woensdag, juni 19, 2024
HomeVijfde klasseLSVV'70Veertiger Freek Jansen (LSVV'70) laat ook voeten spreken

Veertiger Freek Jansen (LSVV’70) laat ook voeten spreken

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- LSVV’70 is uitstekend begonnen aan de competitie. Vorige week moest SVV eraan geloven en nu moest Overschie passen ten opzichte van de dadendrang van de ploeg van Freek Jansen en Jan Nonkes. Eerstgenoemde nam al meerdere keren afscheid als speler om zich louter verdienstelijk te maken vanaf de bank, maar de 40-jarige kan het niet nalaten om af en toe mee te spelen. Ook dit keer kwam de hoofdredacteur van VI (en spreker bij veel gelegenheden) binnen de lijnen en kwam zelfs twee keer tot scoren. Daar zat ook nog eens een juweeltje bij tot groot vermaak van zijn teamgenoten.

,,En ook wel van mezelf, hoor. In alle bescheidenheid; die eerste goal zat er lekker in. Stijf in het kruis. Tja, het moet niet veel gekker worden. Eigenlijk kan dit helemaal niet, maar ik kan er van genieten. Ik kon weer even blij zijn als toen ik een jongetje van tien jaar oud was. Nu ben ik aan mijn vierde jeugd begonnen.”

LSVV’70 verzuimde voor rust om afstand te nemen en het mocht een wondertje heten dat het halverwege 0-0 was. Daarna was er geen houden aan voor de thuisploeg. Ruben van de Zee scoorde het eerste en vijfde doelpunt, Jansen nummer twee en vier en daartussen door pikte ook de van Meerburg overgekomen Ramon Weijers een goaltje mee.

Jansen (foto): ,,Het was echt een topmiddag. Heerlijk weer, natuurgras en een leuke tegenstander. En ook een middag dat we ons lekker konden uitleven. Wat wil een mens nog meer? Ik vond Overschie best een leuke en felle ploeg. Ook met meer inhoud dan SVV, maar we speelden zelf lekker fris een aanvallend voetbal. Wouter Huisman, ook bijna veertig, en ik zaten op de bank met nog een jonkie. We hadden het verzoek neergelegd om ze stuk te spelen zodat wij bij een mogelijke invalbeurt de klus mede konden klaren. Helaas misten we heel veel kansen, maar na de pauze konden we wel het verschil maken. Met Ruben van de Zee hebben we een snelle en behendige speler erbij. Hij komt uit Friesland en studeert in Leiden. Per toeval kwam hij op het pad van Martijn Theunissen en hij heeft Ruben overgehaald voor ons te gaan spelen. Na een training was dat beklonken en nu mogen we van zijn kunsten genieten. LSVV’70 bestaat dit seizoen echt uit een mix tussen jong en oud. Daarmee hadden we graag een rol van betekenis willen spelen in de vierde klasse, maar zo’n feest werd het niet. De degradatie hebben we echter verwerkt en we willen nu gewoon lekker ballen in de vijfde klasse. Daarin moeten we ver kunnen komen. Volgende week zijn mogelijk Nick Tuyp en Kees Kwakman beschikbaar. Geinig toch dat we dat soort mogelijkheden hebben?”

Jansen ziet het helemaal zitten dit seizoen. ,,Ik denk dat de clubs uit de Leidse regio beter zijn dan de andere opponenten. Dus kan het een leuk onderonsje worden tussen die teams en we kijken in die zin al uit naar Bernardus volgende week. Ik bedacht me trouwens dat ik in 06/07 startte bij LSVV’70 met een titel. Toen was Ruben 1 jaar, haha. Laten we hopen dat hij ook kan starten met een prijs bij deze unieke club.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read