donderdag, juni 13, 2024
HomeFC RijnvogelsInterviews RijnvogelsFC Rijnvogels krijgt te weinig tegen Barendrecht (plus nababbels)

FC Rijnvogels krijgt te weinig tegen Barendrecht (plus nababbels)

-

Derde divisie (zaterdag)- Het komt niet vaak voor dat een promovendus moeiteloos meedraait in de derde divisie. FC Rijnvogels verbaasde het afgelopen seizoen vriend en vijand door brutaal mee te strijden om een podiumplek. Sterker nog, met een portie extra geluk behoorde de vervangende periodetitel tot de mogelijkheden. Zover kwam het echter niet. Na de nederlaag tegen directe concurrent Barendrecht (0-1) is het “klaar” en kunnen ‘De Vogels’ de laatste twee speelronden vrijuit spelen.

Clubs met een rijke geschiedenis in de top van het amateurvoetbal maakten de afgelopen maanden kennis met een frisse wind uit het voetbalgekke Katwijk. Zo morsten HSV Hoek, Ter Leede, Sparta Nijkerk, DOVO en DVS’33 punten tegen de voetbalmachine van succestrainer Thomas Duivenvoorden. Met gedurfd aanvalsspel vanuit een strakke tactische discipline behaalde de nieuwkomer op het op één-na hoogste amateurniveau inmiddels zestien overwinningen. Een prestatie van formaat voor een club met een bescheiden spelersbudget en een team dat vaak alles behalve compleet was vanwege een golf aan blessures.

De basisspelers Willem Schonenberg en Jesse Driebergen herstellen van een kruisbandblessure, Dennis Bakker tobt met een vervelende schouderblessure en Maarten Reyneveld mocht voor het eerst, na een lang blessureleed, weer in de basis starten. De Katwijkse aanvaller dankte zijn terugkeer in de basiself aan de afwezigheid van Roy van Leeuwen. Bij de flankspeler was heugelijk nieuws te melden vanwege de geboorte van de eerste spruit.

De thuisclub kwam enigszins moeizaam uit de startblokken. De bezoekers zetten meteen hoog druk waardoor FC Rijnvogels moeite had met de opbouw en het in stelling brengen van de aanvalslinie. Na ruim drie minuten deelde Barendrecht een eerste waarschuwing uit. Doelman Augustinus zag de kopbal van Romano van der Stoep – hij speelde enkele seizoenen op De Kooltuin – net naast gaan. Niet veel later stond Tom Bijen oog in oog met doelman Bradley van der Meer. De voormalige goalie van Rijnsburgse Boys zag de inzet via zijn lichaam over de achterlijn rollen. Beide teams werkten hard maar waren vaak onzorgvuldig in de passing. In een fase met amper uitgespeelde kansen maakte een dood spelmoment het verschil. Een vrije trap van Barendrechter Tim Eekman viel tussen wal en schip in het vijf-meter-gebied waarna aanvoerder Max van Dijk het laatste zetje kon geven (0-1).

Na de theepauze probeerde FC Rijnvogels door wat extra gas op de plank de bezoekers onder druk te zetten. Dobbe miste een vrije kopkans en invaller Sieb Rutgers had het vizier ook niet op scherp staan. Ook hadden de Kooltuinbewoners na een uur spelen weinig geluk bij een ouderwetse scrimmage voor het vijandige doel. Duivenvoorden probeerde met vers bloed nieuwe energie in het team te pompen; Barendrecht bleef echter koel onder de Katwijkse dadendrang en miste zelf nog twee unieke kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Met een minimale nederlaag kregen de Katwijkers minder dan was gehoopt. “Het is reuze knap en ik ben heel trots op het team en technische staf. Wat we hebben gepresteerd dit seizoen had vooraf niemand verwacht”, aldus aanvoerder Dirk-Jan van der Oever. Volgende week kan FC Rijnvogels indirect bepalen wie de kampioen gaat worden in de Derde Divisie. Koploper ACV (69 punten) speelt uit bij laagvlieger VVOG terwijl FC Rijnvogels op bezoek gaat bij achtervolger GVVV (66 punten).

FC Rijnvogels: Augustinus, Van der Oever(79. Jansen), Michel, Van Paasen, Tjin-Asjoe, Ogidi Nwanko(68. De Haas), Dobbe (79. Noordam), De Beste, Van Montfort (58. Rutgers), Bijen en Reyneveld.

Jaap Kloos
Jaap Kloos
Verslaggeving, voorbeschouwingen sinds 2012. Tevens actief voor RTV Katwijk. Onderwijs en treinen andere passies, jaap@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read