vrijdag, april 26, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 21 januari

Voorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 21 januari

-

MMO-UNO

MMO ging als trotse koploper de winterstop in. Op dat moment bedroeg de voorsprong vier punten. In het voorbije weekend haalde Sportief evenwel in en won met 3-6 bij Utrecht United. Daardoor is het verschil tussen de ploegen uit Hoogmade en Noorden teruggebracht tot 1 punt. Komende zaterdag ontvangt de ploeg van inmiddels Yorick Boon UNO, de huidige nummer vijf. MMO kan bij winst een groot gat slaan en dan heeft het waarschijnlijk nog te maken met nog maar drie concurrenten. De ploeg uit Hoofddorp is thuis nog ongeslagen, maar in uitduels is het kwetsbaarder gezien de drie nederlagen die al werden geleden. Zo verloor de komende opponent van de groenwitten onder meer in Leiden van Football Factory.

Zwanenburg- Football Factory

Een duel tussen de nummers zeven en vier met een verschil van zeven punten op de ranglijst. De Leidenaren wonnen drie van de laatste vier duels en tegen Vogelenzang werd het gelijk. De laatste nederlaag werd geleden bij koploper MMO. Al met al staat de ploeg van Pieter van Schie nog niet ver weg en hoopt het mee te kunnen blijven doen om de prijzen en een mogelijke terugkeer naar de vierde klasse. Wanneer Zwanenburg nog wil stijgen richting de (sub)top dan zal er gewonnen moeten worden. De vraag is dus hoe de ploegen de winterstop hebben verteerd. Gaat rood en zwart uit de sleutelstad door met successen op rij boeken?

Utrecht United- Bernardus

Een wedstrijd tussen twee ploegen die min of meer gelijk op gaan. Beide teams verzamelden negen punten uit elf ontmoetingen. Wie dat had gezegd nadat de competitie even onderweg was over Bernardus, was voor pessimist versleten. De ploeg van Ron Paling startte goed en haalde drie keer flink uit, maar kwam in een vrije val terecht en een reeks van nederlagen. De Utrechters staan vanaf het begin al onderin, maar wonnen tegen het einde van de eerste competitiehelft wel twee keer en nu staan de komende opponenten van elkaar dus gelijk, waarbij de formatie uit Hazerswoude enkel een iets beter doelsaldo heeft. Bernardus zal hoe dan ook willen winnen in centraal Nederland om eindelijk weer eens juichend van het veld te kunnen stappen. Dat gebeurde voor het laatst medio oktober ’22.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read