maandag, mei 20, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 30 september (speeldag 2)

Voorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 30 september (speeldag 2)

-

DVC- Football Factory

Een duel tussen twee teams die nog op nul staan. Football Factory ging er thuis vanaf tegen Kickers’69 en kwam als enige regioclub niet tot winst. Het finetunen bij de Leidse club is nog gaande en met veel nieuwe gezichten is het ook weer wennen geblazen. Wanneer de Factorianen echter een rol van betekenis willen spelen, net als vorig seizoen, dan is winst in duel twee eigenlijk wel een ‘moetje’. Winstkansen liggen er zeker, want DVC werd flink onder de voet gelopen door SJC: 7-2.

Hazerswoudse Boys- SJC

SJC is de eerste koploper na een ruime overwinning. De Noordwijkerhouters hadden het flink op de heupen en vooral Jarret Glasbergen onderscheidde zich met drie doelpunten. Net als SJC moest ook Hazerswoudse Boys degradatie slikken, maar ook de zwartwitten zijn voornemens om geen bijrol te gaan vervullen in de kelderklasse. In die zin was de winst op SVO Buytenpark (2-4) een aangename opsteker. Vorig seizoen won de ploeg van nu Robert Swart met 2-1 op eigen bodem, maar aan de kust werd het 5-2 voor de thuisploeg.

Kickers’69- GLZ/ Delfshaven

Bij Kickers’69 staat er dit seizoen veel jong bloed binnen de lijnen. Dat staat zo ongeveer gelijk aan pieken en dalen, maar de start was hoopgevend. In Leiden werd Football Factory geklopt. Trainer Angelo Leverock is echter voorzichtig. ,,We gaan niets roepen en moeten er vooral voor zorgen dat spelers zich ontwikkelen. Laten wij lekker in de schaduw blijven voorlopig dan zien we op een zeker moment wel waar we staan.” Van de tegenstander kan slechts gezegd worden dat zij op speeldag 1 betrokken waren bij een gestaakte wedstrijd vanwege ongeregeldheden. Bepaald geen leuke start en hopelijk ook geen voorbode op het seizoen.

SVV- Bernardus

DVV Delft had weinig in te brengen op bezoek bij Bernardus. Af en toe kon het speldenprikken uitdelen, maar dat vooral met slordigheden te maken bij de formatie van Serge den Os. Uiteindelijk werd het 4-0 voor oranje en wit en dat smaakt naar meer. De tweede tegenstander is nu SVV in Schiedam. Die ploeg ging onderuit in Leiden bij LSVV’70. De Schiedamse club heeft een rijk verleden in het betaalde voetbal, maar van die tijd is niets meer over. Bernardus wil vooral naar zichzelf kijken en een lekker seizoen gaan draaien. Aan de gedreven hoofdtrainer de taak om zijn ploeg te voorzien van stabiliteit.

Overschie- LSVV’70

De punten bleven op de Kikkerpolder afgelopen zaterdag en zo is LSVV’70 al meteen van de nul af. Kees Kwakman, een opvallende versterking binnen de Leidse gelederen, speelde mee in de tweede helft en liet meteen zijn voeten spreken. De ex- betaald voetballer werd centraal achterin geposteerd en de voetbalanalist gaf aan dat het niveau hem alleszins mee viel. Op de tweede speeldag reist de studentenploeg zonder studenten af naar sportpark AGE-GGK & Zestienhoven in Rotterdam. Overschie kwam wel in actie, maar zag dat het duel tegen GLZ gestaakt werd. Hopelijk komt het zaterdag wel tot een einde en kan LSVV’70 zich in de kopgroep nestelen.

Overig: DVV Delft- SVO Buytenpark

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read