zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken’68 haalt uit in Delft; valse hattrick voor Marc Langeveld

Valken’68 haalt uit in Delft; valse hattrick voor Marc Langeveld

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Valken’68 is de hervatting van de competitie in de eerste klasse B uitstekend begonnen. Na de 2-0 thuiszege op Nootdorp volgde een klinkende 7-2 tegen SV Wippolder. Trainer Derek van der Plas beschikt over een selectie waar de fitheid van afstraalt, ook de invallers maakten bij een ruime voorsprong een gretige indruk. Die selectie mag komende ronden aan de bak in de derby tegen UVS en de duels met de top 2, VELO en Die Haghe. Dat moet overigens zonder Thijs den Hollander gebeuren die aan het duel met Nootdorp beschadigde enkelbanden overhield.

Toch lieten de bezoekers zich een dik kwartier aftroeven door het opportunisme van de Delftenaren en een paar sterke acties van hun aanvoerder, Daley Uythof. Hij bediende spits Dijksman op een presenteerblaadje, maar deze mikte te hoog. Bij een actie op de achterlijn ging Uythof over het been van Bart Duiker, maar scheidsrechter Van de Luitgaarden zag er geen strafschop in. Dezelfde uitkomst kreeg een duikeling van Samet Arikan over doelman Koen Buijze bij de eerste dreiging aan de andere zijde van het veld na 18 minuten.

Het leidde de kanteling van het wedstrijdbeeld in. Lars Wietsma nam een afgeslagen bal vol op de slof en die openingstreffer maakte de weg vrij voor een Valkenburgs overwicht, dat tot het eindsignaal standhield. Marc Langeveld, via de onderkant van de lat, en Matthijs de Mooij met een van richting veranderd afstandsschot, breidden de voorsprong uit tot 0-3. Nog voor rust pakte Lorenzo Dijksman het volgende cadeautje van zijn aanvoerder wel uit. Met 1-3 gingen de ploegen aan de thee.

De Delftenaren zullen het plan hebben opgevat met een snelle aansluitingstreffer de spanning terug te brengen. Daar kwam niets van terecht. Binnen een minuut na de hervatting prikte Bas van Delft, in de basis gestart deze keer, de rebound van een schot van Arikan tegen de touwen. Langeveld en Wietsma zetten de teller binnen twaalf minuten zelfs op 6. Invaller Van Trier deed wat terug, maar Langeveld tekende op aangeven van Van Delft met zijn derde voor Valkens zevenklapper in Delft.

Invallers Semmy Zandbergen en Rody Redel lukte het niet om er acht van te maken. De overwinning was er niet minder duidelijk door. Met dit Valken’68 zal elke eersteklasser rekening moeten houden. Overigens is de competitie na de duels van vandaag pas halverwege.

SV Wippolder – Valken’68 2-7 (1-3). 21. Wietsma 0-, 26. Langeveld 0-2, 34. De Mooij 0-3, 45+1. Dijksman 1-3, 46. Van Delft 1-4, 51. Langeveld 1-5, 57. Wietsma 1-6, 63. Van Trier 2-6, 69. Langeveld 2-7.

Opstelling: Van Harmelen, Duiker, Oudshoorn, Slootweg, Kuijt (74. De Lange), De Mooij, Cooper (61. Zandbergen), Van Delft, Wietsma (71. Van Duijn), Langeveld, Arikan (71. Redel).

 

Must Read