maandag, mei 20, 2024
Homesv AarlanderveenInterviews sv AarlanderveenAarlanderveen strandt in de nastoot en speelt volgend seizoen weer in de...

Aarlanderveen strandt in de nastoot en speelt volgend seizoen weer in de derde klasse

-

Nacompetitie 2e/3e klasse, tweede ronde-  Nog maar enkele weken geleden leek Aarlanderveen de kampioen te gaan worden van de 3e klasse A. Uiteindelijk gingen de Nieuwkopers er met de titel vandoor en had Aarlanderveen nog een kans om de 2e klasse via de nacompetitie te gaan bereiken. Legmeervogels kwam op bezoek nadat ze afgelopen dinsdag DWO versloegen.

Op basis van de eerste minuten van de wedstrijd had niemand kunnen voorspellen dat de ruststand 0-5 (!) zou zijn. Aarlanderveen, dat gehavend aan de start verscheen zonder sterkhouders Thom Nouwens, Alessio van der Straaten en Robbie Nagtegaal, kwam in de eerste minuten drie keer in kansrijke positie voor keeper Anthony Acda maar zowel Sallem Chemlali als Killian Bouwhuis konden de enorme kansen niet in een doelpunt zetten.
Legmeervogels stond erbij en keek er naar in die fase.

Echter niet lang daarna kregen de bezoekers een corner bij hun eerste de beste aanval. Deze corner kon nog uit de doelmond worden gekopt. Bij de daarop volgende hoekschop werd er niet goed opgelet en kon aanvoerder Kenneth van der Nolk van Gogh geheel vrijstaand wel de 0-1 binnen koppen.

Na de aftrap kon Legmeervogels de bal overnemen en direct lag ook de 0-2 er in via Ruben Kalkman. Toen niet lang daarna doelman Sven Koelewijn gruwelijk in de fout ging door te lang te treuzelen met het wegspelen van de bal stond er al 0-3 op het scorebord. Erwin Smajic wist wel raad met dit buitenkansje. Aarlanderveen liep vanaf dat moment achter de feiten aan en de bezoekers uit Uithoorn konden de score uitbouwen naar een 0-5 ruststand door doelpunten van opnieuw Kalkman en Smajic.

Na de thee probeerden de manschappen van trainer Sander van Dijk het nog wel maar na matig ingrijpen van linksback Steven van der Pijl kon aanvaller Milan Spit vrij oprukken en de bal hard langs doelman Koelewijn knallen, 0-6. Diezelfde Spit maakte ook nog de 0-7 en wreef daarmee nog meer zout in de Aarlanderveense wonden.
De thuisploeg en aanhang verlangde naar het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Thomas Groenendijk.

Na afloop kon de duidelijk teleurgestelde trainer Van Dijk de vinger op de zere plaats leggen in zijn analyse over de wedstrijd. ,,In het tactisch speelplan was het de bedoeling om wat in te zakken en daarmee ruimte te creëren achter de laatste linie van Legmeervogels en te profiteren van die ruimte. Dat ging in de eerste minuten goed maar na de doelpunten zakte het weg.”

Van Dijk zag zijn ploeg soms te veel risico nemen bij het verdedigen door op sommige momenten te veel te gokken. Maar hij constateerde ook dat uiteindelijk de pijp leeg was:  ,,De sinaasappel is leeg geperst.” Vorig seizoen eindigde Aarlanderveen op de 6e plek en geen nacompetitie, in zijn tweede seizoen heeft zijn ploeg lang meegedaan om de titel en in zijn derde seizoen hoopt van Dijk de lat weer iets hoger te leggen. Voor nu rest niets anders dan vakantie na de forse nederlaag tegen de nog altijd tweedeklasser.

Beluister hier nog een nabeschouwing van Theo Leliveld met trainer Sander van Dijk:

 

Ronald Rosdorff
Ronald Rosdorff
Ex-trainer van diverse regioclubs, nu TC bij Koudekerk. Analist, graag gezien, sinds de lente van 2016 redactielid. Humor is hem niet vreemd.

Must Read