dinsdag, maart 5, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Sportiff LAV Cup: Voorschoten’97 (za) ten koste van Alphia naar halve finale

Sportiff LAV Cup: Voorschoten’97 (za) ten koste van Alphia naar halve finale

-

Zaterdag eersteklasser Voorschoten’97 en zaterdag tweedeklasser Alphia streden dinsdagavond op sportpark Adegeest voor een plek in de halve finale van de Sportiff LAV Cup. Nadat de wedstrijd na 90 minuten spelen in een 1-1 gelijkspel was geëindigd, moesten penalty’s de beslissing brengen. De thuisploeg was in deze confrontatie net iets sterker dan de oranjehemden (5-4), waardoor de ploeg van Jonathan Jonk zich plaatste bij de laatste vier van dit regionale voetbaltoernooi.

De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd en kregen al snel goede mogelijkheden op de openingstreffer, maar Nick Klerks en Ralph Zeilstra hadden in deze fase hun vizier nog niet op scherp staan. Aan de andere kant had de doorgebroken Jiggy van Engelen dé kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar zijn doelpoging eindigde vlak naast het Alphense doel.

Zo gingen beide teams met een 0-0 stand aan de thee, maar vlak na rust was het al snel wel raak. De net ingevallen Abdoel Bakka schatte een goede voorzet van Ronnie de Roode op de juiste waarde, maar bijna vanaf de aftrap herstelde Zeilstra de balans op het scorebord (1-1). Dezelfde speler leek een kwartier voor tijd ook voor de 1-2 te gaan zorgen, maar Voorschoten’97-keeper Mohammed Ben Zlaouia kon met zijn uitgestoken been nog net redding brengen.

Vlak voor het einde van de wedstrijd moest Voorschoten’97 verdediger Bart Vonk, na zijn tweede gele kaart, het veld verlaten, maar de resterende tijd was voor de bezoekers te kort om van dit overtal te profiteren. Niet veel later schoot Melle Rekvelt de laatste pingel achter Alphia-keeper Fabian Wentink en was de Voorschotense plaatsing voor de halve finale een feit.

Voorschoten’97 (za) – Alphia 1-1 (0-0)  Voorschoten’97 w.n.s. 50. Bakka 1-0, 51. Zeilstra 1-1.

Basisopstelling Voorschoten’97:Ben Zlaouia, Van Engelen, Nomen, Vonk, Werk, El Khiraoui, Bos Maatoug, De Roode, Khadouri, Tougie Maatoug, Rekvelt.

Basisopstelling Alphia: Van Cassel, Wentink, Duurham, Oliveira, Fennich, Buijnink, Klerks, Zeilstra, El Bouny, Bek, Kameri.

Must Read