maandag, mei 6, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 14Roodenburg door na gelijkspel tegen Zwanenburg (Sportiff LAV Cup)

Roodenburg door na gelijkspel tegen Zwanenburg (Sportiff LAV Cup)

-

Ook in het voor veel clubs vrije weekend is er gespeeld om de Sportiff LAV Cup. Zwanenburg nam het op eigen grond op tegen Roodenburg en het duel eindigde in 2-2, waardoor de Leidse ploeg zich plaatste bij de laatste 32 teams. Het andere ticket staat nog open voor Zwanenburg of Stompwijk’92.

Mo Bougrine (trainer Roodenburg): ,,Het leek wel een zomeravond potje, het was zeer matig helaas. We hadden naar schatting negentig procent balbezit, maar we hebben er weinig meegedaan. Ashraf Azerfane maakte de 0-1 en we verzuimden de uitslag groter te maken in de 1e helft. Na de rust hetzelfde beeld maar in de counter kregen we toch de 1-1 tegen. Een fraaie vrije trap van Aymen Mizab betekende de 1-2. In de laatste tien minuten kregen we de 2-2 tegen en dat was tevens de einduitslag. Kort gezegd: een teleurstellende wedstrijd van onze kant met weinig energie.”

Dirk Haaren namens de thuisploeg: ,,Zo zie je maar weer dat wedstrijden in twee kampen anders worden gezien en beleefd. Het klopt dat Roodenburg in de eerste helft meer balbezit had, maar je kunt ook overdrijven. Zij scoorden uit een defensieve fout van ons en daarna hebben ze maar twee kansen gehad en wij beduidend meer. Over de gehele wedstrijd kom ik zelfs tot de optelsom 16 om 7 in ons voordeel. Dus tja. Zij bleven na de rust combineren en de derde man zoeken en dat speelde ons in de kaart want dat was nogal doorzichtig. Ik ben van mening dat zij na een half uur al met tien man verder hadden gemoeten, maar de scheidsrechter oordeelde anders. De trainer wisselde hem alsnog vlak daarna. Al met al hebben wij vanaf onze kant een ander duel gezien.”

Scoreverloop: 7. Azarfane 0-1, 80. Loogman 1-1 (strafschop), 83. Mizab 1-2, 90.+2 Reemer 2-2.