vrijdag, april 19, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vijfde klasse A (speeldag 8), zaterdag 18 november

Voorbeschouwing vijfde klasse A (speeldag 8), zaterdag 18 november

-

SVO Buytenpark- Football Factory

Gastheer SVO Buytenpark startte de competitie met een nederlaag, maar herstelde zich op speeldag twee op bezoek bij DVV Delft (1-3). Daarna ging het evenwel weer bergafwaarts met de in 2000 opgerichte club. Vijf nederlagen op rij volgden en daardoor wordt de tiende plaats ingenomen. Football Factory doet het bepaald beter. De ploeg van Pieter van Schie meldde zich na de 2-0 winst op Bernardus weer op de derde plaats en zal blijven proberen de aansluiting te houden of vinden bij SJC en LSVV’70. Nog wel ligt de 9-1 nederlaag tegen de andere Leidse club in het geheugen dus gepaste bescheidenheid is op zijn plaats. Toch was de prestatie tegen Bernardus er niet minder om. Daily Hoogkamer vermaakte zich kostelijk in de spits en scoorde tweemaal tegen de ploeg uit Hazerswoude. De komende opponent  zou geen probleem mogen zijn voor de Factorianen, maar onze redactie heeft begrepen dat ook dit duel met 0-0 aanvangt.

DVV Delft- Hazerswoudse Boys

In het vierde duel behaalde DVV Delft het eerste punt in deze competitie en daar bleef het tot nu toe bij. Football Factory was uiteraard niet blij met dat resultaat (0-0) en dus moeten ook de Boys op hun hoede zijn. Wel tankte de ploeg van Robert Swart vertrouwen door afgelopen weekend de vloer aan te vegen met Overschie, een middenmoter in deze klasse (maar bij wie wel puntenaftrek nog zal plaatsvinden). De zwartwitten speelden bij vlagen een prima pot en vooral Ivo Vogelaar leefde zich uit als een kind in een speelgoedwinkel. De aanvaller scoorde liefst vijf treffers (6-1 eindstand) en dus ging hij na afloop met een brede glimlach de kantine in. Voor hem of een andere speler is het te hopen dat er ook komende zaterdag weer gelachen kan worden zodat Hazerswoudse Boys in de subtop kan blijven en zicht kan houden op een hogere klassering.

LSVV’70- Kickers’69

Over hoge klasseringen gesproken: LSVV’70 staat momenteel tweede en ontvangt nummer vier Kickers’69. De ploeg uit Leimuiden is zelfs nog ongeslagen en wat dat betreft verloopt het seizoen bepaald anders dan het vorige. Kickers maakte er j.l. zaterdag een showtje van tegen SVV. Het werd niet minder dan 7-3 en daarbij zag trainer Angelo Leverock dat er af en toe sprake was van nonchalance. Toch mag duidelijk zijn dat het een leuk seizoen kan worden voor de oranjewitten. Daarbij zou het zeker helpen wanneer in de Kikkerpolder LSVV verslagen kan worden. Dat lukte tot nu toe enkel SJC, maar de roodwitten draaien verder een solide seizoen. Afgelopen zaterdag speelde het team van Freek Jansen en Jan Nonkes niet en dus moeten we afwachten hoe het zit met het ritme van de Leidenaren. Onze redactie verwacht een leuke open pot en het zou ons niet verbazen als er weer veel doelpunten zullen vallen.

Overige wedstrijden: SVV- DVC, Overschie- SJC, Bernardus vrij

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read