dinsdag, april 30, 2024
HomeBekerQuick Boys 2 in doelpuntrijk duel voorbij ROAC (5-3)

Quick Boys 2 in doelpuntrijk duel voorbij ROAC (5-3)

-

Groep 2, poule 3 – Quick Boys 2, dit seizoen getraind door Arie van Duijn, en ROAC scoorden er op Nieuw Zuid lustig op los. De Katwijkers leidden bij de rust door een doelpunt van Menno van de Plas met 1-0, maar in de tweede helft trokken beide teams de aanvallende registers vol open. In de tweede helft wees de dienstdoende arbiter nog zeven keer naar de middenstip, vier keer na een treffer van de thuisploeg en drie keer na een doelpunt van de Rippers, waardoor de gastheren uiteindelijk met 5-3 aan het langste eind trokken.

ROAC-trainer Bart Jansen keek na afloop met gemengde gevoelens terug op de eerste bekerwedstrijd van het seizoen. Jansen: ,,In de eerste helft speelden we vrij aardig en was de wedstrijd in balans, maar door een ongelukkig moment kwamen we met 1-0 achter. Vlak na de rust werd het al snel 3-0, maar daarna herpakten we ons goed. Na de treffers van Bart Hogenboom en Matty van Benten waren we weer helemaal terug in de wedstrijd en was het wachten op de gelijkmaker, maar helaas viel dat doelpunt aan de andere kant. Beide teams scoorden daarna nog één keer, waardoor een 5-3 eindstand het gevolg was. Drie keer scoren in een uitwedstrijd is prima, maar van die vijf tegentreffers word ik niet vrolijk’’, aldus Jansen.

Voor Jansen was het afgelopen zaterdag in de Katwijkse duinpan even puzzelen om een fitte formatie de wei in te sturen. De paarshemden zagen afgelopen zomer steunpilaar Dammes van der Poel vertrekken (de doelwachter koos voor een overstap naar derde divisionist FC Rijnvogels, SN) en ook aanvaller Djimmy Wagter is er dit seizoen niet meer bij. Jansen kan voorlopig ook nog niet beschikken over routinier Freek Heemskerk en ook enkele andere potentiële basisspelers zijn om diverse redenen voorlopig niet inzetbaar. Jansen: ,,Het ontbreken van spelers als Dammes en Freek in de defensie is natuurlijk een groot gemis, daar draai ik niet omheen. Andere spelers zullen hun plekken moeten overnemen, maar dat heeft even tijd nodig. De bekerwedstrijden zijn daarom ideaal om andere spelers in te passen. Natuurlijk ga je ook in deze wedstrijden voor de winst, maar uiteindelijk is het de competitie waar het omgaat. Voor ons ligt er komend seizoen weer een nieuwe uitdaging te wachten (ROAC degradeerde afgelopen seizoen naar de derde klasse, SN), met veel onbekende tegenstanders. Sommige tegenstanders ken ik wel, maar de meeste clubs zijn ook voor mij nieuw. Het is dus even afwachten waar we precies staan, na een wedstrijd of 6/7 zal dat wel duidelijk gaan worden’’, zo eindigde Jansen.

Quick Boys 2 – ROAC 5-3 (1-0). 27. Menno van de Plas 1-0,  49. Coorn 2-0, 50. Van Duijn 3-0. 55. 3-1 Hogenboom, 60. Van Benten 3-2, 73. Matthijs van de Plas 4-2, 80. Van Kruistum 5-2, 83. Van As 5-3.

Basisopstelling ROAC: O. Koek, Van der Meer, Van Benten, Strijk, J. Koek, Van Seggelen, Van der Poel, Hogenboom, Hoogenboom, Helvensteyn, Bentvelzen.