HomeDerde klasseDoCoSVlaardingse ploegen zijn DoCoS goed gezind

Vlaardingse ploegen zijn DoCoS goed gezind

-

De eerste horde voor de ploeg van Edwin Vurens was afgelopen dinsdag het Vlaardingse DVO’32, met minimaal verschil werd deze ploeg terug naar de haringstad gestuurd. De Leidenaren speelden afgelopen zaterdag op verplaatsing en troffen met Victoria’04 wederom een ploeg uit dezelfde plaats. Na een aarzelend begin en een achterstand tot gevolg trokken de bezoekers het initiatief naar zich toe en wonnen na een gelijke stand bij rust uiteindelijk met twee doelpunten verschil. Grote man aan de kant van de gasten was Sipan Khalid, met twee doelpunten en een assist stond hij aan de basis van het bereiken van de derde ronde van de nacompetitie.
Op sportpark Broekpolder stond het vlak na de aftrap al 1-0 voor de thuisploeg, niet al te best uitverdedigen van DoCoS zijde was uiteindelijk een prooi voor spits Jelle Blankesteijn. Diens kopbal bracht het scorebord in werking. Captain Michael van Voorthuijzen: ,,We begonnen slecht aan de wedstrijd, door een fout achterin kwamen we op achterstand.”
Voordeel van een vroege tegentreffer is dat er nog hersteltijd zat is en dat is ook precies wat er in deze wedstrijd gebeurde. De gasten namen het initiatief in handen, hadden het verzorgdere spel maar moesten wel waakzaam zijn voor de snelle Vlaardingse voorwaartsen. Na vijf minuten de eerste mogelijkheid voor rood-wit, een inzet van Tygo Groen vanaf rand zestien verdween over het doel van keeper Jochem van der Hoff.
Nog voor het kwartier een poging van Khalid, maar dit was niet meer dan een speldenprik. Halverwege de eerste helft een drinkpauze, een prima gelegenheid voor Vurens om zijn manschappen van extra informatie te voorzien. Tot aan de rust gebeurde er niet zoveel, maar vlak voor rust was daar toch de gelijkmaker. Een voorzet van Sjors Hermsen belandde op het hoofd van Khalid, de ruststand was hiermee een feit. Een gelijke stand bij rust, de betere ploeg en wind mee in de tweede helft dus nog volop mogelijkheden op een positief resultaat.
Opnieuw Van Voorthuijzen over die eerste fase. ,,Ik vond ons wel de bovenliggende partij maar we moesten waakzaam zijn voor hun omschakelmomenten. Vooraf wisten wij dat zij zouden inzakken om via de lange bal hun lange spits en snelle voorwaartsen te zoeken. We kregen wel een aantal kansen maar waren niet scherp genoeg.”
Vlak na rust mocht specialist Kenneth Maaskant, afgelopen dinsdag in de verlenging nog trefzeker, vanaf een meter of 20 aanleggen maar zijn inzet verdween aan de voor hem verkeerde kant van de paal naast het doel. De eerstvolgende mogelijkheid was voor de thuisploeg, dezelfde Maaskant voorkwam met een uiterste krachtsinspanning een zekere lijkende tegentreffer van de opponent.
Nog voor het uur was er de verdiende voorsprong, een uitstekende dieptebal van Mitchel Klein op Khalid die niet egoïstisch was en zijn balletje breed werd door Martijn Guijt binnengeschoten. Het wachten was op het offensief van de gastheer en die kwam er ook maar echte kansen kwamen er niet. Sterker nog, de thuisploeg gaf achterin veel ruimte weg maar deze was niet besteed aan achtereenvolgens Enno van Wieringen, Klein en Dylan Victory. Met nog minder dan tien minuten te spelen viel de beslissing, een verre uittrap van Mitchel van Abswoude werd door Khalid vanuit de stuit op de pantoffel genomen.
,,De tweede helft was van onze kant een stuk sterker, we hadden al snel het gevoel dat deze wedstrijd wel eens onze kant kon opvallen. Zij oogden vermoeid en gaven veel ruimte achterin weg, alleen waren we nog te onzorgvuldig in balbezit. Eigenlijk zijn we niet meer in de problemen geweest in de tweede helft en de overwinning was ook meer dan verdiend. Wij hebben als team gepresteerd en voor elkaar gewerkt en als we dat blijven doen dan zijn we tot veel in staat.”
Ander goed nieuws, Van Voorthuijzen plakt er in tegenstelling tot eerdere berichten nog een jaar aan vast, ,,Ik vind het selectievoetbal nog veel te leuk dus ga maximaal nog een jaar door.”
Een stijgende lijn ten opzichte van de midweekse wedstrijd. Die vorm is ook nodig als Meeuwenplaat uit Hoogvliet op bezoek komt. Deze derdeklasser eindigde in de competitie in doelsaldo gelijk met de tegenstander van afgelopen zaterdag en won toch wel verrassend met strafschoppen bij tweedeklasser Wilhelmus. Een thuiswedstrijd in het Leidse, de winnaar van deze wedstrijd treft in de finaleronde tweedeklasser Hilligersberg of derdeklasser Zwarte Pijl.
Vicoria’04 – DoCoS 1-3 (1-1) 2. Blankesteijn 1-0, 42. Khalid 1-1, 55. Guijt 1-2, 83. Khalid 1-3.
Opstelling DoCos : Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Maaskant, Disseveld (Filippo), Klein, Victory (Van Meegen), Groen (Flippo), Van Wieringen, Hermsen, Khalid, Guijt (Van Empel).