woensdag, mei 1, 2024
HomeTweede klasseForeholteJulian Autar: ,,Ik wil dragende speler worden bij Foreholte” (deel 2)

Julian Autar: ,,Ik wil dragende speler worden bij Foreholte” (deel 2)

-

Gedurende de maand juli tot en met eind augustus levert LAV een wekelijkse bijdrage aan het Leidsch Dagblad met een zogeheten zomereditie waarin er een greep is genomen uit verkaste spelers binnen het regionale voetbal. Deze maand zullen deze interviewtjes ook nog eens terug te vinden zijn op deze website. Wellicht heb je het immers gemist i.v.m. vakantie of lees je deze krant niet. In deel 2 deze week aandacht voor een nieuweling bij tweedeklasser Foreholte.

Het moet de doorbraak worden van Julian Autar bij Foreholte in een eerste elftal. De middenvelder komt over van Ter Leede, waar hij twee seizoenen speelde, nadat hij eerder zich ontwikkelde bij Quick Boys. In Sassenheim werkte de Voorhouter zich op tot de aanvoerder van de Onder 23, maar Niek Oosterlee heeft geen basisplaats in petto in het keurkorps. ,,Hij raadde mij aan om naar een club te gaan waar ik de hoofdmacht kon halen en al snel was ik er voor mezelf uit dat ik zou terugkeren naar Foreholte. Mijn omgeving is heel blij met die keuze en ik wil een dragende speler gaan worden bij de tweedeklasser. Ik ken bijna iedereen omdat ik er vroeger al mee speelde bij Foreholte. Met Melle Rekvelt, die overkomt van Voorschoten’97, speelde ik bij Quick Boys en Joël Hartog was met FC Lisse tegenstander en is tevens mijn buurman. Het gaat vertrouwd voelen en met alle opgedane ervaringen bij mooie clubs als Quick Boys en Ter Leede wil ik het nu graag laten zien.”

Voor Autar begon het bij zijn nieuwe club. ,,Dat was logisch want ik woonde al in Voorhout. Wel wilde ik hogerop. Ik heb stage gelopen bij ADO, maar dat werd het niet. Toen kwam Quick Boys en daar heb ik zes jaar gezeten en prachtige wedstrijden gespeeld op niveau. In de toenmalige A1 werden we twee keer bekerwinnaar. Zeker onder Derek van der Plas heb ik veel geleerd, vooral op tactisch gebied. Uiteindelijk werd ik te licht bevonden en via via ben ik op de Roodemolen terecht gekomen. Dat was toen nog onder Steef Roodakkers. Ik maakte mijn debuut in de derde divisie en scoorde nog in een bekerwedstrijd. Helaas kreeg ik al snel te maken met een scheurtje in de enkelband en daarna ben ik te snel weer begonnen en daardoor kreeg ik een liesblessure die me een halfjaar aan de kant heeft gehouden. In de Onder 23 ging het vervolgens steeds beter en we wonnen onder meer de Sportiff LAV Cup. Ik hoopte afgelopen seizoen een kans te krijgen voor 1, maar er was een surplus aan middenvelders. In goed overleg met de trainer is de keuze gemaakt om terug te keren naar de club waar het begon.”

Foreholte stapte over van de zondag naar de zaterdag en het eerste seizoen mag succesvol genoemd worden met een derde plaats en nacompetitievoetbal. ,,Daarnaast, zo heb ik begrepen, is er leuk en aanvallend voetbal gespeeld. Dat hoort bij trainer Mario Koswal, die ik al wel een paar keer sprak. Er zit zeker muziek in de groep om misschien nog wel een beter seizoen te draaien. Met Ivo Smits en Toni Arroyo zijn we ervaring kwijt geraakt en van Sam Lemmers is, naar ik hoorde, nog niet duidelijk wat hij doet. Er staat hoe dan ook een jonge groep, maar wel met potentie”, zo blikt de Pedagogisch Sportinstructeur vooruit.

Naam: Julian Autar

Woonplaats: Voorhout

Leeftijd: 22 (18 oktober 2000)

Voormalige club(s): Foreholte, Quick Boys, Ter Leede

Nieuwe club: Foreholte

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read