HomeNacompetitieWoubrugge te sterk voor Sportief en haalt opgelucht adem

Woubrugge te sterk voor Sportief en haalt opgelucht adem

-

Nacompetitie vierde/ vijfde klasse- Woubrugge verzekerde zich voor minimaal nog een jaar vierde klasse dankzij de verdiende 3-0 zege op Sportief. Al hield de ploeg van trainer Henny Kluivers op het veld van EMM’21 de in grote getale meegereisde supporters lang in spanning en onzekerheid.

Tot ver in de tweede helft bleef de magere 1-0 voorsprong, gescoord in de eerste helft door Dennis Boer, op het scorebord staan. Tien minuten voor tijd maakte de eerder genoemde speler met zijn tweede treffer aan alle onzekerheid een einde. De 3-0 van Kevin Veltman verdiende in de extra tijd de schoonheidsprijs, na een assist van Boer.

De mannen van Kluivers hadden het zichzelf een stuk makkelijker kunnen maken door de handen vol kansen in de eerste helft te benutten, waarin de ploeg de tegenstander alle hoeken van het veld liet zien. Al in de eerste tien minuten werd Sportief gespaard door de op dat moment falende afwerking van Woubrugge.

De ploeg uit Noorden kwam zelden in de buurt van doelman Bart van der Salm en de tweestrijd werd gedomineerd door de groenzwarten. De bevrijdende 1-0 op slag van rust was een magere afspiegeling van de krachtsverhouding. Direct na de thee was het Sportief dat wel verrassend sterk opende. Doelwachter Van der Salm voorkwam de gelijkmaker, door als winnaar, uit de een op een situatie te komen.

Sportief dat in het pittige duel stukken beter voor de dag kwam dan in de eerste vijfenveertig minuten, miste vervolgens nog een kans op de gelijkmaker. Kort daarvoor miste Vince Angenent, vorige week uitermate op dreef tegen Stolwijk, de kans om de score juist te verdubbelen. Tim van der Doef schoot na een goed lopende aanval rakelings naast. Dat de scorebord nog slechts 1-0 aangaf, was gezien de vele kansen opzienbarend.

Het duel was nog niet gelopen voor de ploeg van Kluivers. Boer dacht daar echter anders over door met nog een kwartier op de klok de zege zo goed als veilig te stellen door zijn tweede treffer aan te tekenen. De wedstrijd was gespeeld, met in de extra tijd nog de fraaie treffer van Veltman, na de even fraaie assist van Boer (3-0). Opgelucht en juichend zochten de winnaars de kleedkamer op, verzekerd van de vierde klasse in het nieuwe seizoen.

Met zijn twee treffers en een assist was Boer de gevierde man bij Woubrugge. ,, Uiteindelijk nog een makkelijke overwinning, na de teleurstellende eerst helft waarin we verzuimden om ruim afstand te nemen van de tegenstander. Dat het in de tweede helft lastiger zou worden was gezien de belangen begrijpelijk. De vele overtredingen hoorde bij deze wedstrijd. De afloop is in elk geval goed.”

Kluivers: ,,Ik ben trots op deze jonge ploeg. Het was geen makkelijk seizoen met de nodige tegenslagen, maar dar zijn ze prima mee omgegaan. Op een zeker moment wisten we dat nacompetitievoetbal het maximaal haalbare was en daar zijn we vol voor gegaan. Er is vorige week veerkracht en geloof getoond en nu waren we de bovenliggende partij en eigenlijk heer en meester. En zo kwam alsnog alles goed. Ik doe nu weer een stapje terug en ga volgend seizoen Joey Rietbroek helpen.”

Scoreverloop: 43. Boer 1-0, 74. Boer 2-0, 90.+3 Veltman 3-0.

Basisopstelling Woubrugge: Van der Salm, Hoogendoorn, T. van der Geijn, S.de Groot, Veltman, Van Rijn, Peters, Boer, Van der Doef,  Angenent, J.de Groot.