zondag, april 28, 2024
HomeKickers'69Interviews Kickers'69LSVV’70 wint in knotsgekke wedstrijd met 4-3 van Kickers’69

LSVV’70 wint in knotsgekke wedstrijd met 4-3 van Kickers’69

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Beide ploegen hadden een goed gevoel overgehouden aan hun laatste wedstrijd. LSVV’70 hoefde vorige week niet in actie te komen, aangezien de KNVB de beoogde tegenstander GLZ/Delfshaven uit de competitie heeft genomen en zodoende de 9-1 overwinning op FF de laatste wedstrijd was. Kickers’69 won vorige week ook in een doelpuntrijke wedstrijd met 7-3 van SVV en zegevierde voor de tweede keer op rij. Het kon bijna geen bloedeloze 0-0 worden en dat werd het ook bij lange na niet, na vier minuten was het al 1-1 en na het laatste fluitsignaal stond er een 4-3 eindstand op het scorebord.

Degenen die dachten nog even wat langer in de warme kantine te kunnen blijven, kwamen bedrogen uit. Na amper vijf minuten was er al een keer gescoord door beide partijen na bijna identieke zaalvoetbaldoelpunten. Carlos Gerard en Ruben van der Zee troffen de roos. Het spel der beide degradanten uit de vierde klasse ging op en neer en Berend Verdoes had met een kopbal op een paar meter de roodhemden op voorsprong kunnen zetten en datzelfde gold voor de Leimuidenaar Milan Otgaar die uit een corner over schoot.

Gaandeweg de eerste helft ging de studentenclub slimmer spelen en dat resulteerde in goede mogelijkheden voor vooral Jiddo Doornenbal en de vaak goed opkomende back Martijn Theunissen. Van der Zee liet zien dat hij niet alleen over scorend vermogen beschikt, maar ook zijn uitgemeten pass op Verdoes mag niet onvermeld blijven, alleen ging diens volley over. Uit een strakke vrije trap vanaf de zijkant van het strafschopgebied kon Ruben Leugering de door iedereen gemiste bal achter de doellijn werken en de verdiende 2-1 was een feit vlak voor de rust.

De thuisclub ging na de pauze op dezelfde voet verder en de beste kans was voor Theunissen die alleen voor de keeper naast schoot. Kickers gaf middels de mee opgekomen Peter Hup een waarschuwing af door na een individuele actie in kansrijke positie naast te schieten voor de bezoekers.

Ongeveer een maand geleden was balvirtuoos Soufiane Touzani te gast in Leimuiden, maar hoe Doornenbal een bal doodlegde uit de lucht en daarna met de bal onder zijn voet wegdraaide bij twee tegenspelers zal hem trots gemaakt hebben, al zal Kickers trainer Angelo Leverock er op gehoopt hebben dat één van zijn spelers dit in de praktijk zou hebben uitgevoerd.

Na ruim twintig minuten na rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte, nu was het de andere opkomende verdediger Rick Straathof die de gelijkmaker op het bord bracht. ,,Ik kreeg de bal in het strafschopgebied plots voor mijn voeten en knalde hem lekker strak tegen het zijnetje. De gelijkmaker kwam een beetje uit de lucht vallen, maar dit was wel het startschot voor een goede periode bij ons. Eerst gaf ik Nick van Vliet nog een kans die de keeper nog kon redden, maar vlak daarna kopte Otgaar de 2-3 binnen. Daarna bleven we gevaarlijk en ik dacht dat we de wedstrijd in de knip hadden. Mijn directe tegenstander maakte de laatste twee doelpunten, maar bij de gelijkmaker stond ik laatste man en naar mijn idee stond hij één meter buitenspel, onze grensrechter vlagde ook, maar helaas honoreerde de scheidsrechter het signaal niet. We zaten in een goede periode en ik denk dat wij voor niemand onder hoeven te doen en moeten vol goede moed verder gaan.”

Het bestuur van LSVV ondernam nog een laatste poging om de wedstrijd te laten kantelen en deed voor de laatste vijftien minuten het kunstlicht aan. Na de gelijkmaker bleef Doornenbal (de tweevoudig doelpuntenmaker hierboven op foto) sleuren om op zoek te gaan naar de winnende. ,,Ik train maar één keer in de week, maar heb een goede basisconditie, al word ik ook een jaartje ouder (30). In tegenstelling tot andere jaren hebben we nu een bredere selectie. Tevens is het ook belangrijk dat we na een tegenslag kunnen blijven strijden en zodoende vandaag de winst ook weer binnen hebben kunnen slepen. Ik ben blij dat ik weer beslissend kon zijn, de gelijkmaker kon ik lekker uit de lucht aannemen en afmaken en de 4-3 hoefde ik alleen maar te schampen met mijn hoofd uit een vrij trap. De samenwerking met Van der Zee verloopt prima, zoals ook wel bleek uit de 1-1 en samen zorgen wij voor meer diepgang in het team. Ik loop nu na vandaag voor op het schema van 1 op 1 en daar ben ik zeer tevreden mee.”

De oranjewitten zorgden nog voor een paar hachelijke momenten voor het Leidse doel, maar het eindsignaal zorgde voor licht in de duisternis op Sportpark Kikkerpolder ten aanzien van de thuisploeg en nummer twee. Volgende week gaan de Leidenaren op bezoek naar een andere studentenstad, Delft, om daar tegen DVC de punten mee te nemen in de race om de titel. Kickers gaat volgende week thuis spelen tegen het Hazerswoudse Bernardus in het duel der oranjewitten en hopen de eerste nederlaag van het seizoen dan weg te kunnen spoelen.

LSVV’79-Kickers’69 4-3 (2-1). 2. Gerard 0-1, 4. Van der Zee 1-1, 43. R. Leugering 2-1, 67.R. Straathof 2-2, 72. Otgaar 2-3, 81. Doornenbal 3-3, 84. Doornenbal 4-3.

Basisopstelling LSVV’70: Versprille, Theunissen, G. Leugering, Bakker, Verdoes, Weijers, Doornenbal, R. Leugering, Van der Graaf, Loos, Van der Zee.

Basisopstelling Kickers’79: Möllers, R. Straathof, Van der Hoorn, M. Straathof, B. van Vliet, N. van Vliet, Hup, Van der Weijden, Witkop, Gerard, Otgaar.