woensdag, april 17, 2024
HomeLangs 't LijntjeLangs ’t Lijntje, deel 16 (week 49) 

Langs ’t Lijntje, deel 16 (week 49) 

-

Langs ’t Lijntje

Ditjes en datjes, weetjes, nieuwtjes, jubilea, huwelijken, afscheid, transfers, blessures, opvallende gebeurtenissen, bijzondere prestaties, berichten die iedereen behoort te weten? Er is ruimte binnen Langs ’t Lijntje voor alles wat er leeft bij en binnen verenigingen. Kortom, lief, leed en leuk. Laat die weten aan de volgers van LeidenAmateurVoetbal. Maak gebruik van deze mogelijkheid. Stuur je e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

    Langs ’t Lijntje, deel 16 (week 49)

 • Voetbalscheidsrechter Cor Beij is gestopt met het verzamelen van balpennen. Wie kan hij heel blij maken met 2000+ stuks (allen met opschrift)? Mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl.
 • TAVV MO9-1 heeft haar 1ste wedstrijd van het seizoen gewonnen. In het hol van de leeuw werd Alphia MO-1 verslagen. Dus, in polonaise naar de kleedkamer. Een knappe prestatie van het jonge, net gestarte team.
 • Lightning Leiden speelt het keiharde American Football op niveau. Sinds kort propageert de club ook het Flag Football. Meer weten? Ga naar hun site.
 • Selectie Kerstdiner ASC. Op zaterdag 16 december ben je met je partner welkom op het feestelijk en smaakvol 4-gangendiner. Ontvangst: 19.00. Prijs per couvert: € 50,00 p.p. Meld je aan bij ingridstofmeel@ajaxsc.nl.
 • Kerstinkopen doen? Ga naar de webwinkel van je club. Daar slaag je altijd.
 • Op maandag 18 december kunnen leden van DoCoS tijdens de Algemene Ledenvergadering meepraten over de kansen en bedreigingen waarmee de Morsclub te maken krijgt. Open discussie. Zo wordt een ALV boeiend.
 • Op 15 december organiseert voetbalvereniging Koudekerk van 19.00 tot 21.00 uur een Jaarafsluiting met en voor vrijwilligers.
 • Een zeer verdrietig bericht van sv ROAC: Bas Oudshoorn is plotseling overleden. Jarenlang lid van de club, als veldspeler afsluitend in ROAC 5, daarna actief in de zaal en tenslotte als scheidsrechter.
 • De Jaarveiling van FC Rijnvogels heeft ruim € 55.000,00 opgebracht, een heerlijk buffet en een feestelijke avond. De kavels zijn inmiddels afgehaald en – ook belangrijk – afgerekend.
 • Workshop Kerststukjes maken, onder leiding van bloemenarrangeur Jolanda de Goede. Wanneer? Woensdag 13 december. Hoe laat? 00 uur. Kosten: € 25,00. Meld je snel via de website aan. Vol = Vol.
 • Medio 2024 worden de kleedkamers van Roodenburg achter vernieuwd. De architect heeft al schetsontwerpen Na ‘Van goed naar beter voetbal 2018-2022’, is er een nieuw beleidsplan ‘Op naar 100 jaar LV Roodenburg’.
 • Vrijdag was het ‘Ladies night’ bij Kagia. De dames 35+, ongeslagen kampioen, werden gehuldigd; de dames 7×7 kwamen in actie, en zaterdag 16/12 vanaf 13.00 Grote schoonmaak door de leden.
 • Zaterdag 9 en zondag 10/12: Grote Kerstbomen Verkoop op het parkeerterrein Stompwijk ‘92. ‘Komt allen tesamen,’ klinkt de uitnodiging van het bestuur. Alvast bestellen online is ook mogelijk.
 • Wat een toestand afgelopen week bij Roodenburg. Kaarters en sjoelers moest eerst de kantine schoonmaken. Daarna dweilen geblazen omdat de gootsteen verstek liet gaan. Bedankt Tiny, Liesbeth, Teun, Lenie en Matt.
 • Een belangrijk evenement werpt zijn schaduw vooruit: 9-10-11 mei 2024 vindt de Jeugdolympiade plaats voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Nu moet er ingeschreven worden: jeugdolympiade@svroac.nl.
 • De Algemene Ledenvergadering van rksv SJZ, waar zo verwachtingsvol naar uitgekeken wordt, vindt op 12 december plaats, stipt 20.15 uur.
 • Op maandag 27/11 trad Frits Wentholt als de nieuwe voorzitter van RCL. 48 uur later moest hij Hein van Heek meedelen, dat diens contract niet wordt verlengd. Club en trainer gaan in harmonie uit elkaar.
De kantoorpoes van LeidenAmateurVoetbal was beduusd van alle cadeautjes die ze van Sint Hennie had gekregen.
 • 15 december om 20.00 Boutkaarten met vaste maat bij NSV ‘46, 16 december boutmiddag/avond bij vv Woubrugge en de 17e vanaf 20.00 een boutavond bij MMO.
 • Supermarkt Jumbo is goed bezig met voetbalplaatjes+albums. 2, 9 en 16 december worden foto’s gemaakt van de leden van Meerburg. Zorg wel voor het ingevulde toestemmingsformulier. Jumbo opent filiaal op 24/1, Molenplein Zoeterwoude.
 • Meerburg telt veel leden die kunnen schaatsen dat het een lieve lust is. Stukjesschrijver de Zuurstok zegt er geen hout van te kunnen. In tegenstelling tot Jeroen van Zijp, hij is een snelle liefhebber.
 • De Club van 100 en de Businessclub van Lugdunum organiseren voor hun leden de jaarlijkse Eindejaarsborrel op 15 december. Wordt lid. Clubvan100@lugdunum.nl en sponsorcommissie@lugdunum.nl.
 • Belangrijke gebeurtenissen bij Kickers ‘69: 8 december 40+ voetbal, van 20.00 t/m 21.30; 9 december Dezemberfest van 16.00 t/m 20.00, en 14 december Laatste Training van het jaar van 20.00 t/m …?
 • Online Kerstbomen Verkoop bij Hazerswoudse Boys, ze worden 6, 8, 9 en 13 december thuisbezorgd. Ga naar de website, bestel en meld de dag van bezorging. Betaling veilig en eenvoudig via iDEAL.
 • FC Rijnvogels speelt zaterdag tegen DOVO de laatste thuiswedstrijd van 2023. Na afloop: live-muziek én de trekking van de Kerstloterij. Dirk Dijkhuizen, Gert van Dijk, René Kroon, Jaap Plokker en Niels v/d Plas hebben misschien nog een paar loten.
 • Maar liefst 60 kinderen kregen bij Foreholte training van 6 Pieten. Sinterklaas verwende de jeugd met een Pietendiploma en een Bungeeball. Ook werd er gehuppeld op het Foreholte clublied.
 • ‘Kom je ook bij de schoonmaakploeg?’, vraagt Marjolein v/d Post van sv Aarlanderveen. Grote schoonmaak op 23 december. Meld je aan: info@svaarlanderveen.nl. Reken maar dat het ook gezellig wordt.
 • FC Oegstgeest bedankt Reddy Keukens Katwijk. Dankzij een gulle gift van het bedrijf prijkt er een nieuw keukenblok in het wedstrijdsecretariaat.
 • Mannen van EMM 023 zijn kampioen van de 4e divisie. Geen buikjes rond eten met Kerstmis, want na de winterstop wacht de uitdaging in de 3e divisie.
 • Bij het financieel en sportief gezonde Voorschoten ’97 is penningmeester Bjorn van der Geest opgevolgd door Jan Wevers. Remco Dubbeling werd bestuurslid Voorzitter Pieter van Dijk neemt in juni ’24 afscheid.

