HomeVijfde klasseFootball FactoryFootball Factory beleeft plezierige zaterdagmiddag

Football Factory beleeft plezierige zaterdagmiddag

-

Vijfde klasse A (zaterdag) – Na een zaterdag zonder voetbal mocht Football Factory zaterdagmiddag op eigen veld aantreden tegen SVV uit Schiedam. In de laatste gespeelde wedstrijd vielen er geen doelpunten, dus hoogste tijd voor wat goals tegen middenmoter SVV. In een vriendelijke wedstrijd werd er met 3-1 gewonnen.

Na twintig minuten viel de eerste treffer voor Football Factory vanuit een corner. Martijn van den Akker stond goed en schampte de bal in de goal. ,,Ik durf het bijna niet te zeggen, maar de eerste helft speelden wij ons beste voetbal tot nu toe. Wát een leuke wedstrijd”, vertelt aanvaller Nick Velt. ,,Tegenstander SVV had het lastig. Onze verdediging zat zo goed dicht, dat zij geen kansen hebben gehad. Wij daarentegen hadden wel een aantal mogelijkheden, maar maakten deze niet af. Zo gingen we rusten met máár een 1-0 voorsprong.”

,,De tweede helft speelden wij met de wind in onze rug. Wel kwam SVV iets beter in de wedstrijd. Ook de scheidsrechter zat er iedere keer kort op en floot veel. Zo kreeg SVV een vrije trap die er in de 65ste minuut fantastisch werd ingekruld. Toen was het onze beurt weer. Na niet al te hoogstaand voetbal en een aantal wissels verder, schoot invaller Kei Mihels met een prachtig afstandsschot de bal via de binnenkant van de paal binnen. De eindstand werd op het scorebord gezet door wederom een invaller. De 3-1 werd vanuit een goed uitgespeelde aanval gemaakt door Jip van der Capellen”, verslaat Velt.

,,Niet alleen wij vonden het een leuke wedstrijd, maar ook de tegenstander gaf dit na afloop aan. Er was overwegend goed voetbal van beide kanten. Zij hadden een aantal technische spelers lopen, een combinatie van ervaren spelers achterin met jonge voetballers in de aanval. Dat wij deze wedstrijd winnen is natuurlijk lekker voor het vertrouwen. Op deze manier willen wij spelen en onze punten pakken. Zo hopen wij boven in mee te draaien en zicht te houden op de vierde klasse”, vertelt een tevreden Velt.

Trainer Pieter van Schie is het met Velt eens. ,,Pieter gaf inderdaad ook aan dat dit het voetbal is wat wij graag spelen. Een goede overwinning, waarvoor we hard hebben gewerkt. Als we deze lijn voortzetten kunnen we het iedereen lastig maken.”

Dat hoopt Football Factory volgende week dan ook te doen tegen LSVV’70 op het naastgelegen sportpark.

Football Factory – SVV 3-1 (1-0). 20. Van den Akker 1-0, 65. SVV 1-1, 74. Mihels 2-1, 82. Van der Capellen 3-1

Basisopstelling Football Factory: McTurk, Nagy, den Broeder, de Jongh, Loaiza, Van den Akker, Stoop, Trauer, Hoogkamer, Velt, Hentati