HomeSportiff LAV Cup 23-24Sportiff LAV Cup: Valken'68 ruim langs Foreholte O23

Sportiff LAV Cup: Valken’68 ruim langs Foreholte O23

-

Terwijl de natte sneeuw en hagel na de pauze ’t Duyfrak bezochten nam Valken’68 afstand van Foreholte O23. Juist op het moment dat de ploeg van Patrick Roukema aanzette voor de het verkleinen van de marge besliste de thuisploeg het levendige duel. Uiteindelijk werd het 4-0 voor de eersteklasser en de zege kwam zo terecht bij de terechte winnaar. Geflatteerd was de uitslag wel want het treffen was regelmatig in balans.

Samet Arikan was de eerste die een kans op zijn naam kreeg. Vanuit een moeilijke hoek mikte de buitenspeler over. Aan de overkant testte Stan Spies Jordy Blikman uit een vrije trap. Halverwege de tweede helft poogde Rody Redel de voorsprong te forceren na goed voorbereidend werk van Chris Volwater. De 1-0 kwam echter na ruim een half uur op het scorebord. Na diverse keren te zijn afgevlagd, kon Bas van Delft er nu wel vandoor en de spits bleef koelbloedig. Even voor rust ging een schuiver van de aanvaller voorlangs.

Kort na rust mikte de in het veld gekomen Joshua Cooper op de lat, hoewel het meer leek op een voorzet. In elk geval wilden de gastheren de voorsprong vergroten, maar dat lukte ook Van Delft tien minuten na de pauze niet. Even later was het wel raak na een goede aanval die met enig fortuin werd afgerond door Redel, omdat de bal van richting werd veranderd onderweg.

Foreholte gaf niet op en bleef zoeken naar een doelpunt. Toni Arroyo kreeg daartoe de kans en even later moest een leep ‘stiffie’ van Sam Lemmers door Blikman over de lat worden getild. De aansluitingstreffer hing in de lucht en dat had alles te maken met het feit dat de Voorhouters zich weigerden over te geven en dat was te prijzen. De 3-0 viel echter ook in die fase, door weer Van Delft, en daarmee was het pleit wel beslecht. Het kwartet aan doelpunten werd in de slotfase ook nog compleet gemaakt en andermaal was het Van Delft die Steyn van der Plas klopte.

Ondertussen werd het weer droog en viel het al met al wel mee met het slechte weer. Na precies negentig minuten vond scheidsrechter Frank Meeuwenoord het welletjes en daarmee was het avontuur van de youngsters (aangevuld met twee dispensatiespelers) over en nam Foreholte op waardige afscheid van het toernooi. Valken’68 plaatste zich zo bij de laatste vier van dit toernooi.

Basisopstelling Valken’68: Blikman, Volwater, Oudshoorn, Kuijt, De Mooij, Redel, De Mooij, Zandbergen, Van Duijn, Van Delft, Arikan.

Basisopstelling Foreholte O23: Van der Plas, Hogenhuis, Slobbe, Ligtvoet, Roffelsen, Van der Vlugt, Noordermeer, Zalewski, Lemmers, Arroyo, Spies.