donderdag, juni 13, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryFootball Factory kansloos onderuit tegen Terrasvogels

Football Factory kansloos onderuit tegen Terrasvogels

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Vorige week speelde Football Factory keurig gelijk tegen koploper Sportief. Defensief stond de ploeg van trainer Pieter van Schie prima, maar in aanvallend opzicht kon het geen potten breken. Dit weekend stond een uitwedstrijd tegen Terrasvogels uit Santpoort-Zuid op het programma. Ook een ploeg die bovenin meedraait, dus winst was zeker noodzakelijk gezien de eigen positie op de ranglijst. Zo’n feest werd het niet voor de Leidenaren. De bezoekers gingen hard onderuit. Het werd 4-1.

Middenvelder Michel de Jongh over de nederlaag: ,,We begonnen de wedstrijd gehavend. Onze verdediging, wat toch de pijler van ons elftal is, was mede door blessuregevallen en schorsingen compleet anders dan de voorbije weken. Onze aanvoerder, tevens rots in de branding Pieter Maat, deed niet mee waardoor ikzelf werd opgesteld als centrale verdediger. Een echte wedstrijd is het nooit geworden. Al vroeg kwamen we op achterstand en het lukte ons niet om aan te haken, we gaven simpelweg niet thuis. Toen zij de score verdubbelden wisten we dat het moeilijk zou worden om er op z’n minst een gelijkspel uit te halen. De aansluitingstreffer van Viktor Trauer, bracht wat dat betreft nog enigszins een lichtpuntje met zich mee. We hadden iets van controle, zonder aanvallend echt gevaarlijk te worden. Toen Terrasvogels op slag van rust verder uitliep was het wel gedaan.”

De Jongh vervolgt: ,,In de rust moest ik me laten wisselen met een hoofdblessure. Zodoende stond er dus weer een andere defensie. Met goede moed probeerden we in ons spel te komen na de onderbreking, maar het zat er gewoon niet in. Het spel was slordig en de beleving was er ook niet. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we geen enkele aanspraak konden maken op een positief resultaat. De wil was er ongetwijfeld maar we hadden een totale off-day. Dat kan natuurlijk een keer gebeuren, alleen was het op het verkeerde moment. Door het compact te houden, konden we de schade nog beperken. Onze opponent wist nog een keer te scoren, maar die goal was voor de statistieken. Deze 4-1 nederlaag is terecht helaas.”

De Factoriaan tot besluit: ,,Verliezen hoort erbij. Deze wedstrijd is er één om gauw vergeten. We hebben een goed team en kunnen echt wel van iedereen winnen. Volgende week spelen we thuis tegen Bernardus, een ploeg die in goeden doen is, hoogste tijd om dan onze voeten te laten spreken.”

Door dit verlies mist Football Factory nu de aansluiting met de bovenste twee ploegen. Zowel Sportief als MMO wonnen namelijk wel. De mannen van Van Schie zullen de komende weken hun mouwen moeten opstropen om mee te blijven doen om de prijzen.

Sergio Rademakers
Sergio Rademakers
Verslaggever sinds 2013. Leidenaar pur sang, vooral kenner van derde-en vierde klasse, sergio@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read