woensdag, juni 19, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 13 mei

Voorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 13 mei

-

Bernardus-UNO

Wreed verstoorde Zwanenburg de goede serie die Bernardus bezig was neer te zetten. Sterker nog, de nacompetitie gloorde aan de horizon en de nederlaag kwam dus keihard aan. Die zonnige stip is nog niet geheel verdwenen, maar dan moeten de zaken wel rechtgezet worden tegen UNO. De opponent uit Hoofddorp zit in zwaar weer gezien de vier nederlagen op rij die de ploeg leed. Een week later staat voor Bernardus de absolute knaller tegen MMO op het programma en het zelfvertrouwen van Bernardus zou een oppepper van jewelste krijgen als UNO in een goede pot wordt verslagen. Uit bleek UNO nog met 3-1 de sterkste.

Football Factory-THB

MMO leidt de dans om de derde periode, maar deze ploeg heeft de eerste periodetitel al in handen door het zich terugtrekken van Bodegraven en Utrecht United. Op de tweede plaats staat nu, jawel, Football Factory. De Factorianen startten dit seizoen met de hartenwens terug te keren in de vierde klasse en dat het geen dagdromerij was blijkt nu uit de goede uitgangspositie momenteel. THB lijkt een te nemen hindernis op de weg naar de nacompetitie. De ploeg staat negende en heeft de meeste doelpunten tegen in de vijfde klasse: 68 liefst. In hun voordeel spreken echter de goede resultaten uit de laatste drie wedstrijden waarin zeven punten werden gehaald. Football Factory start echter als de duidelijke favoriet. Het kampioenschap is vrijwel zeker wel uit zicht na het doelpuntloze gelijkspel bij en in Kamerik.

Terrasvogels-MMO

Twee conclusies kunnen getrokken worden na de gewonnen wedstrijd tegen directe concurrent Sportief: MMO is weer helemaal terug als kampioenskandidaat nummer een en ze kunnen feesten daar in Hoogmade. Opponent Terrasvogels is een niet te onderschatten tegenstander op weg naar dat zo begeerde kampioenschap. Ook Terrasvogels is theoretisch nog kandidaat om de derde periodetitel te pakken en zal er dus voor gaan. De groenwitten hebben sowieso wat goed te maken, want aan de Vlietkade werd eerder met 1-3 verloren in de laatste ontmoeting van 2022. De boodschap voor MMO is in elk geval klip en klaar: zeven punten scoren uit de laatste drie duels, dan is het zeker van een spoedige terugkeer naar de vierde klasse.

Overige wedstrijden: De Rijnstreek-Kamerik, Zwanenburg- Sporting Martinus.

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read