Uitsmijter (1)

Trainer in de rust van de wedstrijd: ‘Ik ben niet echt bijgelovig, maar nu we met 13-0 achterstaan, zie ik de komende 45 minuten somber in.’

Uitsmijter (2)

De zoon van een profvoetballer komt thuis met zijn rapport.

Vader: ‘Alles in orde?’

‘Ja,’ zegt de zoon, ‘ik ga mijn contract met de 4e klas verlengen.’

Uit de oude doos

Wat een feest moet het voor de Commissie Archief van Roodenburg zijn te struinen door de stapels kranten en foto’s. De in 1926 100 jaar bestaande club uit Noord werkt met man en macht aan een boek over dit eeuwfeest. Af en toe mag Langs ’t Lijntje een foto uit de rijke historie plaatsen. Deze bij voorbeeld.

‘Tijdens de opruiming van een kastje vond de Archiefgroep foto’s grappend prullaria genoemd. In dit geval ten onrechte. Het verhaal. Een groep van het 2e van Roodenburg bezocht in 2006 de wedstrijd tussen de Rooien en de Blauwen. Dat is de derby in Spakenburg tussen IJsselmeervogels en Spakenburg, te vergelijken met Quick Boys tegen Katwijk, UVS tegen Roodenburg. De rivaliteit is groot. De Roodenburgers, op zoek naar spanning en sensatie, toog op 1 april 2006 naar Spakenburg om de derby mee te maken. Om niet als vreemdeling te worden herkend kleedde het clubje zich in plaatselijke kledij. De onderstaande foto toont de vermomming.

 

Must Read