donderdag, mei 2, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFrivool LFC doet aan klantenbinding tegen Voorschoten’97

Frivool LFC doet aan klantenbinding tegen Voorschoten’97

-

Eerste klasse C (zaterdag) – Na de confrontatie van vorige week bij Valken’68 (2-3), stond er afgelopen zaterdag voor LFC opnieuw een ontmoeting met een regiogenoot op het programma. De Leidenaren waren op de Boshuizerkade gastheer voor ‘buur’ Voorschoten’97 en ook nu trokken de blauw-gelen aan het langste eind. De bezoekers kenden een hoopvolle start, maar uiteindelijk moesten de Adegeest-bewoners haar meerdere erkennen in de dartel spelende thuisploeg (4-2).

De ontmoeting tussen LFC en Voorschoten’97 boeide van het begin tot het eind. Het talrijke publiek had zich net gesetteld, toen de bezoekers een levensgrote kans op de openingstreffer kregen. Thom Wijnalda haalde na dertig seconden spelen vanaf de rand zestien uit en zag de bal via de binnenkant van de paal het veld terug in stuiteren. De meegelopen Mo Maatoug leek van dichtbij voor de 0-1 te gaan zorgen, maar de aanvaller schoof de bal, tot ontzetting van de Voorschotense aanhang, een metertje naast het doel van LFC-doelman Francis Ashley.

Een kwartier later was Maatoug beter bij de les. Na goed voorbereidend werk van Wijnalda, kwam Maatoug oog in oog met te staan met Ashley en nu was de buitenspeler wel koelbloedig (0-1). LFC, dat in de beginfase het betere van het spel had zonder tot grote kansen te komen, had niet veel tijd nodig om de score in balans te brengen. Een goed genomen vrije trap van Virgillio Hagens bereikte het hoofd van Thom de Vries, die eerder bij de bal was dan Voorschoten’97-keeper Wesley Storm (1-1). Na de gelijkmaker kregen beide teams op het niet gemaaide, dus hoge, natuurgras, kansen op een voorsprong, maar het was uiteindelijk Ahmed Vandi die zich vlak voor rust mocht laten bejubelen. De aanvaller omzeilde de Voorschotense buitenspelval en liet vervolgens Storm kansloos (2-1).

In de tweede helft leken de gastheren korte metten te willen maken met de statisch spelende bezoekers. Achtereenvolgens Omar Hamdi en Levi Marengo, na een verkeerde terugspeelbal van Loyd van der Wilden, bezorgden hun ploeg al snel een comfortabele 4-1 voorsprong. Voorschoten’97 leek rijp voor de sloop, maar Hadui verzuimde na koud een uur spelen de 5-1 aan te tekenen. Na een slordigheidje van Hagens kon niet veel later Guy Smith, opnieuw op aangeven van Wijnalda, de 4-2 aantekenen. Een kwartier voor tijd kreeg Hadui de kans om vanaf de elf meterstip de kans om zijn ploeg opnieuw aan een geruststellende voorsprong te helpen, maar Storm ranselde de bal uit de rechterbenedenhoek. Tien minuten voor tijd was Wijnalda dichtbij de aansluitingstreffer, zijn vrije trap eindigde op de lat, maar verder liet de thuisploeg het niet komen (4-2). Zo kwam de zege terecht bij de ploeg, die daar het meeste aanspraak op mocht maken.

LFC laat zich de overstap van de zondag naar de zaterdag vooralsnog goed smaken. De Leidsche Football Club is na speelronde vier de trotse koploper van haar klasse en daarnaast lijken de Leidse voetballiefhebbers ook de weg naar Leiden Zuidwest weer te hebben gevonden. Zij zullen na de wedstrijd tegen Voorschoten’97 zeker het plan hebben gevat om het komende seizoen vaker op de Flip Massaar-tribune plaats te gaan nemen. Een bezoekje aan het attractief spelende LFC lijkt in ieder geval garant te staan voor een lekker voetbalmiddagje aan de Kade.

Voorschoten’97-middenvelder Jim van der Krogt slaakte kort na afloop van de wedstrijd een diepe zucht, nadat hem werd gevraagd wat hij vond van de prestatie van zijn ploeg. ,,In de eerste twintig minuten begonnen we nog best redelijk. In die fase kwamen we terecht op voorsprong, maar na de gelijkmaker hielden we het niet voldoende compact, waardoor ze vlak voor rust die 2-1 maakten. Vlak na rust scoren ze al snel nog twee keer en dat weet je dat het heel lastig gaat worden. Na die 4-2 hadden we nog even de hoop op meer, maar het zat er niet in. We missen momenteel als team, maar ook individueel, de goede vorm. Dat kan gebeuren, maar juist daardoor moeten we meer met elkaar praten en elkaar beter helpen. Iedereen is van goede wil, maar het is duidelijk dat er voor ons werk aan de winkel is’’, aldus de wat beteuterde Van der Krogt.

LFC-speler Jordy Heemskerk stond er na afloop een stuk vrolijker bij. De Leidenaar stapte vorig seizoen over van derdeklasser Sporting Leiden en lijkt al vlot zijn draai te hebben gevonden bij de formatie van Mo El Abdallaoui. Ook tegen Voorschoten’97 was er voor Heemskerk weer een basisplaats weggelegd. Heemskerk: ,,Het is snel gegaan, maar ik voel me hier prima op mijn plek. Het waren vandaag heerlijke duels met Thom Wijnalda, daar kan ik echt van genieten. Het is jammer dat we na die 4-1 niet doordrukten, maar al met al was het een dik verdiende overwinning voor ons’’, zo eindigde de verdediger.

LFC – Voorschoten’97 4-2 (2-1) 16. Maatoug 0-1, 23. De Vries 1-1, 44. Vandi 2-1, 52. Hamdi 3-1, 54. Marengo 4-1, 62. Smith 4-2.

Basisopstelling LFC: Ashley, Hagens, Hamdi, Mensah, De Vries, Zenzen, Marengo, Hadui, Cabrera Ortega, Heemskerk, Vandi,

Basisopstelling Voorschoten’97: Storm, Simonis, Hogenboom, Smith, Maatoug, De Koning, Wijnalda, Van der Krogt, Van der Voorst, Van der Wilden, El Khiraoui.