zondag, april 28, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryFootball Factory kan het niet bolwerken tegen koploper SJC

Football Factory kan het niet bolwerken tegen koploper SJC

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Gisteren stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor Football Factory. Op eigen bodem ontving de studentenploeg van trainer Pieter van Schie koploper SJC uit Noordwijk. Winst was absoluut noodzakelijk, het gat met de bovenste ploeg zou anders te groot worden. Pas laat in de eerste helft braken de bezoekers de ban en liepen uiteindelijk vrij eenvoudig weg. Het werd 0-4, een uitslag die wellicht hoger had kunnen uitvallen.

De ploeg uit Noordwijk opende fel en zocht de aanval op, waarmee het de verdediging van Football Factory ver achteruit duwde. Vrijwel direct in de openingsfase kwamen de bezoekers al bijna op voorsprong door een eigen doelpunt. Factory doelman Bart Meijburg was alert en ronselde de bal van de doellijn. SJC nam na dit moment het heft in handen, won de slag op het middenveld, maar keer op keer werd er geen bruikbaar eindstation gevonden.

De ploeg uit Leiden stelde er wat counters tegenover maar kon nimmer echt gevaarlijk worden. Halverwege de eerste helft, was het wederom goalie Meijburg die zijn ploeg op de been hield met een fraaie redding. Het was wachten op een treffer van de koploper. De thuisploeg werkte hard, maar kwam simpelweg tekort. Niet ver voor rust was het raak voor de kustbewoners. Na een goede Noordwijkse aanval op rechts werd de inkomende Jarret Glasbergen gevonden. Met een hard schot schoot hij zijn ploeg op voorsprong. De score werd een minuut of twee hierna verdubbeld door Stijn Dahler en dat was meteen het laatste wapenfeit voor rust.

Direct na de onderbreking was het meteen einde missie voor de rood-zwarten. Een fout op het middenveld leidde de tegentreffer in. SJC stoomde op en een lepe pass bracht Stef van der Zalm, uitblinker aan Noordwijkse zijde, in stelling die keurig afrondde. De wedstrijd was hiermee gespeeld. De bezoekers geloofden het wel en de Factorianen waren niet bij machte enigszins iets te creëren. Aan de inzet ontbrak het zeker niet dient gezegd te worden. Halverwege het tweede bedrijf keerde Meijburg nog een inzet van Van der Zalm en voorkwam hiermee erger. De wedstrijd kabbelde richting het einde tot een paar minuten voor tijd. Na een goede aanval over links was het wederom Van der Zalm die onberispelijk binnenschoot. Met zijn tweede van de middag bepaalde hij de einstand op 0-4.

Football Factory sluitpost Meijburg na afloop van de wedstrijd: ,,Echt vreselijk balen dit verlies. Lange tijd konden we de boel nog dichthouden in de eerste helft. Als je dan op slag van rust binnen no-time twee doelpunten om je oren krijgt, dan weet je dat het moeilijk gaat worden. Toen zij direct na rust weer scoorden was het simpelweg gespeeld. Dit betekent dat het omhoog kijken op de ranglijst voor ons nu wel even stokt. We zullen blijven knokken, de competitie is nog lang en er zijn ook nog periodetitels te verdelen.”

Volgende week speelt Football Factory wederom een thuiswedstrijd, het ontvangt dan Overschie uit Rotterdam

Football Factory-SJC 0-4 (0-2). 40. Glasbergen 0-1, 42. Dahler 0-2, 46. Van der Zalm 0-3, 87. Van der Zalm 0-4.

Basisopstelling Football Factory: Meijburg, Den Broeder, Loaiza, Trauer, Van Schie, Velt, Fallaoui Hentali, Nagy, Oliveri, Van de Akker