HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Teylingen heeft de bal, maar LSVV’70 pakt de punten (1-2)

Teylingen heeft de bal, maar LSVV’70 pakt de punten (1-2)

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Teylingen was in de thuisontmoeting tegen LSVV’70 de bovenliggende partij, maar desondanks verlieten de gastheren zaterdagavond ontgoocheld het eigen Roodemolen-complex. De rood-zwarten kwamen voor rust nog wel op voorsprong, maar in de eindfase van de wedstrijd sloegen de Leidenaren genadeloos toe (1-2).

LSVV’70-verdediger Jaimy van der Meer, kort na afloop van de wedstrijd, over de toch wel verrassende zege van zijn ploeg:,,We moesten er vandaag hard voor werken, maar de punten zitten in de tas. We werden vooral in de eerste helft teruggedrongen en zij kwamen voor rust dan ook verdiend op voorsprong. Het lukte hen echter na rust niet om door te drukken en wij kwamen steeds beter in ons spel. Jos van Beuningen scoorde met een schitterend afstandsschot, van een metertje of dertig afstand vloog de bal via de onderkant van de lat in de kruising, de 1-1. Voor ons zou een gelijkspel een prima resultaat zijn geweest, maar voor Teylingen niet. Ze gingen dus vol op de aanval spelen, waardoor wij meer ruimte kregen en daar hebben we optimaal van geprofiteerd. Na een mooie steekpass van Berend Verdoes kwam Jiddo Doornenbal alleen voor de keeper en dit soort klusjes kun je aan Diddo wel overlaten (1-2). Verdoes, dit seizoen nieuw bij ons, is trouwens een echte aanwinst voor het team. Hij pakt ballen af, brengt veel energie in het team en brengt onze spitsen in stelling. Na vorige week dus opnieuw een zege, maar deze is wel heeeel lekker.’’, aldus een tevreden Van der Meer.

Teylingen-speler Dani Hoogkamer blikte een dag later terug op de wedstrijd: ,,Dit was een hele zure nederlaag. Ik denk dat we 70 tot 80% balbezit hadden, maar we stonden na afloop wel met lege handen. We krijgen dit seizoen de doelpunten te makkelijk tegen en dat was zaterdag ook weer het geval. Via een goed uitgespeelde treffer kwamen we op een 1-0 voorsprong en met die stand gingen we ook de kleedkamer in. Geen vuiltje aan de lucht dus. We gingen na rust op zoek naar de 2-0, maar ondanks veel kansen viel de tweede treffer niet. Door slordigheden achterin bij ons maakten zij een minuut of twintig voor tijd de 1-1 en tien minuten voor tijd ook nog de 1-2. Daarna gingen we nog op zoek naar de gelijkmaker, maar een doelpunt zat er niet meer in. Er heerste bij ons na afloop echt een downstemming in de kantine, maar dat is logisch na zo’n wedstrijd. Maar goed, het is niet anders, we moeten door en de draad weer oppakken. Volgende week tegen Zevenhoven moet het echt beter, want op deze manier blijven we achter de feiten aanlopen”, aldus een teleurgestelde Hoogkamer tot besluit.

Teylingen – LSVV’70 1-2 (1-0)  36. Prange 1-0, 70. Van Beuningen 1-1, 80. Doornenbal 1-2

Basisopstelling Teylingen: Zonjee, Van der Meij, Van den Nouland, Van der Heijden, Heemskerk, Prange, Pouwels, Lubbe, Slaman, Hoogkamer, Ritzen.

Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, Van der Meer, Kalf, Leugering, Casteel, Bouwman, Verdoes, van der Graaf, Loos, Doornenbal, Van Beuningen.