maandag, mei 20, 2024
HomeBekerFreek Jansen (LSVV’70): ,,We gaan voor niets anders dan het kampioenschap.”

Freek Jansen (LSVV’70): ,,We gaan voor niets anders dan het kampioenschap.”

-

Van een voorbereiding op het nieuwe seizoen is er bij LSVV’70 nauwelijks sprake geweest. Verder dan wat lichte trainingen en de traditionele duinloop kwam de ploeg uit Leiden nog niet. Toch werd er, voor de districtsbeker, afgelopen weekend verdienstelijk gelijk gespeeld uit bij Rohda’76. Een ploeg overigens die een aantal oud-prof spelers in de gelederen heeft. Het werd maar liefst 6-6, een uitslag waar trainer/speler Freek Jansen de lol wel van inziet.

Jansen aan het woord: ,,Eigenlijk begon het afgelopen week weer als vanouds. We hebben een selectie van ruim dertig spelers, toch heb ik vorige week stad en land moeten afbellen om tot elf man te komen. Oh nee, we hadden één wissel en dat was onze nieuwe reserve keeper Bart Versprille, die voor deze gelegenheid op de bank zat als veldspeler. Binnen een kwartier stonden we met 3-0 achter, we dachten toen eigenlijk dat het een genadeloze afstraffing zou worden. Wonder boven wonder kwamen we wat beter in ons spel en mondde het uit in een knotsgekke wedstrijd. Het werd uiteindelijk 6-6. De gelijkmaker viel echt pas in de allerlaatste minuut. Dat verzin je toch niet. We hebben op het veld staan feesten alsof we het kampioenschap hadden binnengehaald.”

De goedlachse oefenmeester over het nieuwe seizoen: ,,We kunnen dit seizoen uit een brede selectie putten. Uiteindelijk zal dat nog wel moeten blijken, dat is de ervaring die er de voorbije seizoenen is opgedaan. In ieder geval hebben we ons flink versterkt. We hebben dan ook maar één doel, de schaal omhoog houden aan het einde van het seizoen. Wel zijn er een heel aantal clubs waar we echt helemaal niets vanaf weten. We zullen wel zien hoe dat gaat lopen. Vorig jaar hebben we het absoluut niet onverdienstelijk gedaan, desalniettemin zijn we door de versterkte promotie/degradatie regeling toch gedegradeerd. We blikken vol vertrouwen vooruit. De samenstelling van het elftal zal heus echt wel elke week anders zijn, maar dat zijn we wel gewend.”

De studentencoach tot besluit: ,,De komende weken zal de trainingsopkomst vermoedelijk wel gaan toenemen. Dan wordt bekeken hoe we er fysiek en conditioneel voor staan. De groep bestaat dit jaar uit een mix van jong en oud en dat is ook wel eens anders geweest. Promotie is een must. We zien het al voor ons. De afsluiting van het seizoen, onze roemruchte tocht door de Leidse grachten met de schaal in onze handen. Dat zou mooi zijn.”

Sergio Rademakers
Sergio Rademakers
Verslaggever sinds 2013. Leidenaar pur sang, vooral kenner van derde-en vierde klasse, sergio@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read