maandag, april 15, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 2ROAC en FC Lisse O23 door in Sportiff LAV Cup

ROAC en FC Lisse O23 door in Sportiff LAV Cup

-

Vorige week kwamen ROAC en FC Lisse O23 tot de rust. Onweer gooide roet in het eten en daarop besloten de ploegen in onderling overleg en met medeweten van de organisatie gisteravond de tweede helft te spelen. Vorige week stond het 0-0 en de Ter Specke bewoners scoorden dit keer eenmaal (0-1). Zo werd die stand opgenomen in de boeken. De tweede helft werd nog wel gespeeld, maar was slechts voor de vorm en ter compensatie van het reizen van de Lissenaren. Door dit resultaat eindigden de drie ploegen, DoCoS was de derde poulegenoot, gelijk met drie punten. Op doelsaldo werd de Leidse ploeg uitgeschakeld.

ROAC-trainer Bart Jansen: ,,Wij hadden de opdracht om vooral tegen te houden en ons positieve doelsaldo in tact te houden. Zij scoorden weliswaar vlak voor rust, maar daarmee hadden ze te weinig tijd om meer goals te maken. We wisten dus dat we met die 0-1 safe zaten en onze missie slaagde dus. In verdedigend opzicht hebben we het goed gedaan door hun spel te ontregelen, voetballend gezien was het niet heel bijzonder van onze kant. Bij vlagen heb ik wel genoten van het frisse spel van FC Lisse, daar kan ik wel eerlijk in zijn. Het is in elk geval leuk dat we de volgende ronde hebben bereikt.”

Dat lukte FC Lisse dus ook door het enige doelpunt van Jesse Riko. Godwin Ababio namens de geel-blauwen: ,,We kwamen dominant voor de dag en hadden veelal balbezit. Daar kwamen ook de nodige kansen uit voort, maar helaas kregen we het maar eenmaal voor elkaar om te scoren. Maar goed, dat was genoeg en dus zijn we er lekker bij in de volgende ronde. Het was overigens een heerlijk nat veldje om op te spelen. Fijn dat we dit duel toch gewoon hebben uit kunnen spelen.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read