maandag, februari 26, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 11 februari + uitleg periode

Voorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 11 februari + uitleg periode

-

Bernardus – Kamerik

De ploeg van trainer Patrick Kuipers is na de winterstop nog ongeslagen. Ruim een week geleden werd er thuis verdienstelijk geremiseerd tegen vriendelijke buur MMO, afgelopen zaterdag wederom een gelijkspel in en tegen Vogelenzang. Echter voelde dit laatste gelijkspel als een verlies, kansen genoeg, pech en ook de arbitrage van dienst was niet echt op de hand van de gasten. De eerste winst moet dan komen tegen de opponent van aanstaande zaterdag, Kamerik. De tegenstander uit de gelijknamige plaats bezet een keurige derde plaats en won afgelopen weekend met 9-2 van Terrasvogels en scoort gemiddeld meer dan drie doelpunten per wedstrijd. Zo spelend als in de tweede helft tegen MMO, het vizier iets scherper en wat minder pech kunnen de punten zo maar aan de Rijndijk blijven.

MMO – Utrecht United

De ploeg uit Hoogmade won nog niet in 2023, sterker nog de laatste overwinning dateert van 19 november van het vorige jaar. De volle buit moet dan aanstaand weekeinde worden gepakt tegen de Utrechtse tegenstander, zij verloren hun laatste drie wedstrijden en krijgen gemiddeld ongeveer vier doelpunten per wedstrijd tegen. De Hoogmadenaren zitten in een wat mindere fase, de ooit zo riante koppositie is ingeruild voor een vierde stek, echter met nog wel een wedstrijd tegoed dus geen reden tot paniek. Het verschil in verliespunten met de koploper is maar twee. Feit is wel dat er punten moeten worden gepakt voor het vertrouwen richting de rest van de tweede seizoenshelft. Mocht het via de reguliere competitie niet lukken dan is er voor de ploeg van trainer Yorick Boon altijd nog een achterdeur, met een periodetitel op zak (door terugtrekking Bodegraven ziet de plaatsing voor nacompetitie er iets anders uit, zie hieronder voor meer informatie) is het al zeker van het toetje.

Football Factory

Door terugtrekking Bodegraven staan de Factorianen komend weekeinde stil, de eerstvolgende wedstrijd is pas op 4 maart als koploper Sportief wacht. Voor de mannen van Pieter van Schie dus zaak om in het ritme te blijven.

Informatie met betrekking tot de drie te vergeven periodetitels na terugtrekking Bodegraven

Op het moment dat een seizoen lopende is en er trekt een team zich terug of KNVB haalt een team uit de competitie dan wordt er niet getornd aan behaalde periodetitel(s). In dit geval behoudt de winnaar van de eerste periode, MMO, de periodetitel. De tweede periodetitel beslaat dan de tweede helft van de competitie (dat betekent in de vijfde Klasse A, twaalf wedstrijden waarvan afgelopen weekend de eerste was). De derde periodetitel gaat vervolgens naar de eerstvolgende op de ranglijst die nog geen periode heeft gewonnen.

Must Read