zaterdag, juli 27, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryLSVV'70 legt Football Factory over de knie (plus nababbel +fotoreportage)

LSVV’70 legt Football Factory over de knie (plus nababbel +fotoreportage)

-

Nacompetitie 4e/5e klasse- LSVV’70 heeft de eerste horde op weg naar het behoud van het vierdeklasserschap met overtuiging genomen. In de Kikkerpolder werd Football Factory zaterdag met 4-2 verslagen. Door de overwinning bereikte de Leidse studentenvereniging de finale van de nacompetitie. Daarin treedt het zaterdag op neutraal terrein aan tegen Cabauw uit Lopik, de nummer tien in de vierde klasse B.

Voor Football Factory eindigde het fraaie seizoen in mineur. Coach Peter van Schie noemde de nederlaag teleurstellend. ,,Dit was niet het Football Factory van de laatste weken.’’ Op basis van die laatste weken, waarin 22 punten uit de laatste acht wedstrijden werden vergaard, was FF licht favoriet in de stralende zon in de Kikkerpolder. Zijn ploeg opende agressief en zeer aanvallend.

LSVV’70 werd het eerste kwartier bijna omvergelopen. Maar FF verzuimde het overwicht in doelpunten om te zetten. De eerste tegenstoot van LSVV was meteen raak. Een hoekschop werd door Bendeguz Nagy vlak voor de doellijn tegen het hoofd van Thomas Loos gekopt die de bal langs de mis grijpende doelman Iain McTurk in het doel zag verdwijnen: 1-0. Twintig minuten later ontsnapte Loos aan de buitenspelval, trok de bal op maat voor waarna Lodewijk Bloemzaad simpel intikte: 2-0.

Na de rust drong FF vurig aan maar de overtuiging ontbrak. Doelman Thomas Waasdorp (44) van LSVV’70 werd zelden op de proef gesteld. Eric Schaddé van Dooren tekende voor de 3-0. Hij gaf het laatste tikje in de rebound na een kopbal van Jos van Beuningen. Football Factory veerde nog even op na de rake strafschop van Jonas Boukhedmi, 3-1. Maar de 4-1 van Loos, tien minuten voor tijd, was dodelijk. Met twee goals en één assist werd oud-student Loos (29), werkzaam in de horeca bij Re Spons, de man van de wedstrijd. De 4-2 van Francesco Buemi in blessuretijd was alleen van belang voor de statistieken.

LSVV’70 – Football Factory 4-2. 16. Loos 1-0, 35. Bloemzaad 2-0, 68. Schaddé van Dooren 3-0, 75. Boukhedmi 3-1 (strafschop), 82. Loos 4-1, 90. Buemi 4-2.

LSVV: Waasdorp, Van der Meer, Leugering, Van der Graaf, Van der Meij (46. Huisman), Groenendijk, Schaddé van Dooren (84. Gloerich), Theunissen (75. Bouwman), Bloemzaad (70. Jansen), Loos, Casteel (46. Van Beuningen).

Football Factory: McTurk, Van de Ryse (90. Milani), Maat, Kuiper, Nagy, Weinberg, Lion, Boukhedmi (77. Buemi), Oliveri (46. Marx), Velt, Michels.