donderdag, juni 13, 2024
HomeVijfde klasseBernardus rolt rode loper uit voor kampioenschap MMO (plus fotoreportage)

Bernardus rolt rode loper uit voor kampioenschap MMO (plus fotoreportage)

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Bernardus stuurde een prachtig filmpje de ether in als voorbereiding op de clash tegen MMO. Aanhangers van de club uit Hazerswoude hadden in het holst van de nacht lijnen oranje gekleurd en supporters van de bezoekers omzoomden massaal het veld. De spelers van de bezoekers moesten het dan verder maar opknappen. Die bleken al ras een paar maten te klein voor de niet ondenkbare aanstaande kampioen MMO. Na een 3-0 ruststand werd het uiteindelijk 6-0 en zo heeft de ploeg uit Hoogmade volgende week aan een puntje tegen UNO genoeg om zich tot beste van de vijfde klasse te laten kronen.

Na een kwartiertje krulde Richard Bakker een vrije trap schitterend in de uiterste winkelhaak. Tien minuten later lag de tweede al achter doelman Jim Beukenboom nadat Jeroen Disseldorp schijnbaar achteloos twee, drie man passeerde en raak knalde. Vlak daarop liet Bakker zien dat hij aanzienlijk rapper was dan de defensie van Bernardus en de 3-0, en dus de voortijdige beslissing, was een feit. Bernardus had weinig weerwerk in de eerste 45 minuten en was blij dat het met 3-0 de rust haalde.

Tijdens de thee werd de muziek nog maar eens een tandje hoger gezet en het vuurwerk knalde: wat kon er vandaag nog misgaan voor de thuisploeg? Niets bleek allengs. Wie verwacht had dat Bernardus met het mes tussen de tanden een stormloop zou ondernemen richting het doel van Albin van Wieringen kwam bedrogen uit. Bernardus kwam kracht en kwaliteit tekort tegen een sterk MMO. Beukenboom verrichtte nog een paar puike reddingen, maar was machteloos toen er vlak voor zijn neus een paar keer geblunderd werd. Len van der Hoorn, Ricardo Ouwerkerk en Mikey van der Meer maakten het halve dozijn vol tot vreugde van het talrijke fans uit Hoogmade.

Het was zo’n middag waar je er weliswaar zes om de oren krijgt, maar waar je als doelman geen enkele blaam treft. Beukenboom: ,,Het was een heel ondankbare middag om tussen de palen te staan. MMO was sterk in het afstraffen van de fouten van onze kant en ik kreeg niet de gelegenheid er een handje tussen te krijgen. Wij waren ook niet bepaald in ons beste doen. Dat geldt trouwens voor de drie wedstrijden hiervoor. Het is zonde dat wij het seizoen zo afsluiten. Bernardus eindigt zonder prijzen en toch wel in mineur. Het zat niet altijd mee, kijk alleen maar naar het aantal blessures. Volgend seizoen een nieuwe start met jeugd erbij en wie weet wat we dan kunnen.”

Zijn collega Albin van Wieringen beleefde een uitermate rustige middag in het veld: ,,Tja, een clean sheet zoals dat heet. Dat was niet omdat ik een aantal onmogelijke ballen uit het doel ranselde, maar vooral omdat wij als team heel sterk speelden en Bernardus geen enkele kans gaven. Een bal moest ik via de lat over tikken en dat was het dan wel. Dat wil niet zeggen dat ik me verveeld heb. In de tweede helft speelden we richting de kantine en je zag wat voor feest het daar al was. Wat een sfeer! Zo’n derby is natuurlijk een hoogtepunt in een seizoen zeker met zo’n uitslag. Uit werd het nog 1-1, maar vandaag was er geen twijfel over welk team het beste was. Of wij ook de beste uit de afdeling zijn? Ik denk het wel, maar volgende week gaan we dat echt bewijzen tegen UNO: volle bak daar, drie punten en kampioen.”

Wie MMO zterdagmiddag zag voetballen zal geen enkele reden zien om te twijfelen aan de woorden van Van Wieringen.

MMO-Bernardus: 6-0 (3-0). Bakker 1-0, Disseldorp 2-0, Bakker 3-0, Van der Hoorn 4-0, Ouwerkerk 5-0, Van der Meer 6-0.

Basisopstelling MMO: Van Wieringen, Bax, Van der Hoorn, Vlieger, Van der Meer, Hoogenboom, Van Tol, Bakker, Van der Meent, Disseldorp, Zwaan.

Basisopstelling Bernardus: Beukenboom, Verhoorik, Koops, Schellingerhout, Vermeulen, Schakenbos, Adriaanse, Straathof, Van der Werf, Van der Horst.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read