HomeSportiff LAV Cup 23-24Nick Baars leidt Kagia naar kwartfinale Sportiff LAV Cup

Nick Baars leidt Kagia naar kwartfinale Sportiff LAV Cup

-

Zaterdag tweedeklasser Kagia en Katwijk O23 streden dinsdagavond in Lisserbroek voor een plek in de kwartfinale van de Sportiff LAV Cup. De thuisploeg won na strafschoppen van de jonge Katwijkers, vorig seizoen verliezend finalist in dit toernooi, en mocht na afloop vooral haar doelman Nick Baars met het behaalde resultaat complimenteren.

Baars, normaal gesproken stand-in voor vaste keus Aron Wijsman, keepte tegen de kustploeg de wedstrijd van zijn leven en weerstond, vooral na rust, een spervuur aan Katwijkse aanvallen. Nadat de wedstrijd na 90 minuten spelen in een 2-2 gelijkspel was geeïndigd, schoot Kagiaan Tijs van der Schinkel de beslissende strafschop in het Katwijkse doel.

De jonge Katwijkers begonnen vol energie aan de bekerontmoeting en de thuisploeg had in het eerste half uur veel moeite met het hoog druk zetten van de bezoekers. In deze fase leek de formatie van Eli Wattimury op weg naar de openingstreffer, maar het waren de Lisserbroekers die met het eerste doelpunt van de wedstrijd aan de haal gingen. Jelle Modderman reageerde alert op een goed genomen vrije trap van Van der Schinkel en liet van dichtbij Katwijk-doelman Timon Fikkert kansloos (1-0).

De thuisploeg kreeg niet veel later een goede mogelijkheid op de 2-0, maar Tygo Mesman mikte net naast het Katwijkse doel. Aan de andere kant leek Katwijk-aanvoerder Dennis van Noort vlak voor rust op weg naar de gelijkmaker, maar Baars voorkwam met een ultieme redding de 1-1.

Nadat in de tweede helft eerst AJ Mercera nog op de paal had geschoten, was het niet veel later toch bingo. De ingevallen Joey Rotmensen stond aan het einde van een Katwijkse aanval en tegen deze poging had Baars geen verweer. In het resterende gedeelte van de tweede helft leek de Katwijkse overwinning een kwestie van tijd, maar Baars pareerde de ene na andere doelpoging van de bezoekers. Vlak voor tijd leek Van der Schinkel voor de onverwachte Kagia-winst te gaan zorgen, maar Mercera kopte zijn ploeg vlak voor tijd toch nog langszij (2-2). De Lisserbroekers waren vervolgens vanaf de strafschopstip secuurder dan de bezoekers, zodat Baars de dik verdiende felicitaties van zijn ploeggenoten in ontvangst mocht nemen. Kagia ontmoet in de kwartfinale de winnaar van het duel tussen RCL en Sporting Leiden. Deze  wedstrijd wordt zaterdag 25 februari op Sportpark De Bloemerd gespeeld.

Kagia – Katwijk O23 2-2 (1-0) Kagia w.n.s. 30. Modderman 1-0, 50. Rotmensen 1-1, 85, Van der Schinkel 2-1, 87. Mercera 2-2.

Basisopstelling Kagia: Baars, Malhi, Modderman, Koot, Schoone, De Graaf, Hoeke, Robelus, Mesman, Van der Schinkel, Van der Vlugt.

Basisopstelling Katwijk O23: Fikkert, Boer, Kooij, El Guebli, Janmaat, Roekel, Poulina, Van Noort, Mercera. Kuyt, Atkinson.