donderdag, februari 29, 2024
HomeRCLInterviews RCLRCL kan opgelucht adem halen

RCL kan opgelucht adem halen

-

Tweede klasse D (zaterdag)- RCL speelt ook volgend seizoen in de tweede klasse. De ploeg van Hein van Heek zegevierde op bezoek bij Legmeervogels en haalde zo revanche voor de eerder geleden thuisnederlaag. In dat duel gaf de Racing Club niet thuis, maar in Uithoorn kwam RCL wel sterk voor de dag. Hoewel de ploeg nog kan zakken, is plaats negen niet meer mogelijk en dus zijn er geen zorgen voor nacompetitievoetbal. Mocht het heel gek lopen dan kan er zelfs nog een toetje volgen voor promotie, maar die kans is uitermate klein.

Van Heek: ,,Wat mij betreft mag de KNVB deze versterkte promotie/degradatie-regeling blijven hanteren. Dit is echt gaaf, want in veel klassen is het spannend tot en met wedstrijd 26. Natuurlijk praat je wat makkelijker als trainer wanneer het goed komt, maar ik vind deze uitzonderlijke spanning wel wat hebben. Zeker in 2D is het al het gehele seizoen een gekkenhuis. We zijn blij dat we nu geen vrees meer hoeven te hebben, want in die extra wedstrijden kan het alle kanten op. Daarnaast hebben we momenteel niet de breedste selectie meer door tal van blessures dus dan moet je absoluut blij zijn met deze overwinning. Volgende week sluiten we af tegen TAVV. Die ploeg staat weliswaar laatste, maar FC Aalsmeer stond er deze zaterdagmiddag niet ver voor tijd wel achter (uiteindelijk werd het 2-3 voor de kampioen, red.). Wij verloren er eerder van dus we willen nog wat recht zetten. Daarna kijken we wel naar de andere resultaten, maar werkelijk alles moet mee zitten.”

RCL koos ervoor om voor de winst te spelen, hoewel een gelijkspel misschien ook al zou lonen. ,,Daar kan je echter niet op spelen en we weten ook dat we vaak in staat zijn geweest om doelpunten te maken. Wel ging het bijna mis in de openingsfase toen onze doelman, Rodney Beij, uitgleed. Gelukkig kwam er geen treffer uit anders loop je natuurlijk meteen achter de feiten aan en hadden zij kunnen afwachten.”

Beide ploegen kregen in de gehele wedstrijd wel wat kansen. Het enige doelpunt kwam evenwel op naam van de bij een hoekschop meegekomen Jesper van Overloop (zie het filmpje voor het doelpunt, tevens op foto). ,,Zij raakten een keer de paal en Robin Brasker moest een keer een inzet van de doellijn afhalen. Wij schoven een bal twee keer voorlangs en maakten soms een verkeerde keuze in de eindfase. Bovenal heeft de ploeg knetterhard gewerkt en daar ben ik zeer tevreden over. Zeker omdat we dat dit seizoen niet altijd hebben kunnen opbrengen. Ik moet ook de complimenten uitdelen aan Mark van der Tak, die prima inviel nadat Michiel de la Mar snel uitviel. Later moest ook Lars Verdel eraf met een hoofdwond en in dat opzicht was het wel weer even improviseren. Mark deed het goed op het middenveld en Sjors Schouten zakte een linie en ook hij deed het prima. Al met al een prettige middag en dit geeft rust voor het slotduel.”

Mocht Alphia als negende eindigen dan vervalt de periodetitel van de ploeg uit Alphen en lijken de nummers drie en vier een afvallende prijs te pakken. De rekenmeesters zullen er mogelijk aan te pas moeten komen, maar sowieso dient RCL te winnen van TAVV. Daar ligt dan ook de eerste focus op voor Van Heek en de zijnen.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read