donderdag, mei 2, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klassePrima resultaat voor Voorschoten’97 uit bij Den Hoorn

Prima resultaat voor Voorschoten’97 uit bij Den Hoorn

-

Eerste klasse C (zaterdag)- In de zevende speelronde stond er een uitwedstrijd tegen Den Hoorn op het programma voor Voorschoten’97. De formatie van trainer Jeffrey Frijters wil na een uiterst stroeve start van de competitie de aansluiting vinden met de middenmoot. Winst was dus noodzakelijk voor de groen-gelen. Twee jonkies maakten dit weekend het verschil bij de Voorschotenaren. Het werd 0-2 en daarmee werd de tweede zege op rij geboekt voor de opverende geel-groenen.

Centrale verdediger Martijn Hogeboom over de winstpartij: ,,We begonnen de wedstrijd met dezelfde opstelling als vorige week. Op één wijziging na dan, onze keeper Wesley Storm was geblesseerd en werd vervangen door Wilco Makaay. Het plan was om al vroeg druk te zetten, maar eigenlijk lukte dit het eerste deel van de wedstrijd niet. Het was wat aftasten van beide kanten en er viel in deze fase maar één kans te noteren. Dat was wel gelijk een hele grote voor Den Hoorn. Vanaf een meter of drie voor een praktisch open doel, werkten zij de bal op de paal. Daar kwamen we heel goed mee weg. Na dit moment begonnen we grip te krijgen op de wedstrijd en kregen de overhand. Op slag van rust kwamen we op voorsprong. Na een goede aanval legde Jim van der Krogt keurig breed op de inkomende Nassim El Khiraoui (op foto met dank aan Alex Pronk, Haaglandenvoetbal), die keurig binnenschoot. Leuk voor Nassim. Het is zijn eerste doelpunt in het eerste, dat is altijd leuk voor zo’n jonge gozer. We speelden de eerste helft rustig uit en gingen met een tevreden gevoel richting de kleedkamers.”

De sterkhouder vervolgt: ,,Tijdens de onderbreking werd ons op het hart gedrukt dat we vooral zo door moesten gaan. In de tweede helft begon Den Hoorn de lange bal te hanteren, ze moesten natuurlijk iets forceren. Hierdoor kwam er voor ons meer ruimte waar we eigenlijk niet goed mee omgingen. Dat is overigens wel een verbeterpunt voor ons als team. Daardoor werd het vechtvoetbal, waarin het team zich overigens goed staande gehouden heeft. Na een reeks van wissels kwam er wat meer voetbal in het spel van onze kant. Een kwartier voor tijd verdubbelden wij de score. Na een goede aanval over het middenveld werd een inzet van invaller Aymen El Mansour afgeketst, maar in de rebound wist hij de verre hoek wel te vinden. Wederom een doelpunt van een jonkie en het is goed om te zien dat de jeugd nadrukkelijk op de deur klopt. Kort na dit moment had Makaay nog een mooie redding in huis en voorkwam hiermee de aansluitingstreffer. Hierna speelden we de wedstrijd gedecideerd uit tot aan het laatste fluitsignaal.”

De Voorschotenaar tot besluit: ,,Al met al een verdiende overwinning, waarbij eigenlijk het hele team deze wedstrijd wel een voldoende heeft gescoord. We kunnen weer wat omhoog kijken en na de moeilijke start van de competitie en uiteraard is dat heel lekker.”

Volgende week speelt Voorschoten’97 een thuiswedstrijd tegen het fysiek sterke FC Skilzz. Wellicht kan er dan voor eigen publiek de derde zege op rij worden geboekt.

 

Sergio Rademakers
Sergio Rademakers
Verslaggever sinds 2013. Leidenaar pur sang, vooral kenner van derde-en vierde klasse, sergio@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read