HomeBekerNSV'46 na pingels door naar tweede ronde districtsbeker

NSV’46 na pingels door naar tweede ronde districtsbeker

-

In Noorden stonden NSV’46 en het Schiedamse PPSC tegenover elkaar om een plek in de tweede ronde van de districtsbeker te bereiken. Na een open, aantrekkelijke en sportieve wedstrijd stond er een 0-0 eindstand op het scorebord. Penalty’s waren derhalve nodig om een winnaar aan te wijzen. Daarbij trok de thuisploeg met 4-2 aan het langste eind.

PPSC kwam voortvarend uit de startblokken en had het eerste deel van de eerste helft het beste van het spel, waarbij het gevaar vooral van hun behendige en snelle rechterspits kwam. Het leverde de Schiedammers wat kleine kansen op. In de loop van de eerste helft kwam er meer balans in de wedstrijd wat NSV’46 ook een aantal kleine mogelijkheden opleverde. Slechts eenmaal kroop NSV’46 door het oog van de naald toen een vrije trap op de lat boven keeper Berry Mastwijk uiteen spatte.

Na de thee probeerde PPSC het initiatief weer naar zich toe te trekken. Het leverde hen in de eerste tien minuten twee kansen op maar daar bleef het qua gevaar voor het Noordense doel in de tweede helft ook bij. Vanaf dat moment was NSV’46 de bovenliggende partij en creëerde het ook de beste kansen. Zeker drie opgelegde kansen werden echter niet benut waardoor na negentig minuten de eindstand op 0-0 werd bepaald.

In de aansluitende penaltyserie hielden de Noordenaren het hoofd koel, zij benutten op overtuigende wijze hun eerste vier strafschoppen. Van Schiedamse kant werd twee keer gemist waardoor de thuisploeg zich plaatste voor de twee ronde.

Trainer Dennis Tijssen sprak over een teamprestatie en was vooral tevreden over de energie die zijn team die avond had gebracht. Tijssen: ,, In de eerste helft vond ik ons niet goed aan de bal en kozen we te snel de lange bal. In de tweede helft ging dat beter en hebben we ook geen kans weggegeven.” Hij maakte zich geen illusie dat zijn team de beker zou winnen maar hecht wel veel waarde aan het bekertoernooi. ,,Vandaag hebben drie jongens uit het tweede meegespeeld, die het goed deden. Deze wedstrijden geven een trainer de mogelijkheid om dit uit te proberen. Ik ben blij met de wedstrijd van vanavond omdat ik inschat dat AVV Alphen, onze tegenstander van zaterdag, vergelijkbaar is met PPSC.

Robin van Koert was afgelopen zaterdag afwezig maar vervulde tegen PPSC een belangrijke rol. Ook hij zag in het eerste deel van de eerste helft een sterker PPSC maar was wel van mening dat NSV’46 in de tweede helft het duel had moeten beslissen. Van Koert is een van de spelers die na een uitstapje bij een andere club is teruggekeerd op het oude nest. Dit is al weer mijn tweede seizoen bij NSV’46. ,,Ik heb het hier goed naar mijn zin en voel me thuis in het systeem wat wij spelen. Wij zijn een echt vriendenteam en hebben een leuke groep die veel kwaliteit heeft”,  aldus van Koert.

Basisopstelling NSV’46: Mastwijk, Van Tol, Lok, Schutter, Pieterse, Van Koert, Van der Hoorn, Boddeke, Stark, Schutte, Koster.

Spelers die hun penalty benutten voor NSV’46 (4-2): Pieterse, Goedhart, Van Koert, Van Tol.

Rene Sinke
Rene Sinke
Voormalig docent en onderwijsmanager aan de Politieacademie, actief scheidsrechter voor de KNVB, ruim 12, 5 jaar actief geweest in de top van het amateurvoetbal. -Voormalig docent arbitrage bij de KNVB, voormalig trainer en jeugdleider, voormalig voorzitter van zondag 2e klasse ESTO. Reageert kritisch en direct op ontwikkelingen binnen het (amateur) voetbal en benut daar columns voor die regelmatig te lezen zijn op LAV.