,Eindelijk weten we onszelf een keer te belonen, we creëren iedere wedstrijd genoeg kansen maar zijn niet zakelijk genoeg in de afronding. Dat is ook de reden dat we Marvin Bok bij de ploeg hebben gehaald. Dit keer trof hij dan geen doel, maar je hoopt dan dat balverliefde medespelers die zakelijkheid van hem gaan overnemen. De trainingsopkomst is hoog, spelers zijn bereid om voor elkaar te werken en dan is het goed om te zien dat dit beloond wordt. Bij het Roodenburg van vroeger gingen de koppies naar beneden bij een achterstand, dat is er inmiddels wel aardig uit en dat zag je vandaag terug.”

Roodenburg doet goede zaken en stijgt zelfs naar plek 7, dan is het iets lekkerder afreizen naar Sassenheim waar volgende week koploper Teylingen wacht. Geruchten gaan zelfs dat Robin van Vliet dan eenmalig zijn comeback gaat maken, de oud-speler van Noordwijk is een vaste bezoeker van de 35+ competitie. Voor MMO is het de wonden likken, nog steviger op de laatste plaats nu en er zullen toch echt punten gehaald moeten worden anders komt de vijfde klasse wel heel erg dichtbij.

Roodenburg – MMO 1-2 (0-1). 45. R. Bakker 0-1, 72. Y. Er-Rabt, 89. Matoug 2-1.

Basisopstelling Roodenburg : Makkor, Oulmoudem, Rijsdam, Y. Er-Rabt, Belkhir, Matoug, Y. Bardaa, Bok, Serraj, A. Er-Rabt, A. Bardaa.

Basisopstelling MMO : Van Wieringen, Van der Hoorn, Van der Star, Visser, R. Bakker, Van Tol, Overduin, Zwaan, J. van der Meer, Disseldorp, Bax.