zondag, april 28, 2024
HomeKickers'69Interviews Kickers'69Bernardus doet zichzelf tekort in subtopkraker tegen Kickers ‘69

Bernardus doet zichzelf tekort in subtopkraker tegen Kickers ‘69

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Kickers ’69 heeft de thuiswedstrijd met 1-0 gewonnen tegen Bernardus en daar zullen met name de Leimuidenaren de meest gelukkige mee zijn. Tegenstander Bernardus kreeg misschien wel te weinig deze wedstrijd.

,,Echt zonde dit, we kregen een aantal goede kansen die we niet maakten. Dit was een wedstrijd waarin we extreem veel pech hadden met twee onterecht afgekeurde goals vanwege buitenspel en een bal die over de doellijn was maar wat niet werd gezien”, aldus Bernardus trainer Serge den Os vlak na de wedstrijd tegen Kickers ’69.

Deze wedstrijd stond er voor beide partijen vooraf veel op het spel. De nummer vijf tegen de nummer zes, wie zou de aansluiting blijven houden bij de subtop en promotieplekken aan het einde van het seizoen en wie zou afhaken? De Leimuidense aanhang greep het belang van de wedstrijd aan om met een bescheiden ‘pyro-actie’ de thuisploeg op scherp te zetten.

Op een nat (kunstgras)veld 2 onder afwisselend zon en flinke regenval, werd het vooral een fysieke wedstrijd met veel strijd van beide kanten. Bernardus de beter voetballende ploeg, Kickers ’69 dat vooral koos voor de lange bal richting de behendige aanvallers. Na wat kleine kansen voor beide teams in de openingsfase was het Bernardus dat na twaalf minuten als eerste scoorde. Dylano Bekooij schoot hard raak, maar helaas voor hem ging de vlag omhoog en werd het signaal door de scheidsrechter overgenomen. Sterke twijfels op de bank van Bernardus, maar helaas voor hen geen VAR die uitkomst kon bieden.

Na het afgekeurde doelpunt zochten beide teams nadrukkelijker de aanval en ging de wedstrijd gelijk op. Adriaan Roos raakte namens de Leimuidenaren de lat met een bekeken schot, uit de tegenstoot verzilverde Bekooij een grote kans voor de bezoekers niet. Na een goed uitgespeelde aanval, waarbij doelman Möllers al uitgespeeld was, kaatste Bryan Straathof uit een voorzet de bal op Bekooij. Die laatste schoot te gehaast de bal over het lege doel.

Bernardus leek optisch sterker, kreeg ook wat kansen, maar had ook de handen vol aan de snelle behendige Carlos Gérard van Kickers ’69. De aanvaller van de thuisploeg bleek een handenbinder voor de Rijndijkse verdedigers. Na een half uur spelen moest keeper Luuk Enter zich tot het uiterste strekken om een schot van Gérard te keren, nadat hij met een handige actie een aantal tegenstanders het bos in had gestuurd. De laatste serieuze aanval van een gelijk opgaande eerste helft.

Vlak na rust een cruciaal moment in de wedstrijd. Volledig onnodig plantte een speler van Kickers ’69 de elleboog op de keel van de tegenstander. Scheidsrechter Gok bestrafte de actie ‘slechts’ met een gele kaart en daarmee kwam Van der Weijden goed weg. ,,Dit was een donkerrode kaart en dan krijgen we een hele andere wedstrijd met tien tegen elf”, voor Den Os was dit een cruciale beslissing van de arbiter waarmee de wedstrijd heel anders had kunnen lopen.

Bernardus trok het spel steeds meer naar zich toe, de thuisploeg moest het vooral hebben van veel strijd en snelle gevaarlijke uitbraken. Na een uur spelen leek Niels Roelandse namens de bezoekers de score te openen, maar zijn poging werd van de lijn gehaald. De bezoekers bleven nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt en waren met Bekooij opnieuw dichtbij de openingstreffer. Alleen voor de doelman liftte de aanvaller de bal niet alleen over Möllers heen, maar ook net over het doel. Twee goede kansen vlak na elkaar om de score te openen.

En een oude voetbalwet is dat als je hem zelf niet maakt, dan valt die aan de andere kant. Plaaggeest Gérard was na een snelle uitbraak zijn tegenstanders weer eens te snel af, omspeelde de doelman en schoot de bal beheerst in de hoek. ,,Het ging lekker vandaag, ik kwam er een paar keer  goed langs. Bij het doelpunt werd ik goed diep gestuurd, de doelman kwam uit en ik kon hem passeren en daarna lekker binnenschuiven”, blikte Gérard terug op zijn doelpunt.

Bernardus deed er vervolgens alles aan om terug te komen in de wedstrijd. Met de inbreng van Koen Schellingerhout en Bart de Jong koos trainer Den Os om lengte te brengen en opportunistischer te gaan spelen. Dat had bijna het gewenste effect, maar ook het doelpunt van invaller Luca Tor werd (voor de tweede keer deze middag) afgekeurd voor buitenspel.

Dit was het startsignaal van een spannende slotfase met ruim zes minuten extra speeltijd. In het laatste deel van de wedstrijd was het Bernardus wat bleef aanvallen, waarmee Kickers ’69 de ruimte kreeg om te counteren. De Leimuidenaren waren een aantal keer gevaarlijk maar vergaten de wedstrijd in het slot te gooien waardoor het tot de laatste minuut spannend bleef. In de absolute ‘dying-seconds’ van de wedstrijd kreeg Bernardus nog een enorme kans om de gelijkmaker te maken. Opnieuw was het Roelandse die een harde inzet van de lijn gehaald zag worden, de rebound die volgde werd net naast het doel geschoten. Een curieus moment omdat volgens de bezoekers de bal over de doellijn was toen deze werd weggehaald.

Hij telde in ieder geval niet en na het fluitsignaal bleef Bernardus met lege handen achter. Kickers ’69 kan omhoog kijken, haakt aan bij de subtop en kreeg loon voor heel hard werken. ,,We speelden matig in de eerste helft, maar pakten dat de tweede helft goed op en we zijn bleven vechten voor de overwinning. Ik ben erg blij met dit resultaat”, aldus matchwinner en uitblinker Gérard.

Kickers ‘69 – Bernardus 1-0 (0-0). 68. Gérard 1-0.

Kickers ‘69: Möllers, Straathof, Hup (30. Witkop), van der Weijden, Gérard, van Vliet, van der Hoorn, Eekelschot (65. van den Hoek), van Vliet, Otgaar (76. Braakman), Roos.

Bernardus: Enter, Vermeulen, van der Zon (62. van der Horst), Rijnbeek (76. Schellingerhout), Roelandse, van Mil (76. de Jong), van der Heiden (62. Tor), Oudshoorn, Bekooij, Straathof, Schakenbos.