vrijdag, mei 24, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Sportiff LAV Cup: EMM'21 nipt langs FC Lisse O23

Sportiff LAV Cup: EMM’21 nipt langs FC Lisse O23

-

EMM’21 heeft zich geplaatst voor de halve finale van de strijd om de Sportiff LAV Cup. Een eerste succes is dus al binnen voor de fusieclub. In de halve finales treft het nu Kagia. De ploeg van Koen van der Vlugt won met 3-2 van FC Lisse O23 en dat was over het geheel genomen niet onverdiend, hoewel ‘Lis’ de gehele wedstrijd bleef geloven in een andere uitkomst. Trainer Mark de Kooker: ,,We zijn zeker in de buurt gekomen van de halve finale, maar we hebben eigenlijk wel de hele avond achter de feiten aan gelopen na een doelpunt binnen de minuut.”

Op een heldere maar frisse avond maakten de beide ploegen er een boeiende pot van en overduidelijk was dat de wil werd getoond om, eenmaal zover gekomen, de laatste vier te bereiken. EMM’21 startte in dat opzicht wel heel voortvarend. Binnen veertig tellen werd doelman Ishan Mohamed Nadirhoesein al verschalkt door Zico Vermeer, die in de vorige ronde ook al productief was.

Een opkikker voor de thuisploeg, zeker gezien het feit dat het de laatste tijd wat moeizaam draait in de tweede klasse D. De bezoekers moesten dus meteen aan de bak, maar dat ging vooral voor rust met horten en stoten. Van der Vlugt zag dat zijn manschappen er bovenop zaten en daardoor was het lastig voor de geel-blauwen om de vrije man te vinden.

In de eerste helft kreeg EMM’21 de nodige kansen om de score uit te breiden. David Vermeer (2x), Nadal Wesselman (2x), Luc van der Lem (2x), Damian Hoogenboom en Job Mooren kregen kleine of grotere kansen, maar de scherpte ontbrak. Het was evenwel niet zo dat de manschappen van De Kooker zich niet lieten zien voor het hok van Jari van Veen. De sterke Max Hermans kwam een paar keer dichtbij en buitenspelers Miliano Groenbast en Dilano Wegkamp maakten hun acties, maar konden geen medespelers vinden voor het doel.

FC Lisse startte energiek aan de tweede helft, maar opnieuw kreeg EMM’21 de kans op de 2-0 na weifelend optreden achterin bij de gasten. De uitbreiding van de score kwam er toch even later uit een hoekschop waarbij de ingevallen Luke Bakker het eindstation was. Spoedig daarna was de spanning al weer terug via Hermans en daardoor bleef het spel enerveren tot het einde.

Tien minuten voor tijd leek Zico Vermeer de weerstand te knakken van de jongelingen met een rake vrije trap, maar kort voor tijd vond, eveneens uit een vrije trap, Wegkamp weer de aansluiting. Dichterbij kwam FC Lisse echter niet meer ondanks de drang om er nog iets uit te persen. Zo werd de jonge ploeg van De Kooker na een goed gespeeld toernooi uitgeschakeld en gaat EMM’21 proberen voor het eerst de eindstrijd te halen.

Van der Vlugt: ,,Ik heb een open duel gezien met een sterk voetballend FC Lisse. Dat vond ik niet verwonderlijk, maar leuk om te zien. Met afjagen hebben we het ze echter wel heel lastig gemaakt en ik heb veel spirit bij mijn team gezien. Er was niets mis met onze teamgeest en van daaruit heb ik de meeste kansen voor ons gezien. Over het geheel een verdiende zege. Na de 2-0 mikte Bakker nog op de paal en daar had het al 3-0 kunnen zijn, maar kort daarop werd het nog spannend. Afijn, we zijn blij om bij de laatste vier te zijn gekomen in een toernooi waar toch bijna veertig clubs aan mee doen. We krijgen nu ook een kans op revanche op Kagia waar we afgelopen zaterdag ruim van verloren. We willen graag de finale spelen nu.”

Collega De Kooker: ,,We kenden natuurlijk een dramatische start. Eigenlijk voelde ik dat al aan in de warming-up. Deze groep heeft duidelijk moeite met avondwedstrijden. Na een lange dag op school of werk kunnen ze moeilijk in de concentratie komen. EMM loerde vooral op de counter en daarin werden ze diverse keren gevaarlijk omdat wij teveel fouten maakten en te onzuiver aan de bal waren. Toch bleven we in de wedstrijd en het had zeker anders kunnen lopen, maar ik denk ook dat EMM de slimmere ploeg was. Ik wil de organisatie bedanken voor de deelname en nuttige duels. Het wordt met veel inzet en enthousiasme gebracht en FC Lisse deed graag mee en ik hoop dat ze ook volgend jaar welkom zijn (ja hoor, gewoon aanmelden, red.). Enkel ben ik er dan zelf niet meer bij, maar dat ter zijde. Wel moet ik nog kwijt dat ik het kustgrasveld echt slecht vond. We hadden in deze liever thuis gespeeld op ons hoofdveld, maar dat staat los van de uiteindelijke uitslag.”

EMM’21- FC Lisse O23 3-2 (1-0). 1. Z. Vermeer 1-0, 61. Bakker 2-0, 68. Hermans 2-1, 80. Z. Vermeer 3-1, 88. Wegkamp 3-2. Scheidsrechter: Sinke.

Basisopstelling EMM’21: Van Veen, Huigsloot, Van der Meer, Van der Lem, Koek, Van der Zwet, Z. Vermeer, D. Vermeer, Hoogenboom, Mooren, Nadal Wesselman.

Basisopstelling FC Lisse O23: Nadirhoesein, Hartog, Akello, Reede, De Kuyper, Van Vuren, Jesse, Soeters, Wegkamp, Hermans, Groenbast.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

3 REACTIES

  1. O? Dus nu ligt het aan de jongens, die zich niet kunnen concentreren na een dag school of werk?
    Grapjas.

    • Woorden van de trainer, he. Hier is LAV niet verantwoordelijk voor. Heel aardige ploeg vind ik dat Lis O23.

Reacties zijn gesloten.

Must Read