zondag, april 28, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70LSVV’70 verliest topper bij SJC (2-1)

LSVV’70 verliest topper bij SJC (2-1)

-

Vijfde klasse A (zaterdag) – In Noordwijk stond in speelronde vijf de ontmoeting tussen ogenschijnlijk de twee grootste titelfavorieten, SJC en LSVV’70, op het programma. Beide clubs haalden in de eerste vier competitiewedstrijden de maximale score en ook het doelsaldo (LSVV’70 + 17 en SJC + 16) was voorafgaande het toptreffen bijna identiek. In een wedstrijd waarin beide teams zeer aan elkaar gewaagd waren, kwam SJC na de rust op een 2-0 voorsprong. De treffer van de debuterende Nick Tuijp kwam voor de Leidenaren te laat om de thuisclub alsnog pijn te doen (2-1).

LSVV’70-speler Ruben Leugering (foto), die zaterdag zijn 35e verjaardag vierde, blikte terug op de wedstrijd in de kustplaats. Leugering: ,,SJC begon de wedstrijd sterk en kreeg al direct drie goede kansen. Uit één van die mogelijkheden scoorden zij de 1-0, maar daarna vond ik ons de betere ploeg. We kregen in de eerste helft veel kansen op de gelijkmaker (Jiddo Doornenbal miste alleen voor de keeper en Martijn Theunissen raakte de paal), maar tot een doelpunt voor rust leidde dit niet. SJC, met veel ervaren spelers in de ploeg, gokte op de tegenaanval en een kwartiertje na rust scoorden zij de 2-0. Dan weet je dat het lastig wordt. Na het doelpunt van onze aanwinst Nick Tuijp hadden we weer wat hoop een resultaat, maar dat zat er helaas niet meer in”,  aldus de middenvelder.

Leugering zelf is trouwens dit seizoen ook nieuw bij de roodhemden. Na jarenlang gespeeld te hebben bij UVS koos de routinier afgelopen zomer voor LSVV’70, alwaar hij werd herenigd met zijn broer Guido. ,,We wilden graag nog een keer samen in één team spelen, vandaar mijn keuze voor LSVV’70. Ondanks het feit dat ik UVS soms best mis, speel ik met veel plezier bij deze club. Via Guido kende ik al aardig wat spelers hier, dus helemaal vreemd was mijn andere omgeving niet. In het begin was het even wennen voor mij. Bij UVS speelde je op een hoger niveau en gaat het nog meer om het resultaat, terwijl bij LSVV’70 vooral het voetbalplezier centraal staat. Ik voel echter dat ook mij de voetbaljaren begin te tellen, dus het is prima zo”, zo besloot Leugering met een knipoog.

SJC – LSVV’70 2-1 (1-0) 7. Broekhof 1-0, 60. Van der Zalm 2-0, 78. Tuijp 2-1.

Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, Theunissen, Van der Meer, Bakker, Casteel, Weijers, Egberts, R. Leugering, Doornenbal, Loos, Van der Zee.