maandag, april 15, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Jiddo Doornenbal scoort acht (!) goals in doelpuntenbonanza LSVV’70

Jiddo Doornenbal scoort acht (!) goals in doelpuntenbonanza LSVV’70

-

Vijfde klasse A – ,,We hebben onszelf tekort gedaan.” Het is een zin die door spelers en trainers veelal wordt gebruikt bij een nipte nederlaag of een gelijkspel. Toch presteerde Jiddo Doornenbal het om die exacte woorden uit te spreken na de 0-15 (!) overwinning van LSVV’70 op Delft. Op het doelpuntengala deed Doornenbal zelf achtmaal een duit in het zakje.

De spits moet zelf al lachen om zijn uitspraak. ,,Maar eerlijk gezegd hadden we er makkelijk twintig kunnen maken. We wilden vanmiddag aan ons doelsaldo werken, voor het geval we gelijk komen met SJC.” Dat lukte zaterdag best aardig, waardoor LSVV’70 met 56 doelpunten uit tien wedstrijden, niet geheel verrassend, de meest scorende ploeg is uit de vijfde klasse A. De formatie van Freek Jansen scoorde er ondertussen twintig meer dan de ploeg uit Noordwijk.

Het was niet eens verbazingwekkend dat het toch al vrijuit scorende LSVV’70 bij rust met 0-4 op voorsprong stond tegen de hekkensluiter, maar elf keer scoren in een tweede helft mag toch wel bijzonder genoemd worden. ,,Ik betwijfel of dat ooit eerder is gebeurd”, vertelt een lachende Doornenbal. ,,Delft kreeg in de laatste minuut nog een kans, maar die werd gelukkig gepakt door Bart Versprille. Anders heb je toch maar uit te leggen hoe je bij 0-15 een tegendoelpunt kan krijgen.”

Jiddo Doornenbal scoort acht goals in doelpuntenbonanza LSVV’70: ,,Betwijfel of het eerder is gebeurd”

Of hij misschien wat medelijden had met de spelers van Delft? Doornenbal, wederom lachend: ,,Dat vroeg mijn vrouw ook al. Ja en nee. Ze liepen er nog best goed bij en zaten niet zo op elkaar te zeuren. Dat hebben we bij tegenstanders weleens anders meegemaakt, maar we waren meer met onszelf bezig dan met hen. Na elke aftrap peerden zij de bal weer naar voren en konden wij verder gaan met aanvallen.”

Het siert Doornenbal, wiens teller ondertussen op negentien treffers staat, dat hij vooral praat over de teamprestatie, maar voor iemand die acht keer heeft gescoord in één wedstrijd trekt hij toch wat te weinig eer naar zich toe. ,,Dat is inderdaad wel lang geleden”, vertelt de aanvaller, die daarmee laat doorschemeren dat het weleens eerder is gebeurd. Het desgevraagde antwoord: ,,Ik heb ooit in het vijfde van LSVV’70 negen keer gescoord, maar op een beetje gezond niveau is dit voor het eerst.”

Niet alleen Doornenbal zette zichzelf meermaals op het scorebord, ook trainer/ speler Freek Jansen scoorde een hattrick. ,,Freek kan nog prima voetballen. Zeker als hij geen verdedigende meters hoeft te maken, gaat het wel goed hoor. Hij scoorde nog een lekkere goal in de kruising en hij snapt het spelletje natuurlijk goed.” Al met al kan LSVV’70, en ook Doornenbal persoonlijk, spreken van een tamelijk bizarre middag. ,,Dat klopt wel.”

Delft – LSVV’70: 0-15. Doelpuntenmakers: Jiddo Doornenbal (8x), Freek Jansen (3x), Nigel Henssen, Martijn Teunissen, Neal Petersen, e.d. Delft.

Gert Barnhoorn
Gert Barnhoorn
Sinds 2021 aangesloten bij LAV. Ook werkzaam voor onder meer RTV Katwijk. Bevlogen en goed ingevoerde medewerker. We mogen hem ook wel een weinig clubwatcher van FC Rijnvogels noemen.

Must Read