vrijdag, mei 24, 2024
HomeBekerStompwijk’92 de bal, WIK de punten

Stompwijk’92 de bal, WIK de punten

-

Groep 3, poule 22 – Stompwijk’92 kreeg dit weekend, op bezoek bij het Haagse WIK, geen vat op de speelwijze van de gastheren. De bezoekers waren weliswaar het grootste deel van de wedstrijd in het bezit van de lederen knikker, maar veel leverde dat de Meerhorst-bewoners niet op. De Hagenezen toonden zich zeer effectief in de omschakeling en lieten Stompwijk ’92- doelman Bart van Bohemen liefst zes keer de gang naar het net maken. Namens de formatie van Erik van Manen waren Lars van Santen en Tjebbe Jansen doeltreffend, waardoor na afloop een 6-2 eindstand op het scorebord prijkte.

Voor Erik van Manen, trainer van Stompwijk ’92, leverde de wedstrijd in ieder geval belangrijke informatie op. Van Manen:,, We hadden moeite met het maken van het spel. WIK liet ons de bal en aan die situatie moeten we duidelijk nog wennen. Vorig jaar (toen nog in de derde klasse, SN), waren we vooral in de tweede helft van het seizoen succesvol met onze speelwijze, waarbij we gokten op de omschakeling met onze snelle spitsen voorin, maar dat spelletje zullen we in de vierde klasse niet vaak kunnen spelen, is mijn verwachting. Daarnaast hadden we ook niet onze beste dag vandaag. Misschien speelde de hitte een te grote rol, feit is dat we niet hebben kunnen brengen wat we graag wilden. De teleurstelling van vorig seizoen (de Stompwijkers verloren de beslissende p/d-wedstrijd van Laakkwartier,  waardoor degradatie het gevolg was, SN) is verwerkt en we mogen ons straks weer opmaken voor mooie derby’s tegen ploegen als SJZ en Meerburg. Die wedstrijden hebben wij, én onze supporters, toch een paar jaar gemist.”

Vervolgend: ,,Ik verwacht dat we bij de start van het seizoen, uit bij FC Oegstgeest, weer kunnen beschikken over jongens als Nick Ammerlaan en Rick de Haan, dat zijn toch belangrijke spelers voor mijn ploeg. FC Oegstgeest schat ik trouwens in als één van de sterkste ploegen uit onze klasse, dus wat dat betreft kunnen we direct aan de bak. De les van vandaag is dat we in ieder geval nog aan de slag moeten met het spelen op balbezit, om vandaar uit kansen te creëren. We hebben gelukkig nog twee weken om daaraan te werken, maar daarna zullen we er moeten staan’’, zo eindigde de Noordwijkerhoutse oefenmeester.

WIK – Stompwijk’92 6-2 (2-1)  25.  Van Santen 1-1,  83. Janson 4-2.

Basisopstelling Stompwijk’92: Van Boheemen, Janson, Van Veen, Kemna, Knijff, Van Benten, Van der Arend, Van Bemmelen, Van Santen, Van Boggelen, Jacobs.

Must Read