woensdag, mei 1, 2024
HomeInterviews algemeenHenk Buijn wil toegevoegde waarde hebben bij RCL

Henk Buijn wil toegevoegde waarde hebben bij RCL

-

Enkele maanden terug kwam RCL op de eigen clubwebsite naar buiten met een bericht over Henk Buijn. Voor het nog niet las hierbij alsnog de mogelijkheid. Recent sprak onze redactie met deze voetbalgek en dat is aan het artikel van RCL toegevoegd.

Van de RCL site

In dit artikel stellen wij Henk Buijn nader aan u voor. Henk is geen onbekende bij RCL. Na een actieve periode als voetballer fungeerde hij als trainer bij diverse clubs in de regio. Henk was o.a. hoofdtrainer bij Roodenburg, assistent en hoofdtrainer bij vv Leiden en was assistent en interim hoofdtrainer bij RCL tussen 2015-2017. Daarna vervulde Henk gedurende 4 jaar de functie van Hoofd Jeugdopleiding bij UVS tot 2022. Hierna deed hij jeugd scoutingswerkzaamheden in deze regio voor PSV en Ajax. Deze mooie bagage gaat Henk nu inzetten voor RCL!

Henk zal zich bij RCL gaan bezighouden met een breed scala aan taken op voetbaltechnisch gebied. Belangrijk daarbij is in eerste instantie het formeren van een Technische Commissie. Die heeft RCL niet en met de openstaande vacatures van Bestuurslid Voetbalzaken en Voorzitter is het heel belangrijk dat er middels deze commissie een goede overlegstructuur ontstaat tussen de selecties van mannen, vrouwen en jeugd. Henk zal eerste aanspreekpunt zijn voor het trainerskorps en zal periodiek verslag uitbrengen van zijn werkzaamheden in de Bestuursvergadering.

Een grote uitdaging is ook gelegen in het oplossen van de verstoorde doorstroming in de leeftijdscategorie 17-19. Zowel bij de jongens als bij de meiden is dat een belangrijk punt van aandacht. Henk zal daarbij het klankbord zijn van het Hoofd Jeugdopleiding en de Hoofden Onderbouw en Bovenbouw.

Het faciliteren van de selectie (1 en 2) van RCL en de technische staf is uiteraard een belangrijk aspect om de ambities van RCL m.b.t. prestatievoetbal te realiseren.

Wij wensen Henk heel veel plezier en succes met deze mooie uitdaging!

Bestuur RCL

Recent sprak onze redactie met de bevlogen voetballiefhebber. Uren werd er gesproken en het gesprek ging alle kanten op. Het liefst zou Buijn dag en nacht rondlopen op een voetbalcomplex én zich inzetten voor zijn gezin. Er moet echter ook nog brood op de plank komen en dus verdeelt de Leidenaar zijn aandacht. Dat er even zo goed veel tijd in RCL wordt gestoken inmiddels mag duidelijk zijn. Hieronder een greep uit gedane uitspraken.

,,Ajax en RCL hebben dezelfde kleuren, dus dat is makkelijk”

,,Ajax en RCL hebben dezelfde kleuren, dus dat is makkelijk. Ik scout bij de Amsterdamse club en doe dat met veel plezier. Wel heb ik aangegeven dit in onze regio te willen doen, want dan zit er al genoeg tijd in. Toen RCL kwam om mij te polsen, stond ik daar direct voor open. Ik heb hier al veel mooie jaren achter mij liggen en dit is een interessante club. Naar mijn idee moet deze club nog stappen kunnen maken op diverse gronden. Ik hoop met mijn know-how in de voetbalwereld een bijdrage te leveren aan de club.”

,,Ik kan het niet alleen”

,,Ook bij UVS heb ik het lang naar mijn zin gehad en in die periode combineerde ik dat onder meer met scoutingswerk bij PSV en ik stak graag tijd in het kijken bij onze beide zonen. Een voetballer en een rugbyer. Uiteraard volg ik de boys nog steeds, maar er blijft voldoende tijd over voor scoutingswerk en mijn taken bij RCL. Het grote voordeel is dat ik al eerder werkzaam was bij de club uit Leiderdorp. Daardoor ken ik de meesten en dat praat sowieso makkelijker. Ik kan het absoluut niet alleen en het is zaak dat je mensen om je heen verzamelt en meningen ter harte neemt. Uiteindelijk moet dat tot tastbare resultaten leiden. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we de goede weg zijn ingeslagen en dat verdient een club als RCL ook.”

