maandag, mei 27, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgVoorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 19 maart

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 19 maart

-

Bernardus-Football Factory

Eindelijk mag Football Factory weer eens aan de bak. De laatste wedstrijd van de studenten dateert van 5 maart toen met 3-0 werd verloren van Meerburg. Met zulke bescheiden cijfers verliezen van een kampioenskandidaat is geen schande, maar de Factorianen zouden nu wel eens hun tweede zege willen pakken. Vooralsnog heeft de ploeg weer de plek ingenomen waar ze de laatste jaren zo vaak stonden; de onderste. Droefenis natuurlijk voor de bezoekers, maar voetballend gezien hoort de ploeg hoger te staan zo lijkt het. Voetbal omzetten in concrete resultaten is nu meer dan ooit nodig. Om degradatie te voorkomen zal er fluks gewonnen moeten worden. Met de winst in gedachten zal ook Bernardus het veld opstappen. De ploeg is daar ook wel weer aan toe. Drie wedstrijddagen lang bleef een zege uit. De oorwassing, een 4-1 nederlaag, tegen Koudekerk zal moeilijk te verteren zijn geweest en men is in Hazerswoude hoopvol als de rode lantaarndrager op visite komt. Of het werkelijk een simpele zege zal worden is te gemakkelijk gedacht. Football Factory kan wel degelijk van zich afbijten.

LSVV’70-SJZ

Dat LSVV’70 dinsdag met ruime cijfers verloor is begrijpelijk. Tegenstander Teylingen is een topkandidaat voor de allerhoogste stek in de afdeling, LSVV’70 had moeite genoeg voetballers in het veld te krijgen en ’s middags was de hele groep nog aanwezig geweest bij de begrafenis  van de moeder van een der spelers. Het zijn barre tijden voor de studenten die ook nog eens getroffen werden door een coronagolf. Voor de Leidenaren is het te hopen dat zaterdag alle narigheden wat naar de achtergrond geraakt zijn. Een voltallige selectie zou voor trainers Freek Jansen en Jan Nonkes een ongekende luxe zijn, maar wel bittere noodzaak voor een goed resultaat tegen SJZ. De mannen van Arie van Duijn doen het goed en nemen de vierde plaats in op de ranglijst. Uitzicht op meer is voorlopig niet realistisch omdat de nummer drie maar liefst zes punten meer heeft. Gisteravond haade groen en wit en won nogal geflatteerd van SJC (4-1, een verslag volgt).

SJC-MMO

Het lukt MMO maar niet te winnen. Ook tegen de directe concurrenten wat betreft degardatie, LSVV’70 en Football Factory, kwam de club uit Hoogmade niet verder dan een gelijkspel. Punten sprokkelen is niet genoeg, er zullen toch echt overwinningen geboekt moeten worden om het afdalen naar de vijfde klasse te voorkomen. SJC lijkt geen wonderploeg, maar slaagde er wel in al vier keer te winnen met een achtste stek als resultaat. Met Moeite Opgericht staat voor een zware taak minimaal een punt op te halen in Noordwijk.

Warmunda-Roodenburg

In Warmond zijn ze niet gelukkig met het voetbaljaar 2022. Uit de drie gespeelde wedstrijden werden maar twee punten gehaald en dat zal men binnen de staf en selectie te weinig vinden. Het ontbreken van vaste basisspelers zal zeker een fikse rol hebben gespeeld. Trainers Barry van Rijn en Remco Breuer zullen dan ook snakken naar het moment dat de selectie weer nagenoeg compleet is. Dan pas zullen tegenstanders de ware kracht van Warmunda leren kennen. Of dat zaterdag al het geval zal zijn is nog maar de vraag. Wel is zeker dat Sepehr Safi niet meer in actie komt. De aanvaller is gestopt vanwege kraakbeenschade.

Woubrugge-Kickers’69

De thuisploeg ging afgelopen zaterdag onderuit in Leiden-Noord. Roodenburg dankte die zege vooral aan Marvin Bok. De aanvaller scoorde tweemaal voor de Leidenaren. Helaas werd het na de wedstrijd flink onvriendelijk over en weer en daarmee werd het sowieso een verloren middag voor de manschappen van Barry Buntsma. Woubrugge staat zesde en op dit moment is er nog niets aan de hand. Toch moet er gesteld worden dat er niet veel lucht is. Vanaf plaats zes tot en met dertien is het verschil niet al te groot en een nieuwe nederlaag kan wel eens betekenen dat er diverse ploegen over Woubrugge heen gaan. Uit de laatste vijf wedstrijden werd selchts een puntje opgehaald. Tegenstander Kickers’69 is elfde en presteert vooral op vreemde boden wat beter tot nu toe.

Overige duels: Teylingen-Meerburg (volgt als Krakerrrr van de Week), Koudekerk is vrij.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read