vrijdag, april 19, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vijfde klasse (speeldag 9), zaterdag 25 november

Voorbeschouwing vijfde klasse (speeldag 9), zaterdag 25 november

-

Hazerswoudse Boys- SVV

Als supporter van Hazerswoudse Boys ben je de laatste weken een bofkont. De ploeg van Robert Swart blijft er lustig op los scoren. In drie duels werden 23 goals gemaakt en Delft was het laatste slachtoffer (1-12). Elke week staat er zo ongeveer een andere schutter op en dat maakt dat de Boys stevig klommen op de ranglijst. De huidige positie is de vierde, maar qua verliespunten wordt plek drie ingenomen. Geleidelijk aan ontstaat het idee om de achtervolging in te zetten op SJC en LSVV’70 en waarom ook niet? Puntverlies zal dan wel uit moeten blijven, want dat werd in het begin van dit seizoen al te vaak geleden. Zaterdag komt het roemrijke SVV op bezoek. Dat is echter van tijden her want heden ten dage staat deze vijfdeklasser tiende met slechts 1 zege. Tegen DVC werd in de voorbije speelronde ook al verloren (0-3). Is het telraam weer nodig aan de Sportparklaan?

Kickers’69- Bernardus

Een ontmoeting tussen de nummers vijf en zes. De formatie uit Leimuiden staat een plekje hoger met een punt voorsprong. Beide teams verloren hun laatste duel. De ploeg van Angelo Leverock ging na een boeiend duel net aan onderuit in de Kikkerpolder op bezoek bij LSVV’70. Een 2-3 voorsprong werd verspeeld (4-3). Toevalligerwijs verloor Kickers’69 ook midweeks met die cijfers tegen Koudekerk in de strijd om de Sportiff LAV Cup. Kickers wil graag aanhaken bij de top drie dus een nieuwe nederlaag zou in dat opzicht af te raden zijn. Bernardus kwam niet in actie in de voorbije speelronde vanwege het wegvallen van Delfshaven. Een week eerder stelde het team van Serge den Os danig teleur tegen Football Factory. Den Os en kompanen hebben geen trek in een kleurloos seizoen en dus zou ook voor deze ploeg nieuwe averij leiden tot treurnis. Onze redactie verwacht een open strijd aan de Beukenlaan.

Football Factory- SJC

Eigenlijk volstaat enkel een overwinning voor Football Factory. Bij winst is de kloof met SJC nog te overzien. Bij een ander resultaat blijft het gat groot of wordt zelfs vrijwel zeker onoverbrugbaar gezien de dadendrang van de Noordwijkers. Eerder dit seizoen morste de brigade van Pieter van Schie al punten tegen laagvlieger Delft en in de afgelopen speelronde werd niet gewonnen van SVO Buytenpark. De Leidenaren voelden zich benadeeld door de arbitrage en dat voelt natuurlijk nooit prettig aan als daardoor een resultaat beïnvloed wordt. LAV was er niet bij en kan er niet over oordelen. Je kunt echter ook stellen dat de Factorianen er zelf meer aan hadden moeten doen om puntenverlies te voorkomen. In elk geval mag er best gesproken worden van een topper tussen de nummers drie en een. Momenteel is het verschil al acht punten op de ranglijst, dat dan weer wel.

DVC- LSVV’70

LSVV’70 moest diep gaan om de overwinning veilig te stellen tegen Kickers’69. Jiddo Doornenbal bleek wederom een belangrijk wapen en hielp zijn ploeg uiteindelijk aan de zege. Daardoor blijven de Leidenaren in het spoor van SJC. Dit weekend hopen de roodhemden te profiteren van stadsgenoot Football Factory in dit zin dat gehoopt wordt dat SJC verslagen zal worden aan de groene kant van de Kikkerpolder. Dan moet LSVV’70 zelf natuurlijk ook winnen. Dat lijkt zeker niet onmogelijk want de komende tegenstrever staat laag in de middenmoot en draait met een punt gemiddeld niet bepaald indrukwekkend. Ook het doelsaldo van de Delftenaren zegt genoeg. Maar goed; onderschatting kan funest zijn. Freek Jansen zal zijn ploeg vast wel op scherp kunnen zetten.

Overig: DVV Delft- Overschie

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read