maandag, mei 6, 2024
HomeVijfde klasseMMOMMO blijft maar winnen en in het spoor van Sportief

MMO blijft maar winnen en in het spoor van Sportief

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- De eerste twee wedstrijden onder de, vanaf het nieuwe jaar, in dienst getreden Yorick Boonl leverde nog maar een enkel schamel puntje op. Daarna volgde de driepunters elkaar vlot op en zaterdagmiddag volgde alweer de vijfde opeenvolgende zege (3-0) en zodoende bleven de groenwitten gedeeld koploper met VV Sportief. Sporting Martinus keerde puntloos terug naar de eigen basis.

De wedstrijd begon onder erbarmelijke omstandigheden, een harde storm stond dwars op het veld en of dat nog niet genoeg was kwam er nog een fikse hagelbui overheen. Toen na tien minuten de zon doorbrak leek dat het sein voor de thuisclub om het verschil te gaan maken. Richard Bakker gaf de bal aan Jelle van Tol en die kon vanaf de zestien vrij aanleggen, even later hobbelde de bal voorlangs het doel zonder dat een Hoogmadese voet er bij kon.

Pas na een goed half uur kwamen er weer mogelijkheden voor MMO, maar helaas voor de thuisploeg zonder resultaat. Tien minuten voor rust kopte Boet van der Meer uit een corner van Richard Bakker de bal via een stuit net over. Diezelfde Van der Meer kreeg de smaak te pakken en zijn schot van vijfendertig meter kon ternauwernood door de keeper tot corner verwerkt worden. Ook al was het aanvallend pover in de eerste helft aan de kant van de thuisclub, zij kunnen altijd terugvallen op de minst gepasseerde verdediging in de afdeling en sluitpost Albin van Wieringen moest alleen een paar terugspeelballen verwerken.

Na de rust zette groen-wit aan en na een fraaie voorzet van Jeroen Disseldorp kopte Van Tol de bal net over. Zeven minuten na rust vuurde Jelle Visser van ver een vrije trap op het doel, de keeper kon de bal niet klemmen en Disseldorp was er als de kippen bij en schoot de 1-0 binnen. De ploeg van Boon drukte door en een aanval die weer ingeleid werd door spelmaker Richard Bakker werd door Van Tol uitstekend onder controle gebracht en zijn hard geplaatste schot had meer succes mogen opleveren.

Twintig minuten voor tijd schrok Van Wieringen wakker toen hij plotsklaps een vrije trap tot hoekschop moest verwerken. Vooral via Disseldorp en Richard Bakker bleef de thuisclub gevaarlijk en vooral die laatste had weinig geluk in de afronding. Een paar minuten voor tijd kwam dan eindelijk de bevrijdende 2-0, Van Tol speelde de ingevallen Ricardo Ouwerkerk vrij en hij rondde beheerst af. Dat Disseldorp nog de 3-0 maakte was meer voor de statistieken.

De tweevoudig doelpuntenmaker: ,,We speelden een moeizame eerste helft, maar in de tweede helft hadden we ook makkelijk naar een 5 of 6-0 overwinning kunnen uitlopen. Ik kreeg zelf ook nog een paar mogelijkheden en een paar keer waren we slordig in de eindpass anders had ik nog voor een hattrick kunnen gaan. Ik ben natuurlijk wel tevreden, ik speel sinds de komst van de nieuwe trainer vast in de basis en door mijn beide doelpunten vandaag heb ik in zes wedstrijden nu evenzoveel keren gescoord, dus ik hoop die 1 op 1 vol te houden. April wordt een belangrijke maand voor ons. Volgende week een moeilijke uitwedstrijd tegen Football Factory en dan moeten we ook nog tegen Bernardus en daar hebben we al drie jaar niet van gewonnen en eind april de kraker thuis tegen Sportief. Hopelijk kunnen we dan volgend jaar weer in de vierde klasse uitkomen, al moet ik wel zeggen dat de clubs in deze klasse ons prima bevallen.”

Ook tegen de hekkensluiter was het een uitermate sportieve wedstrijd. Mede door de inbreng van de 18-jarige scheidsrechter Vermeulen uit Den Haag, die nu al de rust uitstraalde van een door de wol geverfde leidsman.

MMO-Sporting Martinus 3-0 (0-0). 52. Disseldorp 1-0, 87. Ouwerkerk 2-0, 88. Disseldorp 3-0. Scheidsrechter: Vermeulen

Basisopstelling MMO: Van Wieringen, J. van der Meer, B. van der Meer, Van der Hoorn, Visser, Overduin, Hoogenboom, R. Bakker, T. Bakker, Disseldorp, Van Tol.

Basisopstelling Sporting Martinus: Kok, L. Kleintjes, Budding, Schippers, Burgos, T. Kleintjes,

Luckin. Almeida, Van Zwieten, Zandvliet, Steehouweer.