Toegevoegde waarde anders niet

Buijn benadrukt dat hij toegevoegde waarde wil hebben in de Bloemerd. ,,Ik ben met open armen ontvangen en ik ben meteen aan de slag gegaan om zoveel mogelijk mensen te spreken. Daarbij gaat het om spelers, staf, bestuursleden en mensen die de club groot hebben gemaakt. Hiermee verzamelde ik, en dat doe ik ook de komende tijd, de nodige informatie waar ik mee aan de slag kan. Dus niet praten om het praten, maar waarde toevoegen. Het moet tastbaar zijn en het is de bedoeling dat mijn visie breed wordt gedragen. Dan kunnen we samen dezelfde kant op. Tuurlijk, ben je het niet altijd met iedereen eens en voor een gezonde discussie loop ik niet weg. Ik ben absoluut een gevoelsmens en dat kan helpen in het proces. Je kunt niet als een olifant door de porseleinenkast rennen.”

Niet zomaar even kampioen

De spreker richt zich onder meer op de selectie en is van mening dat de hoofdmacht binnen twee jaar de stap moet maken naar de eerste klasse. ,,Dat moet je als een dergelijk grote club durven uitspreken. De selectie heeft een boost gekregen en de verwachtingen zijn hoog gespannen. Daarmee zeg ik niet dat je zomaar even kampioen zal worden, want er zijn wel meer clubs die de lat hoog leggen. Ik denk echter dat deze club nu te lang in dezelfde klasse uitkomt. Het is natuurlijk ook van belang dat de doorstroming van onderuit weer soepel doorloopt. Het eerste elftal bestaat uit veel echte RCL jongens en dat is een prima zaak. Je moet dat patroon er echter wel in houden en niet verslappen.”

‘Old Soldiers’

Voor het gestalte geven van de TC sprak Buijn met veel RCL’ ers van de oudere garde. ,,Zij hebben een goede visie en willen ook dat de club stappen blijft maken. Samen maak je dan plannen en daarna ga je er vol voor. Deze club leeft enorm. Als ik er op bijvoorbeeld donderdagavond ben dan staat de kantine ramvol en is het beregezellig. De dames-en herenselectie en de verstokte RCL’ ers mengen op zo’n avond en er is eensgezindheid. Dat zie je lang niet meer bij elke club. Op de zaterdag is die drukte de gehele dag gaande en dan zie je ook weer dat er veel leven in zit. Voor zo’n club wil je graag je beste beentje voor zetten.”

,,Ik ga niet over de opstelling, laat dat duidelijk zijn”

Verder over de TC: ,,Ik sprak onder meer met Andrew Bontje, Michael Schouten, Nick van Bemmel , Renaldo Nagtegeller, Youri de Boer en Richard Ederveen. Spelers die veel voor de club hebben betekend of dat nog doen. Met hen wilde ik de TC smoel geven. Wel vrijblijvend zonder al teveel verplichtingen. Je hoeft niet altijd iedereen erbij te hebben in gesprek. De agenda’s zijn druk. De betrokkenheid van hen in het algemeen is echter van groot belang, want zoals ik al aangaf kan ik het allemaal niet alleen. Verder wil ik een verlengstuk zijn voor het eerste. Nee, ik ga Hein van Heek en anderen niet voor de voeten lopen. Ik ga niet over de opstelling, laat dat duidelijk zijn. Als ze willen dat ik hen help dan doe ik dat. Naar elkaar luisteren is van essentieel belang. Alle handen zijn nodig om tot een succes te komen.”

Geen bedreiging

Afsluitend: ,,Ik ben geen bedreiging, voor niemand. Ik heb het beste voor met een ieder en de club. Als die titel kan worden gepakt dan vier ik het mee. Maar het is zeker dan niet mijn titel. In elk geval heb ik mijn draai al snel gevonden en ik zie het als een geweldige uitdaging om de club te helpen. Ik sta er altijd voor open om een bakkie te doen. Alle positieve inbreng is welkom voor mij.”

Inmiddels is het eerste succes geboekt. Andrew Bontje is weer aangesloten bij de selectie sinds het wegvallen van een doelman en Buijn heeft Ron Sinteur bereid gevonden om de keeperstrainingen op zich te nemen. Het cirkeltje is daarmee een soort van rond. Tevens zal Buijn ook gesprekken voeren binnenkort met de mogelijke opvolger van preses Dick van der Bijl. De beweging binnen de club is zichtbaar!

RCL had een moeilijk seizoen in 2017-2018, maar het kwam goed. En er kwam zelfs nog een prijs binnen aan het einde van het seizoen met het winnen van toen nog de Rabobank LAV Cup. Henk Buijn en Ron Sinteur werden dat seizoen tijdelijk naar voren geschoven voor de bank.

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

Must Read