woensdag, april 17, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryKrakerrr van de Week: Football Factory- Bernardus

Krakerrr van de Week: Football Factory- Bernardus

-

Voor de Krakerrr van de Week is ditmaal gekozen voor de ontmoeting in de vijfde klasse A zaterdag tussen Football Factory en Bernardus. LeidenAmateurVoetbal blikte samen met Michel de Jongh (Football Factory) en Nordin Oudshoorn (Bernardus) vooruit naar de komende ontmoeting.

De 22-jarige De Jongh is bezig aan zijn derde seizoen bij de Leidenaren. De verdediger speelde in zijn jeugd bij vv Zeewolde, maar koos na zijn verhuizing naar de Sleutelstad voor een voetballoopbaan bij de rood-zwarten. De Jongh mag inmiddels tot de vertrouwde gezichten bij de formatie van Pieter van Schie worden gerekend, waar hij, na het vertrek van Pieter Maat naar DoCoS, dit seizoen als centrale verdediger staat gepositioneerd. Na zes speelronden staat de universiteitsclub, die afgelopen zomer verhuisde naar het Kikkerpolder-complex, met tien punten op de vierde plaats.

Hoe blik je terug op jullie competitiestart?

,,Ik denk dat wij het seizoen redelijk zijn begonnen, al was de nederlaag van afgelopen zaterdag (Football Factory verloor met liefst 9-1 van stadgenoot LSVV’70, SN) natuurlijk wel even slikken. Het is misschien een beetje raar om te zeggen met zo’n eindstand, maar in de rust hadden we nog goede hoop op een resultaat. We stonden toen met 2-1 achter en misten een aantal grote kansen op de 2-2. Natuurlijk verdient LSVV’70 de credits, maar na rust ging zo’n beetje elk schot van hun erin en gingen bij ons de koppies hangen. Ondanks deze grote verliespartij is er voor ons geen man overboord. De achterstand op koploper SJC bedraagt vijf punten en op LSVV’70 vier punten, dus dat is nog te overzien”.

Komende zaterdag krijgen jullie bezoek van Bernardus. Wat verwacht je van de wedstrijd?

,,Vorig seizoen zaten we ook bij Bernardus in de competitie. We hebben toen weliswaar twee keer gewonnen, maar dat ging niet eenvoudig. Vorig jaar had Bernardus, mede door de vele geblesseerden, een wat moeizaam seizoen, maar ik heb de indruk dat het nu een stuk beter gaat. Het wordt voor ons een goede test om te zien waar we staan en daarnaast hebben we na afgelopen zaterdag natuurlijk nog wat goed te maken. Bij winst gaan we over Bernardus heen en staan we op de derde plek, dus daar gaan we voor.”

Hoe schat je de kansen van Football Factory in voor dit seizoen?

,,Ik denk dat SJC en LSVV’70 de grootste kanshebbers zijn op de titel, wij richten ons in eerste instantie op het pakken van een periodetitel. Er wordt bij ons meer gerichter getraind dan de laatste jaren het geval was en ook voetballend gezien maken we nog steeds stapjes voorwaarts. Als wij in goeden doen zijn, dan kunnen we ons met elke tegenstander in deze klasse meten’’, aldus De Jongh.

Nordin Oudshoorn begon als 4-jarig jochie bij Bernardus en is sindsdien de oranje-witten trouw gebleven. Dat de 27-jarige middenvelder voor het vlaggenschip van de Hazerswoude Rijndijkers uitkomt, mag overigens gerust een klein wondertje worden genoemd. Oudshoorn leek een paar seizoen terug, na zware kruisbandblessures aan beide knieën, definitief te moeten stoppen met selectievoetbal en koos daarom voor voetbal op een lager clubniveau. Het herstel van zijn fysieke ongemakken aldaar verliep echter boven verwachting en inmiddels is aanvoerder Oudshoorn weer een belangrijke pion in de formatie van trainer Serge den Os.

(Foto: Shanka Abeysekera)

Nordin, hoe staat het met de fitheid?

,,Uitstekend. Nadat ik was gestopt met selectievoetbal, heb ik bij een vriendenteam van Bernardus gespeeld. Ik merkte gaandeweg dat ik eigenlijk steeds minder last mijn kreeg van mijn oude blessures. Tijdens de winterstop van het vorige seizoen waren er personele problemen bij het eerste elftal en ben toen gepolst of ik wat voelde voor een terugkeer. Ik had mezelf beloofd om het een half jaartje te proberen. Dat ging eigenlijk zo lekker dat ik heb besloten om bij de selectie te blijven. Ik kan mij ook goed vinden in mijn nieuwe rol. Bernardus beschikt momenteel over een selectie met veel jongere spelers en, omdat ik inmiddels tot de wat oudere spelers behoor, vind het leuk om daar wat sturing aan te geven’’

Vervolgend: ,,Ik denk dat we met Bernardus een mooi seizoen kunnen gaan draaien. Afgelopen zaterdag lieten we tegen koploper SJC zien prima mee te kunnen en het gelijkspel was dan ook volkomen terecht. Bij Bernardus is de sfeer altijd al prima geweest, maar ik merk dat het tegenwoordig allemaal wat professioneler wordt aangepakt door de club. Er is ook een goede match tussen trainer Serge den Os en de spelersgroep. Bij Serge gaan presteren en gezelligheid hand in hand en dat past prima bij Bernardus. Wat ik van de wedstrijd tegen Football Factory verwacht? Bij Football Factory is het altijd de vraag welk team je tegenover je krijgt, dus het is lastig om te voorspellen wat voor wedstrijd het gaat worden. We weten in ieder geval dat we Football Factory niet moeten onderschatten. Tot vorig seizoen speelden ze op het universiteitscomplex en vond het altijd lastig voetballen op dat harde kunstgrasveld. Bij winst lopen we wat bij ze weg bij en houden we ook de aansluiting met SJC en LSVV’70. Als we dit seizoen een periodetitel pakken, dan zijn we geslaagd in onze doelstelling en wie wat er nog meer in het vat zit’’, aldus de adviseur duurzaamheid en installatietechniek bij Merosch tot besluit.

 Logo Krakerrr van de Week: https://matchdaydesign.nl/

Must Read