vrijdag, mei 3, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24LSVV'70 speelt zich voor het eerst bij laatste zestien (Sportiff LAV Cup)

LSVV’70 speelt zich voor het eerst bij laatste zestien (Sportiff LAV Cup)

-

Gisteravond heeft LSVV’70 zich geplaatst voor de volgende ronde van de Sportiff LAV Cup en zich dus bij de laatste zestien gespeeld. Dit lukte de club niet eerder. Sporting Leiden werd in de Kikkerpolder met 3-1 verslagen. Beide trainers aan het woord met hun verhaal.

Freek Jansen: ,,Woensdag is onze trainingsavond en dat vindt iedereen één keer in de week zo leuk, dat we vaak met twintig man staan. Gisteren waren dat er 21 haha. Ongekend. Ik had dus twee elftallen gemaakt, voor de eerste en tweede helft. Alleen keeper Bart Versprille bleef staan. We hadden niet genoeg tenues natuurlijk, dus jongens hebben zelf rood shirtje, wit broekje en rode sokken mee moeten nemen. Maar door die rode kaart, speelden we de tweede helft dus ook nog met een wisseltje.”

,,Voetballend gezien hebben we verder een vermakelijke avond gehad. Sporting Leiden kwam door een prachtige treffer op voorsprong, wij begonnen ook matig, maar kwamen na twintig minuten beter in de wedstrijd. Door een strafschop van Ramon Weijers kwamen we dan ook op gelijk hoogte. Met tien man, na een rode kaart, sloegen we opvallend genoeg nog voor rust twee keer toe. Beide keren was het Jiddo Doornenbal die scoorde. In de tweede helft zijn we met een man minder niet meer in de problemen gekomen en waren via de counter nog een paar keer gevaarlijk. In het laatste kwartier speelde Leiden door een blessure ook met tien man, en toen hebben we nog wel even lekker kunnen aanvallen. Zonder doelpunten, maar al met al is iedereen bij ons weer lekker in beweging geweest.”

,,Het is leuk dat we verder zijn. Komende zaterdag spelen we onze laatste wedstrijd van 2023, en dan hebben we volgende week woensdag nog een verlate Sinterklaasviering. Dat wordt één groot feest, waar we met zijn allen naar uitkijken.”

Ronald Mink namens Sporting Leiden: ,,We hadden een redelijk tot goede start en dat betaalde zich uit in een doelpunt van Sven Glasbergen. We kregen ook kansen op de 0-2 en wellicht meer, maar zij kwamen juist op gelijke hoogte door een benutte strafschop. Vanaf dat moment waren we het kwijt. Dat is een beetje het verhaal van dit seizoen. We doen het in fases heel behoorlijk, maar door de jeugdigheid van de ploeg zijn we nog niet vast genoeg en dat is nu eenmaal een proces. Na de rust hebben we ons wel aardig hersteld, maar aan de 3-1 tussenstand bleef staan tot het einde. Lering uit trekken en door.”